Beytullah Karataş “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” programına katıldı

Saadet Partisi İl Başkanı Beytullah Karataş, GİK Üyesi Ali Hazer ve 20. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Osman Hazer ve Parti yönetimi Anadolu Gençlik Derneği’nin düzenlediği “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” programına katıldı.

Gündem Yayın: 02 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 02.01.2024 16:54:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
123 okunma
Takip EtGoogle News

Mekke’nin fethi ve Kudüs’le ilgili sinevizyon gösterimleri, Gecenin anlamına dair konuşmalar, Kuranı Kerim ziyafeti ve tüm şehitler için yapılan dualarla gerçekleştirilen programda selamlama konuşması yapan Saadet Partisi İl Başkanı Karataş “Gönüllerin fethi olmadan mekanların fethi gerçekleşmez” diyerek fethin manasına vurgu yaptı.

İl Başkanı Karataş şunları ifade etti;

“Zulüm ve kötülüğün galebe çaldığı günlerden geçiyoruz. Dünya imtihanının ağırlaştığı zamanlardayız.
Ümmetin günahsız çocuklarının, mazlum kadınlarının, masumların katledildiği bir dönemdeyiz.
Tarihin gördüğü en vahşi sürü olan işgalci Siyonist İsrail’in, bütün dünyanın gözü önünde bebek katliamı yaptığına ve bunu tüm insanlığa izlettiğine şahit oluyoruz!
 
Filistin Davası, sevinçlerden çok hüzünlerin davasıdır.
Filistin Davası, sefa sürenlerden çok cefa çekenlerin davasıdır. Ve Filistin Davası, yaşayanlardan çok şehitlerin, bu uğurda kanını dökmüş, canını vermiş yiğitlerin davasıdır.
 
Bizlere düşen İslam ülkelerinin acziyetine defalarca şahit olduğumuz şu günlerde Filistin’i, Kudüs’ü, Gazze’yi gündemimizden asla düşürmemektir.

Kudüs’ün kurtuluşunu gerçekten istiyorsak süslü laflarla değil, güçlü icraatları hayata geçirmeliyiz!
Çünkü ırkçı emperyalizm laftan değil; ancak ve ancak güçten anlar.
 
İslam dünyası olarak farklılıklarımızı, ihtilaflarımızı bir kenara bırakarak kardeşliği yeniden tesis etmeye daha çok ihtiyacımız var! Gönüllerin fethi olmadan mekanların fethinin de gerçekleşmeyeceğini bilmemiz gerekiyor.
 
Bu vesileyle bu programın unuttuğumuz değerlerin yeniden hatırlanmasına ve ihya edilmesine, Sevgili Peygamberimizin uğradığı onca haksızlığa ve zulme rağmen, Mekke’yi fethi sırasında dini, dili, ırkı ne olursa olsun herkese gösterdiği engin hoşgörüsünü ve merhametini anlamamıza ve O’nun güzel ahlâkını kuşanmamamıza vesile olmasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ediyorum.
 
Bu gecenin ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini, Gazze’de, Doğu Türkistan’da, İslam coğrafyasında ve tüm dünyada akan kanın durmasına vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.