ATSO'da TSE'ye yönelik eğitim verildi

ATSO KOBİ Akademisi etkinlik takvimi çerçevesinde, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Türk Standardları Enstitüsü Afyonkarahisar Belgelendirme Müdürlüğü işbirliğinde TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi eğitimi düzenlendi.

Gündem Yayın: 11 Şubat 2024 - Pazar - Güncelleme: 11.02.2024 16:05:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
114 okunma
Takip EtGoogle News

Eğitimin açış konuşmasını ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol yaptı. Şenol, “Çevreyi korumayı, iklim konusunda gerekli önlemleri almayı düzenleyen Paris İklim Anlaşması’na ülkemizin de taraf olmasının ardından Yeşil Dönüşüm kavramını ve buna bağlı olarak enerji yönetim yaklaşımını daha çok duymaya başladık. Türk Standardları Enstitümüz, işletmelerde enerji yönetim sisteminin kurulması, uygulanması, sürdürülmesi ve iyileştirilmesi amacıyla bir standart geliştirdi. Gereklilikleri yerine getiren kurum ve kuruluşlar, bu standardın uygulandığına ilişkin belgeyi almayı hak ediyor. Enerji yönetimi sistemi ile, binalarımızda kullanılan enerjinin verimli ve israf olmadan kullanılabilmesi; binanın enerji ihtiyacının yönetilebilmesi sağlanıyor” dedi. 
Şenol, konuşmasında “Atalarımızdan miras aldığımız, ancak gelecek nesillere emanet edeceğimiz güzel dünyamızı korumak hepimizin görevidir. Enerjiye ulaşmak kadar, tasarruflu kullanmak için önlemler almak da vazifelerimizin arasındadır. Bu nedenle eğitimimizin son derece yararlı olacağına inanıyor; eğitimi TSE yetkililerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
Şenol’un konuşmasının ardından Türk Standardları Enstitüsü Konya Bölge Koordinatörü Mehmet Yıldırım kürsüye geldi. Yıldırım, “Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’na böyle bir organizasyon yaptıkları için teşekkür ediyorum. Türk Standardları Enstitüsü, Yönetim Sistemleri Belgelendirmesi, Ürün Belgelendirmesi ve Hizmet Yeterlilik Belgelendirmesi yapar. 
TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi’nden bahsedecek olursak, şu anda günümüzdeki en büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi enerji sıkıntısıdır. Enerji Yönetim Sistemi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 31 Aralık 2023 itibariyle Organize Sanayi Bölgeleri’nde faaliyet gösteren ya da diğer kurum ve kuruluşlardaki 10 bin metrekare üzerinde kapalı alana sahip, 1000 TEP’in üzerinde enerji tüketimi yapan, kamuda 20 bin metrekare üzerinde kapalı alana sahip işletmelerde zorunlu hale geldi. Şu anda Helal Belgelendirme de Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile çok büyük önem kazandı” dedi. 
TSE Afyonkarahisar Belgelendirme Müdürü Bekir Sıtkı Taktak, TSE Afyonkarahisar Belgelendirme Müdürlüğü’nün faaliyetleri hakkında bilgi verdi. TSE Konya Bölge Koordinatörlüğü’nden Eğitimci ve Baş Tetkikçi Zeynep Öztürk, Enerji Yönetimi Sistemleri, Helal Belgelendirme Uzmanı Bilge Akyüz de Helal Belgelendirme Sistemi hakkında ayrıntılı sunum yaptı. 

 

Eğitimi bağlantıdan izleyebilirsiniz:
https://www.youtube.com/watch?v=Wuo8Mt-YStY

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.