AK Parti’de geleneksel bayramlaşma programına yoğun ilgi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından Gedik Ahmet Paşa Medresesi’nde Kurban Bayramının ikinci günü olan 29 Haziran 2023 Perşembe günü öğleden sonra parti bayramlaşma programı düzenlendi.

Gündem Yayın: 01 Temmuz 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 01.07.2023 14:34:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 26 dk.
106 okunma
Takip EtGoogle News

Programa;  Hac’da olan Av. Ali Özkaya dışanda, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İGM Başkanı Burhanettin Çoban, ilçe ve belde belediyelerin başkanları, AK Parti’nin ilçe ve belde başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

 

İyi ki varsınız 

Programın açış konuşmasını AK Parti İl Başkan Yardımcısı Fatih Okyar yaptı. Bayramların birlik ve beraberliğin en güzel hissedilen dönemler olduğuna değinen Okyar, “Bilindiği üzere bayramlar birlik ve beraberliğin en güzel hissedildiği dönemlerdir. Bu vesileyle ben İl Başkanım Hüseyin Ceylan Uluçay adına tüm teşkilatlarımızın bayramını kutluyorum. Hayırlı, uğurlu, mübarek olsun. Kazasız bir Kurban Bayramı diliyorum. Bildiğimiz üzere Milletvekilimiz Ali Özkaya hacca gitmesi nedeniyle aramızda bulunamadı. Tüm teşkilat mensuplarımıza bu vesileyle selamlarını iletiyorum. İl Başkanımız Hüseyin Ceylan Uluçay ile Orman ve Su İşleri eski Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu programları nedeniyle bayramlaşma programına katılamadılar. Onlarında selamlarını iletiyorum. Bilindiği üzere 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile iki turlu Cumhurbaşkanı seçimi geçirdik. Seçim propaganda döneminden sonra belki toplu olarak Kurban Bayramı bayramlaşma programı vesilesiyle biraraya geliyoruz. Ben İl Başkanım Hüseyin Ceylan Uluçay adına tüm teşkilat mensuplarımıza, mensubu olduğumuz AK Parti ailesine teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten tüm teşkilat mensuplarımız, vekillerimiz, belediye başkanlarımız, il yönetimimiz, merkez ilçe kadın kolları, gençlik yani A'dan Z'ye tüm teşkilatlarımız gecesini gündüzüne kattı. Ailesinden fedakârlık yaptı. İşinden fedakârlık yaptı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sırtındaki yükü bir nebze olsun harfiletmek için var gücümüzle çalıştık. Allah'a binlerce kez olsun ki bu çalışmamızın karşılığını seçim sandıklarında en güzel bir şekilde aldık. Cevabını da en güzel bir şekilde verdik. Ben hepinize tekrar İl Başkanım adına teşekkür ediyor, hepinizden Allah razı olsun diyorum. İyi ki varsınız.” dedi.

 

2024 seçimlerinden zaferle çıkacağız

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, katılımcıların Kurban Bayramını kutladı. Karadeniz, “AK gönüllü, AK davaya inanmış, AK Neferler; Hepinizin bayramı mübarek olsun inşallah. AK Parti teşkilatları her zaman için dinamik, her zaman için, içinde bulunduğu durumun farkında olan ve yapması gerekeni en iyi şekilde yapan teşkilatlar olarak 2002 yılından beri yaklaşık 20 yıldır her seçimde bunun farkına varmış teşkilatlar olarak hep beraber bir aradayız. Yine bu bayramda da birlik ve beraberliğin, kardeşliğin zirveye çıktığı Kurban Bayramı'nda da yine bir aradayız. Allah razı olsun. Hepinizin desteğiyle çok güzel bir seçim dönemi, çok güzel bir seçim kampanyası yaptık. Öyle bir hale geldi ki bu iş hak batıl savaşına dönüştü. O dönem çok zorluklar çektik. Ama Allah'ın izniyle inandığımız bu davaya gönül verenler olarak hepsinin üzerinden hep birlikte geldik. Yine önümüzde 2024 yılı Mart ayında bir yerel seçim var. Bunun için de Allah'ın izniyle tüm teşkilatlar olarak bütün hazırlıklarımız tamam. Yapmamız gereken her şey belli. Tüm yol haritamız belli. Allah'ın izniyle yine kapı kapı dolaşarak, yine gönülleri alarak yine AK Dava'nın nelerden oluştuğunu insanlarımıza anlatarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Allah'ın izniyle de 2024’deki yerel seçimleri zaferle sonuçlandıracağımıza inancım tamdır.” diye konuştu.

