Alper Yağcı 2.Belediye Şehir Çarşısı’nda 55 kişinin hakkını savundu

İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Alper Yağcı, iktidara yüklendi.

Gündem Yayın: 27 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 27.03.2024 15:33:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 4 dk.
144 okunma
Takip EtGoogle News

İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Alper Yağcı, iktidara yüklendi. Yağcı, 2.Belediye Şehir Çarşısı’nda 55 hak sahibinin hakkını 19 aydır vermeyenlerin bugün 2 bin sosyal konut ve Mısri Mahallesi’nde yapılacak kentsel dönüşüm vaadine kimsenin inanmayacağını söyledi. 

İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Alper Yağcı, iktidara sert mesajlar verdi. Yağcı, halkın 20 yıldır yapılmayan hayli projelerle kandırıldığına dikkat çekti. 


AFRAY’I YAPMAK İSTEDİLER DE BİZ Mİ ENGEL OLDUK
20 yıldır AK Parti Belediyeciliği ile yönetilen Afyonkarahisar’da halkın her seçimde aynı vaatlerle kandırıldığını söyleyen Yağcı, şunları söyledi: “İnsanlarımız bir şehir efsanesi olan ‘İktidardan olan partiyi seçmezsen hizmet gelmez’ sözüyle kandırılmaya çalışıyor. Tıp ki hayal olan projelerin yapılmayarak kandırdıkları gibi… Biz diyoruz ki… 22 yıldır AK Parti iktidarı var 20 yıldır Ak Parti belediyeciliği var. Şimdi biz soruyoruz. 20 yıldır ne yapmak istediler de engel olundu? AFRAY’ı yapmak istediler de biz mi engel olduk. Temel attılar hayırlı olsuna gittik temeli yerinde bulamadık. 15 Mart’ta açılacak dediler, gittik ne temel var ne AFRAY var. Her 5 yılda bir Kanlıca’da Devlet Hastanesi sözü veriliyor. Yine seçim dönemi geldi yine devlet hastanesi diyorlar. Ortada Devlet Hastanesi yok. Yine teleferik projesi aynen başladığı yerde duruyor. Ne başlangıcı ne biteceği tarih belli. İnsanlarımız kandırılmaktan yoruldu. Şeffaf belediyeciliği biz burada öne çıkarmak istiyoruz. Şeffaf belediyecilikte ne ne zaman yapılacak ne zaman bitecek bunu insanlarımız bugün hiçbir zaman göremiyor”


AK PARTİ’NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI O DÖNEM İL BAŞKANI İDİ, NEDEN YAPILMAYAN PROJELERİN PEŞİNE DÜŞMEDİ? 
AK Parti’nin Belediye Başkan adayı Hüseyin Ceylan Uluçay’a da yüklenen Yağcı, “Sorumlu muhalefet anlayışı ile bir duruş ortaya koyuyoruz. Biz AFRAY neden bitmedi demiyoruz? AFRAY’ı 15 Mart 2024’de bitireceğiz dediniz neden bitirmediniz diye soruyoruz. Çünkü bitiş tarihini kendileri verdiler. Verdiğiniz sözü neden tutmadınız. AK Parti’nin belediye başkan adayı geçmiş dönemde İl başkanı idi. Kendisi döneminde bu icraatlerin peşine neden düşmedi? Neden bu işlerin bitirilmesi ile ilgili bu kaygıyı neden duymadı? Kendisinin bu kaygıyı il başkanı olduğu dönemde taşımamış olmasından dolayı inandırıcılığı kalmıyor.” Diye konuştu. 


2.BELEDİYE ÇARŞISI’NDA 55 KİŞİNİN HAKKINI VERMEYENLERİN 2 BİN KONUT SÖZÜNE KİMSE İNANMAZ
2. Belediye Şehir Çarşısı’nda 55 hak sahibinin mağduriyetine işaret eden Yağcı, “2 bin konut yapacağız diyorlar. Mısri Mahallesi’nde kentsel dönüşüm yapacağız diyorlar. 19 ay 2. Belediye Şehir Çarşısını yıktınız. Siz 19 ay oldu oradaki 55 hak sahibi hakkını daha ödemediniz. 55 kişinin hakkını vermediniz, parasını vermediniz, anlaşmaya varmadınız, şimdi 2 bin sosyal konut, Mısri Mahallesi’nde kentsel dönüşümü yapacağınıza kim inanır? İnsanlarımız hayal projelerle yoruldu. Afyonkarahisar vizyonunu değiştirmesi kabuğunu kırması lazım.   Bundan önceki verilen sınavlar maalesef kötü. Bu kötü sonuçla iktidar bir finale doğru gidiyor” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.