Mustafa Enis Arabacı: "Dünya kenti Afyonkarahisar"

İYİ Parti Milletvekili adayı Mustafa Enis Arabacı, Afyonkarahisar’la ilgili yapılması gereken projeleri açıkladı. Arabacı, “Afyonkarakarhisar dünya kenti olmaya aday bir şehir. Burayı uluslararası turizm destinasyonu haline getirebiliriz” dedi.

Gündem Yayın: 09 Mayıs 2023 - Salı - Güncelleme: 09.05.2023 18:45:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 4 dk.
118 okunma
Takip EtGoogle News

Seçim çalışmalarını Sandıklı’da sürdüren Mustafa Enis Arabacı’nın Afyonkarahisar için öncelikli olarak yapılması gereken projelerden bahsetti. Arabacı, “Sandıklı ve Aftyonkarahisar termal turizmin başkenti olarak kabul ediliyor. Ama yetmez, bu sadece kendimizi kandırmaktan öte bir şey değil. Afyonkarahisar’ın kaç tane otelinde yabancı turistler kalıyor?, kaç gece konaklıyor? Şehir ekonomisine ne kadar katkısı var.? Termal turizmin başkenti diyorsak turizm geliri şehrin öncelikli geri haline gelmesi lazım” dedi.

 

Sandıklı çamur banyosu

Termal turizm açısından Sandıklı çok önemli diyen Mustafa Enis Arabacı, “Sandıklı çamur banyoları, termal suları kadar Akdağ, Tokalı kanyon, yılkı atları, geyikleri, akbaba ve kartalları ile en önemli doğa turizm çekim merkezi olması gerekir. Ancak bu güne kadar gerekli çalışmalar yapılmadığı için turizmden alması gereken yatırımı alamamış. Sandıklı tarihi geçmişi, doğal güzellikleri, termal altyapısıyla Afyonkarahisar’ın Belek bölgesi gibi özel bir turizm konsepti haline gelebilir. Afyonkarahisar’ın uluslararası turizm destinasyonu için burası çok önemli. Sandıklı’nın turizmden daha fazla pay alması lazım” dedi.

 

Sandıklı kamp merkezi

Dünyada önemli bir pazara sahip olan spor kamp merkezi turizmi için Sandıklı biçilmiş kaftan diyen Arabacı, “Başta futbol olmak üzere özellikle sezon öncesi dünyanın önemli kulüpleri sezona iyi bir başlangıç için en iyi kamp merkezlerine gidiyor. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi bizim takımlarımızda sezon öncesi kampı için genellikle yurt dışını tercih ediyorlar. Oysa Sandıklı özellikle Akdağ ve etekleri spor kamp merkezi için çok ideal. Fazla bir yatırıma da gerek kalmadan yapılacak olan tesisler, kondisyon antrenmanları, kros pistleri ile Sandıklı sadece Türkiye’nin değil uluslararası önemli bir spor turizm merkezi olabilir. Bu konuda ben üzerime düşeni yapacağım” dedi.

 

Konaklama süresi artması lazım

Afyonkarahisar termal turizm pastasından daha fazla faydalanmak istiyorsa yeni turizm tesisleri, gezi turları, yeni aktivite ve eğlence mekanları yapmalı diyen Arabacı, “Afyonkarahisar termal tesislerine gelen misafirlerin geceleme sayısının arttırılması lazım. Genel olarak konaklama süresi 3 gün ile sınırlı biz bunu bir haftaya 10 güne çıkarmamız lazım. Bunun içinde Afyonkarahisar’ın tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini ön plana çıkartan turlar yapılması sağlanmalı. Dünyanın en önemli savaşları arasında yer alan Kurtuluş savaşı önemli bunu kullanamıyoruz, Kocatepe’ye panoramik müze yapılmalı. Afyonkarahisar başta Çanakkale savaşı olmak üzere Anzaklar, İngiliz, Ruslar olmak üzer birçok yabancı askerin esir kampı merkezi oldu. Bu konuda dünyanın ilk ve tek esir müzesi yapılabilir. 5 yıldır kapalı olan ve kaderine terk edilen Zafer Müzesini en kısa zamanda tamamlanıp Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kaldığı zamanki gibi haline getirip yeniden açacağız” dedi. 

 

Gezi turları yapılmalı

Afyonkarahisar’da tatile gelen insanlar birkaç gün içinde sıkılıyor. Gelen misafirleri otel dışına çıkartıp gezi ve aktivitelere katmamız gerekli diyen Mustafa Enis Arabacı, “Turizm demek dünyanın her yerinde çeşitli turlar ve aktiviteler demek. Dünyanın en lüks otellerini de yapsanız gelen misafirlerinize unutulmaz zaman geçirecekleri aktiviteler ve turlar sunamazsanız 3 günde sıkılır. Afyonkarahisar turlar bakımından çok zengin bir şehir. Eber, Emre, Acıgöl, Akdağ tabiat parkı, Tokalı kanyon, Frigya vadileri, Kocatepe, Afyon kalesi ve tarihi mekanlar, Afyon konakları, gastronomi ve yemek turizmi, yayla turları, Sineda, Amorium, Kral Midas, Ezop, Mevlevihane ve daha bir çok özellikleri olan bir şehir. İyi bir planlamayla Afyonkarahisar Uluslararası turizm destinasyonu olabilir” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.