 

Çok zorlu bir süreçte 2023 seçimlerinden zaferle çıktık

Bayramlaşma programında İlçe Belediye Başkanları adına konuşan Sandıklı Belediye Başkanı Dr. Mustafa Çöl, partililerin Kurban Bayramını kutladı. Çöl, “Hepinizin bayramı mübarek olsun. Çok zorlu bir süreçte 2023 yılında zaferle çıktığımız bir seçimin arifesinde teşkilat üyelerimizle manevi bir iklimin altında güzel bir bayram gününde beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu davaya hizmetinizde Afyonkarahisar olarak 28 Mayıs 2023 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a rekor bir oyla destek verildi. Zaferin bayrağını diktiğiniz için hepinize minnettarız. Sağ olun, var olun. Bu bağlamda seçimin her noktasında, her aşamasında bizlere çok kıymetli desteklerini sağlayan il başkanımıza, belediye başkanımıza, milletvekillerimize, teşkilatımızın her noktasında sandık başında, her kademesinde görev yapan tüm kardeşlerimize minnettarız. Sizler iyi ki varsınız, iyi ki bizimlesiniz, iyi ki de Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Bu vesileyle ben tekrar mübarek Kurban Bayramı'nızı tebrik ediyor, hepinizi Allah'a emanet ediyorum.” şeklinde konuştu. 

 

Allah’a hamdediyoruz

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Burhanettin Çoban, programda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bayramınız mübarek olsun inşallah. Benden önceki konuşmacılar kısaca bahsettiler. Gerçekten çok güzel bir seçim sonuçlarının sonunda bu bayrama ulaştık. Öncelikli olarak hem bu güzel seçim sonuçlarından dolayı hem de bayramdan dolayı Allah'a hamd ediyoruz. Gelişmiş demokrasilerde herhalde dünyada örneği çok azdır, belki de hiç yoktur. 21 yıl boyunca girdiği her seçimi her referandumu kazanan bir siyasi hareket yoktur. 20 yıllık geçmişimiz artı 5 yıl bundan sonraki görev süremiz olan 26 yıl boyunca aynı istikrarın devam etmesi hiçbir ülkede görülmeyen ender bir durumdur. Bu ender durumda inşallah Türkiye'miz için bir şanstır, nimettir. Allah'ın izniyle de bu şansı, bu nimeti Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde tüm il teşkilatlarımıza, ilçe teşkilatlarımıza, belde teşkilatlarımıza, belediye başkanlarımız, il genel meclis üyelerimize, meclis üyelerimize inşallah bizde taçlandıracağız. Herkes görevi en güzel şekilde yere getirecek. Seçim sonuçları gerçekten hepimizi mutlu etti. İnşallah 9 ay sonra da yerel seçimlerden de Türkiye'nin 81 ilinde hep beraber bu mutlulukla çıkarız. Ben bu vesileyle tekrar bayramınızı kutluyorum. Kurban Allah'a yaklaşma ayıdır. Bizim kestiğimiz kurbanlar, etler, kanlar Allah ulaşmıyor. Allah’a ulaşan iyiliklerdir. İyilikte de bu hareketin mensupları Müslüman Türk kardeşlerimiz, Türkiyeli kardeşlerimiz Allah'ın izniyle sadece ülkemizin dört bir yanında değil, nerede ihtiyaç var Afrika'da, Orta Doğu'da, Orta Asya'da, Uzak Doğu’da. Nerede bir ihtiyaç varsa Allah'ın izniyle oraya koşuyorlar, koşmaya devam edecekler. Onlardan da Allah razı olsun. Allah kesilen kurbanlarımızı kabul eylesin. 

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, parti bayramlaşma programında şöyle konuştu: “Bol yağışın ardından bir rahmet ayı Ramazan’ı seçim atmosferinde geçirdik. Peşinden yağışlar geldi. Allah bin bereket versin. Bol bir yağışlı sezon geçirdik.  Belki köylümüzün, çiftçimizin zararı oldu. Ama gerçekten bekleniyordu. Belediye olarak neredeyse içme suyumuz kalmadı desek yeriydi. Elhamdülillah rahmetiyle, bereketiyle bu seneyi inşallah kazasız, belasız atlatacak bir seviyeye ulaştık inşallah. Tabii olan her şeyde hayır vardır. Cenab-ı Hak bizi yarattığına göre, bizi bizden daha iyi biliyor. Neye ihtiyacımız olduğunu biliyor. Binlerce kez şükürler olsun. Kurban Bayramına sağ salim eriştik. Kurbanlarımızı kestik. Cenab-ı Hak kabul etsin. Bu bayram ülkemizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine mazlum coğrafyanın kurtuluşuna vesile olsun diyorum.”

