Gastro Festivali'nde 100. yıl özel anı madalyonu ayrıcalığı

Afyonkarahisar Merkezli olarak geliştirilen ve yaklaşık bir yıldır başarı ile yürütülen “2023 Kişiden Birisiyim” adlı özel proje kapsamında; 2023 adet üretilen özel anı madalyonlarından bazıları dağıtıldı.

Kültür Yayın: 03 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 03.10.2023 16:43:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 5 dk.
1724 okunma
Takip EtGoogle News

Afyonkarahisar Merkezli olarak geliştirilen ve yaklaşık bir yıldır başarı ile yürütülen “2023 Kişiden Birisiyim” adlı özel proje kapsamında; 2023 adet üretilen ve dağıtımı Afyonkarahisar’dan, Ülke genelindeki 2023 kişiye ulaştırılan, Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Anı Madalyonları bu yıl 5.cisi düzenlenen,  Gastro 5. Uluslararası Afyon Lezzet ve Festivali resmi konuklarına hediye edildi.

Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği (Afpad) Başkanı ve Festival Koordinatörü Şef Hamza Kalkan şunları söyledi. Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılı olması ve Şehrimizin, Cumhuriyetimizin Kazanılmasına öncülük eden şanlı bir tarihe sahip olması; bu yılki festivalimize katılan resmi konuklarımıza, İlimiz adına farklı ve özel bir hediye verme düşüncemizi öne çıkardı. Açıkçası bu noktada pek fazla düşünmeye ihtiyacımızda olmadı. Fikrimizle örtüşen en doğru adres kesinlikle Gazeteci Yazar Murat Akarçay tarafından İlimiz merkezli olarak yaklaşık bir yıl önce başlatılan ve şu ana kadar Türkiye genelinde başarı ile yürütülmeye devam eden 2023 Kişiden Birisiyim projesi kapsamında 2023 adet üretilen Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Anı Madalyonu projesiydi.

Proje kapsamında, bizlerde festivalimize katılan resmi konuklarımıza, Özel Anı Madalyonunu hediye ettik ve tüm misafirlerimizden bizleri onura eden teşekkürler alırken, inanılmaz mutlu olduklarını gözlemledik ve bizlerde onların bu mutluluğuyla gurur duyduk. Gastro Festivalimiz de bu yıl konuklarımıza hediye etmiş olduğumuz madalyon hediyesi ile Cumhuriyetimizin 100. Yılının örtüşmesi konuklarımız nezdinde özel bir anı mutluluk oluştururken, Özel Anı Madalyonu projenin Türkiye de sadece Afyonkarahisar Merkezli olarak hazırlanması, İlimiz adına ayrıca değişik ve güzel bir tanıtım imkanı oldu. Festival kapsamında 100 den fazla resmi konuğumuza 100.Yıl Madalyonu hediye ettik dedi.

 

MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ – AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI

Festivalin ilk gün açılış programına onur konuğu olarak katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 100. Yıl Madalyonunu Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşının elinden teslim aldı. Göktaş, bu özel hediye için Vali Hanım ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkana’a özel teşekkür etti.

 

MUSTAFA DESTİCİ - BBP GENEL BAŞKANI

Festivalin son günü Gastro Festivalini ziyaret eden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Desticiye, Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Anı Madalyonunu Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı teslim etti. Destici kendi sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımında Afyonkarahisar’da, Vali Hanımın elinden 100. Yıl Madalyonunu almaktan mutlu oldum paylaşımını takipçileriyle paylaştı. Desticinin paylaşımı kısa sürede binlerce beğeni aldı.

 

MEHMET YALÇINKAYA - MASTERCHEF TÜRKİYE JÜRİSİ

Festivalin son günü Gastro Festivalinde panele katılan Masterchef programı Şefi Mehmet Yalçınkaya 100. Yıl Madalyonunu Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşının elinden teslim aldıktan sonra çok anlamlı bir hediyeyi almaktan ziyadesiyle onur duydum ve bu özel madalyonu bir ömür boyu saklayacağım dedi Yalçınkaya aynı zamanda instagram hesabından Cumhuriyetimizin 100. Yılında Afyonkarahisar Valimizden aldığımız ödüller onurlandık diyerek bu anı takipçileriyle paylaştı ve on binlerce beğeni alarak İlimizin tanıtımına değerli bir katkıda bulundu.. Mehmet Yalçınkaya’ya aynı zamanda teslim etmesi için Masterchef programının diğer şefleri Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna’nın madalyonlarıda teslim edildi. Yalçınkaya, bir bölümün çekiminde Madalyonları Sivrioğlu ve Zanna’ya teslim edeceğini belirtti.

 

ŞEF HAZER AMANİ - 2023 KİŞİDEN BİRİSİ OLDUM, ÇOK DUYGULANDIM.

Masterchef programıyla şöhreti yakalayan ünlü Şef Hazer Amani ise madalyonunu almasının ardından yaptığı konuşmada; bugün Afpad Başkanı Şef Hamza Kalkan’ın elinden o kadar kıymetli ve özel bir hediye aldım ki, Türkiye ve Dünya genelinde bu madalyonu saklayacak 2023 Kişiden Birisi oldum. Bu çok ayrıcalıklı ve özel bir his oldu benim için teşekkür ediyorum dedi. Hazer Amani’Nin Madalyonu Ataşehir de bulunan restoranında özel bir alanda sergileyeceği belirtildi.

 

CÜNEYT ASAN - KASAP GURME

Festivalin en renkli katılımcılarından birisi olan ünlü kasap ve gurme Cüneyt Asan, 100,Yıl Madalyonunu Hamza Kalkanın elinden teslim aldıktan sonra kalbimle birlikte alıyorum ve benden sonra miras olarak kalacak bir anıyı Afyonkarahisar’dan götürüyorum dedi. Asan böyle bir değerli bir ödülü kendisine verdiği için Hamza Kalkan’a sarılarak teşekkür etti.

HABER:MURAT AKARÇAY

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.