AK Parti Tarım ve Hayvancılık fuarına çıkarma yaptı

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Menteş, milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Dr. Hasan Arslan hafta sonunu Tarım ve Hayvancılık Fuarını ziyaret etti.

Gündem Yayın: 21 Nisan 2024 - Pazar - Güncelleme: 21.04.2024 17:03:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
52 okunma
Takip EtGoogle News

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Menteş, milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Dr. Hasan Arslan hafta sonunu Tarım ve Hayvancılık Fuarını ziyaret etti. Yoğun ilgi gören fuara çevre iller ve Afyonkarahisar’dan çok sayıda firma katıldı. Bütün stantları tek tek ziyaret eden Başkan Menteş, milletvekilleri ve teşkilat mensupları vatandaşın ilgisini memnuniyetle karşıladı. 

Ortak bir açıklama yapan menteş ve milletvekilleri Ali Özkaya İbrahim Yurdunuseven ve Dr. Hasan Arslan şunları söyledi; TÜİK verilerine göre Türkiye’de köy ve kasabada yaşayan vatandaşımızın tüm Türkiye nüfusuna oranı %7 iken Afyonkarahisar %39 dur. Köy ve kasabada yaşayan vatandaşlarımızın da bir çoğunun işi tarım ve hayvancılık olduğunu düşündüğümüz zamanAfyonkarahisar en büyük tarım ve hayvancılık şehridir. O nedenle tarım ve hayvancılık fuarı Afyonkarahisar için oldukça önemli ve potansiyeli yüksek bir fuar olmuştur. Afyonkarahisar’da nüfusun önemli bir kısmı Türkiye ortalamasının üzerinde olarak köy ve kasabalarımızda yaşıyor. Şehrimizde faaliyet gösteren bir çok firmalarla birlikte çevre illerden çok sayıda firma ve kamu kurumu bu fuarda yerini alarak ürünlerini tanıtıyor. Tüm stantları tek tek ziyaret ederek firma sahipleri veya yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde ciddi anlamda ticaretin gerçekleştiğine hem şahit olduk hem de öğrendik.. Uluslararası bir fuar olma yolunda ilerleyen bu fuarımızın inşallah memleketimize vatanımıza ve aziz milletimize bereket getirmesini diliyoruz. ü
Ülkemizde gün geçtikçe artan üretim ve ihracat elbette hükümetimizin verdiği destek ve teşviklerle daha da artacak ve arzu ettiğimiz seviyeye gelecektir. Örneğin ülkemiz büyükbaş hayvan sayısında 2002’de yaklaşık 10 milyon iken bugün 18 milyona yaklaşmış durumda. Bu gibi bir çok kalemde ikiye üçe katladığımız üretim inşallah artarak devam edecektir. Bu üretimin neticesinde de tarım hayvancılık ve gıda üretimi de gelişecek ve insanımıza daha müreffeh bir yaşam seviyesine ulaştıracağız. Öte yandan vatandaşlarımızla yapılan görüşmelerde yerli üretim ürünlerin kalitelerinden memnun kalmaları da önemli bir husustur. 

Ziyarette yönetim kurulu üyesi Mehmet Ali Tekik, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, Merkez ilçe başkanı Serkan Mumyakmaz ve çok sayıda partili hazır bulundu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.