 

Bayramınız mübarek olsun

AK Parti Milletvekili adayı Dr. Hakkı Öztürk, teşkilat üyelerinin bayramını kutladı. Öztürk konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bayramımız mübarek olsun. Rabbim hayırlara vesile kılsın. Hep birlikte beraber geçirdiğimiz yoğun bir seçim sürecinden sonra hamd olsun Kurban Bayramı'nda AK Parti olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçildiği, 21 yıllık iktidardan sonra halkımızın yine büyük teveccühü ile seçilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Biliyoruz ki dünyada eşi benzeri olmayan şekilde hem seçime katılım oranıyla hem de 21 yıllık AK Parti iktidarlarının akabinde önümüzdeki 5 yıl süresince ülkeyi yönetme vazifesini milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı'na TBMM’de çoğunluğu sağlayarak tevdi etmiştir. İnşallah bugünden sonra da yine 21 yılda olduğu gibi azimle, gayretle, aşkla, şevkle milletimize hizmet etme yolculuğumuz hep beraber devam edecek. İnanan insanlar için durmak yok. Önümüzdeki dönem yerel seçimler anlamında yeni bir seçime gideceğiz. İnşallah hep beraber bu seçimlerde de Cumhurbaşkanımız liderliğinde, AK Partimizle birlikte milletimize hizmet etmek için yine hep birlikte azimle, gayretle, gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle bayramınızı tebrik ediyorum. Rabbim hayırlara vesile kılsın. Ülkemizin birliği, beraberliği ve Türkiye Yüzyılı vizyonuyla gelişmesine vesile olsun diyorum.” 

 

Kurban Allah’a yakınlaşma ibadetidir

AK Parti Afyonkarahisar eski Milletvekili Av. Halil Ürün yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Önceki arkadaşlarımız gayet güzel konuşmalar yaptılar. Kurban Allah'a yakınlaşma ibadetidir. Hiç tartışmasız biz bu ibadeti bayram içerisinde yapıyoruz. İnşallah Allah kurbanlarınızı kabul etsin. Allah'a yaklaşmış olalım. Tabii Kurban Bayramının bir tarafı daha var. Kullar olarak da birbirimize yaklaşmamız lazım, Müslümanlar olarakta. İşte onun küçük bir uygulamasını AK Partimizin il teşkilatı her bayramda yaptığı gibi bu bayramda da yaptık. Bir araya geldik. Bu vesileyle bir kere daha yöneticilerimize, Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum. ‘Sahipsiz olan vatanın batması haktır. Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır.’ diyor Şair Mehmet Akif. Eğer biz sahip olursak bu vatan batmayacaktır. Mehmet Akif'i de hayırla yâd edelim. Gerçekten geçirmiş olduğumuz seçimler Merkez İlçe Başkanımız Ziya Coşkun Karadeniz’in de ifade ettiği gibi bazen öyle bir noktaya geldi ki adeta hak, batıl mücadelesine dönüştü. Millet de zaten bunu böyle algıladı. İnanılmaz kritik bir noktaya geldi. Elhamdülillah hayırla neticelendi. Milletimize hayırlı olsun. Bütün Müslümanlar’a hayırlı olsun. İl Genel Mecliisi Başkanımız Burhanettin Çoban ağabeyimizin de söylediği gibi ki Cumhurbaşkanımız da söylüyor, ‘Altın değerinde bir beş yıl’ daha kazandık. İnşallah biz önce bu ülkede kardeşlikle, birlik ve beraberliği sağlayıp, bütün maddi hizmetleri tamamlayacağız. Sonra da dünyadaki tüm mazlum milletlerin sesi olacağız. Olaylar takip ediliyor. Çok büyük gelişmeler var. Bir şey söylememize gerek yok.” 

