Şahin’in, TOKİ Konutlarında “Yerli Mermer” çağrısı karşılık buldu

İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin’in, TOKİ Konutlarında “Yerli Mermer” çağrısı karşılık buldu.

İlçeler Yayın: 20 Eylül 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 20.09.2023 15:45:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
331 okunma
Takip EtGoogle News

Belediye Başkanımız Ahmet Şahin, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla asrın felaketini yaşadığımız 6 Şubat’ta  meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilimizde depremin izlerinin silinmesi ve vatandaşlarımızın kalıcı konutlara yerleştirilmesi hedefiyle inşa edilecek olan 850 bin konut ve bağımsız bölümde yerli ürün mermer kullanılmasını her mecrada dile getirerek girişimlerde bulunduk. 
TOKİ konutlarında yüklenici firmalar tarafından daha kısa ömürlü ve insan sağlığı açısından çok uygun olmamasına rağmen ucuz olduğu için Hindistan, Çin, İran, Yunanistan, Mısır gibi ülkelerden ihraç edilen granit vb. ürünler kullanılmaktadır. 850 bin konutta, 150 - 200 milyon m2 yerli üretim mermer kullanılması halinde, iç piyasa hareketliliği artarak ülke ekonomisinin canlanması sağlanacaktır.
Dünya mermer başkenti İscehisar olarak iş insanlarımızın ülkemizin dört bir yanında işletmiş oldukları mermer ocaklarından çıkararak dünyanın 120 ülkesine ihraç ettikleri yaklaşık 650 renk ve desen yerli mermer ürünlerinin yapılacak olan konutlarda kullanılmasına dair şartnameye madde eklenmesini arz ve talep ettik. 
Girişimlerimiz ve önceki dönem Orman ve Su işleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekillerimiz Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, Ak Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Ege İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği Başkanı Hanifi Şimşek, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Rüstem Çetinkaya, İscehisar Mermerciler Derneği Başkanı Muharrem Çakmak ve Sivil Toplum kuruluşlarının destekleri neticesinde TOKİ konutlarında yerli üretim mermer kullanılması çağrımıza olumlu dönüşler aldık.
Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki’ye, TOKİ Başkanımız Ömer Bulut’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.