Gelecek Partisi'nden seçim değerlendirmesi

Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş 31 Mart yerel seçimlerinin ardından değerlendirmede bulunarak belediye başkanlığı seçimlerini kazanan siyasileri kutladı.

Gündem Yayın: 16 Nisan 2024 - Salı - Güncelleme: 16.04.2024 16:01:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 4 dk.
76 okunma
Takip EtGoogle News

Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş 31 Mart yerel seçimlerinin ardından değerlendirmede bulunarak Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanan siyasileri kutladı. Halkımızın 31 Mart yerel seçimlerinde tercihini muhalefet partilerine özellikle de CHP'li Belediye Başkan Adaylarından yana kullandığını kaydeden Ertaş, “Bu sürecin mimarlarını ve yeni belediye başkanlarımızı kutluyoruz. Biz Gelecek Partisi olarak seçim sürecinde türlü imkânsızlıklarla mücadele ettik, mağduriyet yaşadık, bayraklarımız, flama ve raketlerimiz toplatıldı, sesimizi duyurmamıza çeşitli mazeretlerle engel olundu ama biz ‘değişim’ için mücadele ettik” dedi. 

“Bizler ülkemize dayatılmaya çalışılan otoriter sistem için itirazımızı duyurduk” diyen Başkan Ertaş, “Belediyelerdeki yönetim ahlakına ilişkin soru işaretlerini halkımızla paylaştık; köy-köy, belde belde mahalle mahalle Afyonkarahisar’ı dolaştık. Şimdi de kazanılan yeni belediye başkanlıklarına dayanışma iradesini vurguluyoruz, kendilerine hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yeni belediyelerde halkla temas çok önemli olacaktır; büyüklenmek, ayrıştırmak, yalan söylemek, kaynak israfına gitmek, liyakatsiz kadroları atamak, kibir kulelerimizi ve yandaş zenginlikleri inşa etmek geçmişin hatasına düşmek olur” diye konuştu.

 

Halk değişim istiyor
Seçmenin değişimden yana tercihini kullandığını kaydeden Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş, “Halk değişim istiyor; öte yandan iktidar manipülasyonlarına karşı çıkmak için de güç birliğine ihtiyacımız var. Bizler bu anlayış içerisinde çabaladık; bizler işçiye, emekliye, halkın refahına sağlam bir gelecek vermesi beklenen iktidarın ‘Ben ekonomistim’ laflarının ne kadar içi boş bir söylem olduğunu anlattık. Özelleştirmelerdeki ihale yolsuzlukları, Varlık fonu şirketlerinin hesapları, kayyum atamalarındaki oyunları sorduk; Kamu maliyesinin denetlenemediğini, önceki dönemlerde Ankara’yı parsel parsel satıldığı iddialarının neden hala dava soruşturmalarında bekletildiğini sorduk;
Tarımın halini, çiftçinin durumunu anlattık; ellerine yüzlerine bulaştırdıkları iktidarın beceriksizliklerini; bu ülkenin milli gelirini, insan kaynaklarını, doğal varlıklarını, iş ahlakını, yönetim kalitesini, halka iyi yaşam vaatlerini, enflasyonu düşürmeyi ve çalışana iyi maaş verebilmeyi neden yapamadıklarını sorduk. Sorduk ve ülkemizde bir ‘değişim’ ihtiyacının olduğunu söyledik; değişimin yerel yönetimlerden başlamasına çalıştık; katkı verdik” dedi.

“Bizler Gelecek Partisi olarak siyaset rantıyla yandaş zümrelerin beslenmesine, imar rantı ile halkın sırtından geçinilmesine karşı çıktık” diyen Ertaş sözlerini şöyle sürdürdü; “Çünkü bunlar dönüp dolaşıp emek sömürüsü, kira artışları, borçluluk, ahlaki erozyon ve adaletsiz gelir dağılımı ile karşımıza çıkıyor…
İktidarlar bu sistemi devam ettirmek için otoriterleşir;

Gerçek muhalefet ise halkın yanında ve halk için, demokratik sistemin işlemesi için çalışır. Bu konuda da Gelecek Partisi her zaman ilkeli ve temiz siyasette yerini almıştır, alacaktır. Şimdi başta yerel yönetimler olmak üzere ‘değişimin’ rüzgârının siyaset ikliminde tohum yeşertmesini bekliyoruz. Bu vesileyle seçim başarısını gösteren tüm belediye başkanlarımızı kutluyoruz.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.