 

Rabbim kurban ibadetlerimizi kabul eylesin

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, teşkilat üyelerinin Kurban Bayramını kutladı. Karahan sözlerini şöyle sürdürdü: “Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Rabb'im kurban ibadetlerimizi kabul eylesin. Rabbim hep birlikte sağlıklı, tekrarına erişmeyi nasip eylesin. Ben de geride bıraktığımız 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleriyle alakalı her bir teşkilat mensubumuza her bir AK Parti'liye AK Parti'ye ve bu davaya gönül vermiş vatandaşımıza, seçmenimize teşekkür etmek istiyorum. Çok yoğun çalıştık hep beraber, çok mücadele ettik. Belediyelerimiz, teşkilatlarımız bütün kademelerimizle kol kola verdik, sırt sırta verdik. Gece gündüz çok güzel bir mücadeleyle yeniden Cumhurbaşkanımızı, Cumhurbaşkanı seçtirdik. Güzel ve gururlu bir sonuç oldu hepimiz için. Halil Ürün vekilimiz de bahsetti. Gerçekten altın değerinde bir 5 yılımız daha oluyor. İnşallah bu süreci de iyi bir şekilde geçirerek milletimizin bize teveccühünü boş çıkarmamamız, geri çevirmememiz lazım. Bunun için de gerekli adımları yine teşkilatımız olarak hükümetimiz olarak atacağımızı bilmenizi istiyoruz.”

 

Rabbim yılına gününe kedersiz eriştirsin

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, programda yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Sevdiklerimizle, ailelerimizle birlikte sevgi, huzur, baş barış, esenlik içerisinde nice bayramlara eriştirmesini rabbimden niyaz ediyorum. Bayramımız mübarek olsun. Afyon’lu tabiriyle Rabb'im inşallah yılına, ayına hepimizi kedersiz eriştirsin diye niyaz ediyorum. Bir önceki bayramlaşmamızda, benden önceki konuşmacıların da söylemiş olduğu gibi Ramazan Bayramı'ydı ve Ramazan Bayramı'nı seçim sathı mahalinde gerçekleştirmiştik. O zaman tüm konuşmacıların tek bir duası, dileği vardı. Türkiye Yüzyılına doğru adamla, doğru zamanda girebilmekti. Bu seçimlerde Sayın Cumhurbaşkanımızı külliyeye, cumhurbaşkanı olarak uğurlayabilmekti. Elhamdülillah teşkilatımızın, il başkanımızdan, il yönetimine, ilçe teşkilatlarımıza, il teşkilatlarımıza, mahalle yönetimlerimize, ta ki sandık yönetimlerimize gelene kadar tüm teşkilat mensuplarımızın gayretli bir çalışmasıyla zor ama gururlu bir seçim süreci atlattık. Ve elhamdülillah seçim zaferimizi 28 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanımızı Külliye'ye uğurlamanın sevincini, haklı gururunu hep beraber yaşadık. Bu nedenle ben tüm teşkilat mensuplarımıza gayretlerinden, özverili çalışmalarından dolayı ayrı ayrı tek tek teşekkür ediyorum. Bizlere de bu konuda çok ciddi destekleriniz oldu. Aday adaylığı sürecimizde, adaylık sürecimizde de büyük destekler verdiniz Hepiniz haklarınızı helal edin. Tek tek hepinizin emeklerine sağlık, Allah razı olsun. Rabb'im ecrini versin inşallah. Bundan sonra da Allah nasip ederse Cumhurbaşkanımızın hep söylediği gibi AK Parti teşkilatları, seçimin hemen ertesi günü tekrar çalışmaya başlayan teşkilatlardır. Coşkulu kalabalıktan görüyorum teşkilatımız aynı seçim dönemindeki gibi dip diri ayakta. Hala daha seçim çalışmaları yürütmek için, partimiz için, teşkilatımız için çalışmak için gayretle bir araya gelmekte hiçbir behis görmüyor. İnşallah çok kısa bir süre sonra da bir dahaki bayrama erişmeden daha bir seçim daha var. Önümüzde çok önemli bir seçim daha var O da yerel seçimler. Allah nasip ederse aynı hızle, aynı ivmeyle, azimle, gayretle, çalışmayla yerel seçimlerimize doğru ilerliyoruz. Ben Rabb'imden bu mübarek günlerde diliyorum ki inşallah yerel seçimlerde de Türkiye'nin en fazla belediyesi olan ilinden, en fazla AK Belediyesi olan ilini de çıkaralım. Bu seçimlerde de hep birlikte bu zaferi beraber önümüzdeki Ramazan Bayramı'nda paylaşalım. Bunun gururunu hep birlikte yaşayalım. Ben şimdi tekrar bu vesileyle hepinizin bayramını tebrik ediyorum.” 

