Ahmet Yılmaz Kasap çeşitli açıklamalarda bulundu

Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Yılmaz Kasap çeşitli açıklamalarda bulundu.

Siyaset Yayın: 03 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 03.10.2023 16:51:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
139 okunma
Takip EtGoogle News

"Ne esnafı düşünen var ne israfı..."

 

Zafer Partisi il teşkilatı olarak esnaf ziyaretlerimizde birçok esnafımızın mağdur olduğunu gördük. Afyonkarahisar Belediyemizin seçim maratonu yaklaşırken apar topar merkezde aynı anda birçok cadde ve mahallede kaldırım düzenlemeleri yapması esnafı ve Afyon halkını mağdur etmiştir.

 

Esnaf dükkanları önünde yapılan düzenlemelerde satışlarının yarı yarıya %50 düştüğünü ifade eden esnaflarımız bu enflasyon şartlarında ve kiralara gelen zamlardan sonra zar zor ayakta kalıyoruz. Üstüne bir de bu tarz olumsuzluklar olduğunda belimizi doğrultamıyoruz her esnaf minimum 2 gün bu sıkıntıyı çekti.

 

Her yol çalışması alt yapı çalışmasında esnaflar olarak satışlarımızda böyle düşüşler oldu.

 

Bitmedi günde 5 tezgâh, dükkân temizliği yapsak bile toz topraktan kurtulamıyoruz. Kaldırım yapıldı kumu üstüne attılar gittiler. Kumun kaldırım aralarını dolduracağınız biliyoruz elbet ancak fırçayla çalışma yapılması gerekirdi. Kumu atılıp bırakıldı, taşeronlar da denetlenmedi.

 

Trafik çilesi ayrı bir sorun oldu. Aynı anda başlayan çalışmalarda ara sokak mahalleler de başlayınca merkezde hangi sokağa dönsek çalışma vardı.

 

 

 

 

 

Şimdi biz de soruyoruz. Kaldırım çalışması yapmak Afyon için çok mu elzem, acil bir ihtiyaçtı?

 

Seçim maratonuna girerken insanların gözüne de biz çalışıyoruz bakın demek için mi yapıldı?

 

Bu kadar süre bekleyip bütün çalışmaları kış öncesi aynı zamana sıkıştırmak niye?

 

Bugün Başmakçı ilçesinde döşenen doğalgaz hattı geri sökülmüş. Bu ve bunun gibi plansızca yapılan işleri görünce Zafer partisi Belediye meclis üyemiz Yük.inş.müh.Ahmet Yılmaz Kasap'ın bir çok defa verdiği öneri akıllara geliyor.

 

Alt yapı (doğal gaz, telekom vb.) Çalışmaları yapılırken yollar kazılıp yapılıp 1 ay sonra başka bir çalışma için tekrar kazılıyor. Alt yapı menfez sistemini bir defaya mahsus kazılıp bu sistem yapılıyor. Alt yapı çalışması yapacak olan özel şirketler kullandığında belediyeye kullanım bedeli karşılığında çalışmasını yapıyor. İlk yapılışı normalden maliyetli olmasına rağmen diğer kullanımlarda maliyetini çıkarıp Belediyeye fayda sağlıyor.

Böylelikle hem israftan kurtulmuş hem toz toprak kazma işlerinden kurtulmuş hem de boz yap, boz bir daha yap mantığından kurtulunup Afyon halkı mağdur edilmemiş olacak.

 

Yani özetle Belediyecilik Vizyon işi...

 

Afyon yaz boz tahtası değil, kaldırım, park, bahçe yapmak yerine alt yapıya önem verilmesi daha doğru olacaktır.

Yapı işleri çok iyi biliyor kaldırım maliyetine kaç metre tül menfez yapılırdı...

 

Önümüzdeki yerel seçimler için vizyoner il, ilçe, belde belediye başkan adaylarımızla Afyonkarahisar'a hizmet etmek için çalışacağız.

 

                                                                Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı

                                                                     Ahmet Bilal ÖZTÜRK

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.