Afyonlu Şehit Aileleri ve Gazilerden 10.Cumhurbaşkanına ziyaret

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı , Şehit Aileleri ve Gaziler ile birlikte 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i evinde ziyaret etti.

Gündem Yayın: 23 Ağustos 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 23.08.2023 16:43:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
143 okunma
Takip EtGoogle News

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı nedeniyle yönetim kurulu olarak aldıkları karar gereği memleketimizin yetiştirdiği devlet adamlarını ziyaret etme kararı alan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube yönetimi ilk ziyaretini 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e gerçekleştirdi.

Gölbaşındaki konutunda gerçekleşen ziyarete Şehit babaları İbrahim Karadirek , Fuat Saraç, Süleyman Üye, Annesi Şerife Karadirek, Şehit Eşi Nurfil Birgül,Malul Gazi İsmail Kumartaşlı Eşi Emine Kumartaşlı ve Oğlu Melih Kumartaşlı katıldı.

Ziyarette tüm Afyonkarahisar halkının selamlarını Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e ileten Başkan Kumartaşlı, Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına bastırılan ve Cumhuriyetin en değerli 2023 kişisine verilen madalyadan ve üzerinde Dernek madalyasının olduğu Dernek Teşekkür belgesini takdim etti.

Bu anlamlı ve özel hediyeden dolayı duygulanan Sezer, “Bu güne kadar görev sürem içinde hiçbir şekilde hediye kabul etmedim. Aldığım tüm hediyeleri ise zimmet defterine kaydettirip, makamımda bıraktım. Bir tanesini dahi evime getirmedim. Ancak bu gün bu zinciri kırmak istiyorum. Bu değerli ve benim için çok anlamlı olan hediyenizi ilk defa kabul ediyorum. Evimin en güzel yerinde muhafaza edeceğim” dedi.

Şehit anne ve babalarıyla yakından ilgilenen uzun süre sohbet eden 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin kıymetli ailelerinin kendisi ve devletimiz için en değerli emanetler olduğunu belirtti.

Afyonkarahisar’da olup biten tüm gelişmeleri yakinen takip ettiğini söyleyen Sezer; “Afyon hep kalbimde. Her gün takip ederim gelişmeleri. Tüm Afyonkarahisar’lılara kapım ve gönlüm sonuna kadar açık” dedi.

Duygu dolu anların yaşandığı ve zaman zaman Ahmet Necdet Sezer’in sesinin titreyerek konuştuğu ziyaretle ilgili açıklama yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı; “Derneğimizin aldığı karar gereği memleketimizin yetiştirdiği değerli devlet adamlarımızı ziyaret ediyoruz. İlk olarak ta 10. Cumhurbaşkanımız, hemşerimiz Ahmet Necdet Sezer’i evinde ziyaret ettik. Bizi çok güzel karşıladı ve ağırladı.  Derneğimizin üzerinde madalyamız olan teşekkür belgemizi ve 100. Yıl özel madalyonunu kendisine takdim ettik. Bizi kırmadı ve hayatında ilk defa kabul ediyorum dediği hediyemizi aldı ve bizleri çok mutlu etti. Tüm Afyonkarahisar halkına özel selamlarını iletti ve kapısının her daim açık olduğunu söyledi. Ziyaretimizi kısa tutmak istiyorduk ancak, Cumhurbaşkanımız bizi bırakmadı ve uzun süre sohbet edip bizi ağırladı.” Dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.