 

Nice bayramlara sağlıkla ulaşmayı diliyorum

AK Parti Milletvekili Dr. Hasan Arslan, partililerin bayramını tebrik etti. Arslan,  sözlerine şöyle devam etti: “Hepinizin bayramını tebrik ederim. Bayramlamşa programına katılan nezdinizde bütün teşkilat mensubu arkadaşlarımızın bayramlarını tebrik ederim. Daha nice bayramlara sağlıkla, mutlulukla, afiyetle, huzurla ulaşmak dileğiyle daha nice bayramlar görmeyi dilerim. AK Parti diğer partilerden farklı bir parti. Bu farkı oluşturan siz teşkilatlarımızdır. Cumhurbaşkanımız liderliğinde tüm teşkilatlar sürekli çalışmak zorunda. Sürekli çalışıyor. Çalışmak derken seçim çalışması değil. Bizler vatandaşın içinde olmak zorundayız. İktidar partisi teşkilatı olmak kolay değil. Bunun yükümlülüğü var, ağırlığı var. Bunun sorumluluğu var. Bu sorumluluğu kemiklerimize kadar hissedip vatandaşlarımızın yanında sürekli olmak zorundayız. Diğer partilerden farklıyız, farklı olmak zorundayız. O yüzden 21 yıldır iktidarız. Bu nedenle seçim dönemini beklemeden, bir dahaki seçimi beklemeden, sürekli vatandaşın içinde olmak zorundayız. Sevgiyi, kardeşliği, dostluğu, barışı biz aslında teşkilat olarak vatandaşlarımıza nakletmeli. Onlarla birlikte olarak barışı yayarak, huzuru yayarak ön planda olmalıyız. Liderlik etmeliyiz Çünkü biz hizmet yarışı için varız. AK Parti’nin Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hizmet yarışında sürekli 21 yıldır lider olmasının sebebi bu. O yüzden bu sorumluluğu hepimiz hissediyoruz. O yüzden burada, birararadıyz. Bayramlaşma nedeniyle teşkilatımız ilçelerden geldiler. Birbirini görmüş oldular. Daha önceki ziyaretlerde ekip gittiği zaman bir ilçe, diğer ilçeyi göremiyordu. Şimdi temsilciler vasıtasıyla da olsa, başkanlar vasıtasıyla da olsa ilçeler birbirini partimizin bayramlaşmasında görmüş oldu. Bayramlaşmış olduğu bayramın olduğu inşallah birliğimiz, huzurumuz bozulmaz. Çünkü bizler hep bir olmak zorundayız, iri olmak zorundayız, diri olmak zorundayız, hep birlikte Türkiye olmak zorundayız.”

 

