Olgun: “AKP iktidarının ağzından düşürmediği asıl ‘beka’ sorunu budur”

İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, Dünyanın hiçbir medeni ülkesinde eşantiyon dağıtılır gibi vatandaşlık dağıtılmadığını belirtti.

Siyaset Yayın: 26 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 26.12.2023 18:00:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 5 dk.
195 okunma
Takip EtGoogle News

Milletvekili Olgun; “Türk kültürü ile uzaktan yakından alakası olmayanların, kendilerini Türk hissetmeyenlerin, Türk milletiyle ortak bir gelecek hayali kurmayanların, seçimlerde vereceği oylarla, çocuklarımızın geleceğini etkileyecek olması son derece endişe vericidir” dedi.

 

ASIL BEKA SORUNU BUDUR

TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında sadece sınır bölgelerinde değil İstanbul’un birçok ilçesinde de yabancı uyruklu seçmenlerin seçimlerde önemli rol oynayabileceğini belirten Milletvekili Olgun, “Akp iktidarının ağzından düşürmediği asıl ‘beka’  sorunu budur” dedi.

İYİ Parti olarak, her fırsatta, iktidarın açık kapı politikasının beraberinde getirdiği, kontrolsüz göç akımlarının,  Türk milli devlet yapısını ve Türk milli kimliğini tehdit eder hale geldiğini, ,milli birliğimizin temel taşı olan demografik yapımızın parçalanmasına neden olduğunu vurguladıklarını ifade eden İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Türk milli kimliğinin en büyük övünç kaynağı olduğunu söyledi.

Olgun; “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığımız ve Türk milli kimliğimiz, bizim en değerli varlığımız, en büyük övünç kaynağımızdır. Dünyanın hiçbir medeni devletinin kabul etmeyeceği bir uygulamayla, ev alan, para veren herkese, eşantiyon dağıtılır gibi vatandaşlık dağıtılmaktadır. Demokrasimizde, yüzde 1 oyun bile öneminin ne kadar büyük olduğu ve ne kadar önemli sonuçlar doğurabileceği hepimizin malumudur. Birçok il ve ilçemizde yüzde 1’lik oy oranı, seçim sonuçlarını ve dolayısı ile kentin kaderini değiştirmektedir. Bu öneme rağmen, Türk vatandaşlığı verilen yabancı uyruklu kişilerin sayısının, birçok yerleşim yerinde,  seçmen sayısının yüzde 10’u aşar hale gelmesi, bu il ve ilçelerimizde ,yerel seçim sonuçlarını, sonradan Türk kimliği dağıtılan yabancıların belirlemesine neden olacaktır. İçişleri Bakanı Sn. Ali Yerlikaya’nın yaptığı en son açıklamaya göre, ‘2023 Aralık itibariyle,  238 bin 55 geçici korumu altında bulunan Suriye uyruklu yabancı,  istisnai olarak Türk Vatandaşlığını kazanmıştır. Bunlardan,18 yaşından büyük olanların sayısı 156 bin 987’dir.’ 61 milyon seçmene kıyaslandığında bu rakam oldukça küçük görünse de bu oranı seçim bölgelerine indirdiğimizde elde ettiğimiz bazı rakamlar endişe vericidir” diye konuştu.

 

ENDİŞE DUYUYORUZ

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde, Afganistan, Irak, İran, Suriye, Libya ve Suudi Arabistan uyruklu seçmenlerin toplam seçmen sayısına oranı yüzde 16’yı geçtiğini hatırlatan Milletvekili Olgun; “Tabi ki biz bu seçmenlerin kaç tanesinin istisnai vatandaşlık alan seçmenlerden olduğunu sadece seçmen listesine bakarak tespit edemeyiz. Ancak, en son yerel seçimi kazanan parti ile ikinci olan parti arasında yüzde 14’lük bir fark olan Yayladağ’da, yüzde 16’lık yabancı seçmen, sonucu değiştirebilecek hale geldiğinden bu konuda endişe duymamız olağandır. Yine Hatay’da, Reyhanlı ilçesinde, Afganistan, Irak, İran, Suriye, Libya ve Suudi Arabistan uyruklu seçmenlerin oranı tüm seçmenlerin yüzde 10’undan fazladır. Reyhanlı’nın geleceğini, Reyhanlı’nın nasıl yönetileceğini, Reyhanlılılar değil, yabancılar belirleyecek hale gelmiştir. Sadece sınır kentlerimizde değil, İstanbul’da da durum farklı değildir. Geçen seçimde, Zeytinburnu İlçesinde seçimi kazanan adayla,  2. sıradaki aday arasında 4 puan fark varken, bugün Zeytinburnu’nda, saydığımız uyruklardaki oran yüzde 3’ü geçmiştir. Kilis’in, Osmaniye’nin, Mezitli’nin, Beylikdüzü’nün, Başakşehir’in ve Türkiye’nin birçok şehrinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kaderini, bu ülkeye dair hiçbir aidiyeti bulunmayan yabancılar belirleyecek hale gelmiştir. Türk kültürü ile uzaktan yakından alakası olmayanların, kendilerini Türk hissetmeyenlerin, Türk milletiyle ortak bir gelecek hayali kurmayanların, seçimlerde vereceği oylarla, çocuklarımızın geleceğini etkileyecek olması son derece endişe vericidir. Akp iktidarının ağzından düşürmediği asıl “beka”  sorunu budur. Bu ülke, iktidarı ve muhalefeti ile hepimizin.  Sizlerin de bizlerle aynı endişeyi taşıyarak, bu konuda gerekli adımların atılması için çağrı yapıyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.