Tüm dünyada beklenen Türklerle Kurbanlarınız kesildi

AK Parti bayramlaşma programının son konuşmasını AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven yaptı. İbrahim Yurdunuseven, partililerin Kurban Bayramını tebrik etti. Yurdunuseven, “Öncelikle idrak etmekte olduğumuz Kurban Bayramı'mız inşallah yaptığımız ibadetleriyle kestiğimiz kurbanlarla makbul olur. Allah daha nice nicelere inşallah birlikte kardeşçe bir araya gelmeyi ve burada buluştuğunuz gibi inşallah cennette de birlikte buluşmayı hepimize nasip eder diyorum. Kurban isminden de anlaşılacağı gibi yakınlaşmaktan, kurbiyetten geliyor. Kurban İbrahimce adanmışlığın, İsmailce teslimiyetin karşılığıdır. Bir yakınlaşma, bir teslimiyet, bir kardeşlik, bir paylaşmadır. İnşallah hepimiz bu bayramda bu paylaşmayı, bu yardımlaşmayı birlikte yaşadık ve yaşatmaya da devam edeceğiz. Çünkü bu geleneklerimizi bırakmamamız, çocuklarımıza, torunlarımıza bunları aktarmamız lazımdır. Vakıflarımız ve derneklerimiz vasıtasıyla da tüm dünyada elhamdülillah beklenen Türklerle kurbanlar kesildi. Kesilmeyede devam ediyor. İnşallah kesilen tüm kurbanlar indi ilahide kabul ve makbul olur. 6 Şubat tarihinde bir deprem yaşadık. Kalbimiz yandı, ciğerimiz yandı. Ama devletimiz milletimizle el ele, kol kola girdi. Deprem bölgesindeki kötü durumu ayğaa kaldırmaya da devam edeceğiz. Afyonkarahisar'ın çok değerli belediye başkanları da, çok değerli yöneticileri de, çok değerli ilçe başkanlarımız, yöneticilerimiz de bizzat kendi vatandaşlarımızda giderek orda çalıştık ve bir şeyler yapmaya gayret ettik. Şu anda devletimiz elhamdülillah orada yaklaşık 650 bin tane konut yapacak. Bu az bir şey değil. Bu devletin büyüklüğünü gösteren bir şeydir. Bir veya 1,5 yıl içerisinde en 650 bin konutu teslim edeceğiz. Şu anda 200 bin konutun temeli atılmış vaziyette. 75 günde bu bir dünya rekorudur. 75 günde köy evlerininde anahtarlarını vatandaşlar hak sahiplerine teslim ettik. Bu devletimizin başında bulunan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde oldu. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Allah ömrünü uzun eylesin. Hizmetleri daim eylesin diyoruz. 14 Mayıs ile 28 Mayıs'ta bir demokrasi şöleni yaşadık. Tüm teşkilatımızla, kadınıyla, gençliğiyle hem ana kademesiyle, belediyesiyle, il başkanıyla, tüm yöneticileriyle çok güzel bir çalışmayla bir demokrasi şölenini ortaya koyduk. 28 Mayıs'ta sağ olsun milletimiz takdir etti. Yüzde 52,8 gibi bir oyla Sayın Cumhurbaşkanımızı, Cumhurbaşkanı olarak ilan ettik. Devamında da 5 yılda önümüzdeki hizmetlerin önünü açtık. Bundan dolayı tekrar herkese çok teşekkür ediyoruz.” dedi.


“Bizler de sizlerin çalışmalarıyla, destekleriyle Ali Özkaya, Hasan Arslan ve şahsım Afyon'u temsilen, AK Parti’den milletvekili seçildik. İnşallah sizler adına da çalışmaya devam ediyoruz.” diyen Yurdunuseven, “Bakın kimin ne dediğini söylediği için aklımıza bile gelmez. Biz 750 bin kişinin vebalini üzerimize almış üç milletvekiliyiz. Üzerimize 750 bin kişinin vebali var. Nedir bu vebal? Biz sizi seçtiysek siz de bize hizmet edeceksiniz. Siz de bizim dertlerimize çare olacaksınız. Gideceksiniz bakanlık makamını gezeceksiniz. Afyon'a ne lazım? Türkiye için ne yapılabilir? Bunların derdinde olacaksınız. Mecliste de çalışacaksınız. Geleceksiniz Afyon'da çalışacaksınız diye bir vebal verdiniz. Biz de bu vebali üzerimize aldık. İnşallah yerine getirmeye çalışıyoruz. Daha ilk günden üç milletvekili olarak randevu alabildiğimiz bakanlarla görüşmeye başladık. Sayın bakanları tebrik nedeniyle çok ciddi bir ziyaretçi trafiği var. Bakanlarımıza elimizde dosyalarla gidiyoruz. Kimin ne dediği bizi ilgilendirmiyor. Biz önümüze koyduğumuz hedeflerimize bakıyoruz. Hedefler nedir? Afyonkarahisar'a bir taş üstünde bir taş daha bırakabilmek. Afyonkarahisar’a daha neler yapabiliriz? Nerenin derdinde olabiliriz? Derdimiz onun dertiyle dertlenmektir. İnşallah bunları önümüzdeki 5 yıl içerisinde gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in, yerel seçimden önce verdiği sözleri bir bir yerine getirdiğini belirten Yurdunuseven, “Belediye Başkanımızın söz verdiği Teleferik ve Afray’ın temellerini birlikte attık. İnşallah daha nice hizmetleri hayata geçireceğiz. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, söz verdiklerini yaptğı gibi söz vermediklerini de yaptı. İnşallah bunları tek tek zamanı gelince tekrar anlatacağız. Bugüne kadar hep söylediğimiz gibi AK Parti için bir seçim biter, ertesi gün bir seçim daha olacakmış gibi hazır ola geçer çalışmaya başlarız. Hedefimiz yerel seçimlerde Afyonkarahisar'da ve Türkiye'de inşallah öncelikle büyük şehirlerden başlamak üzere ilimizde de alabildiğimiz en çok oranda AK Parti belediyeciliğini devam ettirmek ve yenilerle tanıştırmak inşallah. Derdimiz, gayemiz budur. Tabii bu değerli teşkilat mensuplarıyla, değerli vatandaşlarımızınbize vereceği destekle, bize yapacağınız yol göstermeyle olacak. İnşallah AK Belediyeciliğimiz devam edecek. Buna inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Mahalli İdareler Genel Seçimi sürecine dikkat çeken Yurdunuseven şöyle konuştu: “Önümüzde bir süreç var. Zamanı gelince aday adayları çıkacak. Biz şunu söylüyoruz. Herkesin aday adayı olma hakkı var. Buna kimsenin bir şey deme şansı yok. Ama bir tane aday olacak. Burada gönül kırgınlığı ve küskünlük bize, bizim partimize yakışmaz. Biz geleneği olan bir partiyiz. 21 yıl kısa bir zaman gibi düşünülse de gerçekten dünya demokrasi tarihi için büyük bir süreç. Ve büyük zaferlerle çıkarılan bir süreçtir. Bizim geleneğimizde; Belediye Başkan aday adayı olunur. Bu milletvekilliği içinde geçerlidir. Belediye Meclis Üyeliği ve İl Genel Meclis Üyeliği içinde aday adayı olunur. Ama aday olarak hangi isim üzerinde karar verilmişse biz onun arkasında dizilerek çalışmaya devam ederiz. Derdimiz, tasamız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başına dik tutmak, bir nebze daha kaldırabilmektir. Ona biraz daha omuz verip destek olabilmektir. Çok eminim, hiçbirimizin koltuk, makam derdi yok. Derdimiz hizmet etmek, derdimiz Cumhurbaşkanımıza destek olmaktır.” 


 “Zaman birlik zamanı, kardeşlik zamanı, birlikte hedefe kilitlenme zamandır.” diyen Yurdunuseven sözlerine şöyle devam etti: “Geçtiğimiz seçim döneminde birkaç olay yaşandı. Bizim ironi yaptığımızı söyleyip dışarıdan teröre destek olan, teröre desteğini söyleyen ya da teröriste destek olanlar kimse buradan mesajımızı açık ve net olarak gönderiyoruz. Hiç kimse teröre destek olamaz. Teröre destek olana destek olamaz. Terörü yapana da destek olamaz. Eğer öyleyse bu devlet onun başını ezer, ezmeye de mahkûmdur. Burada hiç kimse böyle yapacaktır. Kendisi demediği halde ‘Ben ironu yapıyordum.’ bilmem ne yapıyordum demekle olmaz kardeşim. Terörün ironisi olmaz. Terörün benzetmesi de olmaz. Böyle bir şey olabilir mi? Seçimlerden sonra eğer başka bir sonuç olsaydı, özerklik verilseydi, ‘Şunu sana verecektik, bunu salıverecektik.’ diyenler ironi mi yapmış olacaklardı? Bunlar olacaktı. Ama milletimizin ferasetiyle ve gördüğü noktayı tespitle Millet İttifakı olarak yanlış bir yerdesiniz dedi. Yanlış yapıyorsunuz dedi. Ama Cumhur İttifakı elhamdülillah doğruları düzgünce söylüyor. Ne yapacaksa onu söylüyor. Yoksa ben şunu diyecektim de yok bunu dememiştim. Bunu söylüyordum da bunun yanındaydım. Böyle bir şey yok. Açık ve net söylüyoruz. Terör bizim en büyük düşmanımızdır. Bizim Kürtlerle’de elhamdülillah hiçbir mezheple, ırkla sıkıntımız yoktur. Hepsi bizim vatandaşımızdır. Teröre bulaşan kim olursa olsun. İsterse bizim yanımızdakii insanlar olsun biz onun başını ezeriz. Ezmeye de mahkûmuz. Sayın bakanlarımız atandı. Görevlerine başladılar. Güzel hizmetler yapacaklar. Buna inanıyoruz. Ben fazla sözü uzatmadan tekrar Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Allah daha nice bayramlara ulaşmayı nasip etsin. Allah ibadetlerimizi makbul eylesin.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.