Muhammet Mısırlıoğlu yeni bir basın toplantısı gerçekleştirdi

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu yeni bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Gündem Yayın: 01 Mart 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 01.03.2023 18:42:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 8 dk.
86 okunma
Takip EtGoogle News

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nun basın toplantısı konuşma metni

 

 

Bundan 3 yıl önce Suriye İdlip’de şehit olan 34 yiğidimizi,mehmetçiğimizi asla unutmadık,unutmayacağız.Şehadetlerinin yıl dönümünde şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Biliyorsunuz bizim öncelikli gündemimiz deprem bölgesi…

Geçtiğimiz hafta sonu deprem bölgesine bir ziyaret daha gerçekleştirdik. Daha önce yardım tırlarımızı peyder pey yollayıp o bölgedeki yurttaşlarımızın yarasına bir nebze olsun merhem olmaya çalıştık.

Hafta sonu da ekip arkadaşlarımla birlikte iyilik evlerimizi Kahramanmaraş’taki kardeşlerimize ulaştırmanın mutluluğunu yaşadık. Biliyorsunuz iyilik evleri projemizin duyurusunu kısa bir süre önce yapmıştık. Çok kısa bir süre içerisinde hızla koordine olarak bu evlerimizi hazır hale getirdik.

Evlerimizin yanı sıra ihtiyaç duyulabilecek temel yaşam malzemelerinin teminini de gerçekleştirdik.

İyilik evlerimizin içine yatak, battaniye gibi eşyalar da yerleştirdik. Bu iyilik okyanusunda bir damla da bizim katkımız olduysa ne mutlu bize…

Ben şuan sizlerin nezdinde yol arkadaşlarıma, bize uzaktan yakından destek olanlara, siyasetüstü bir yaklaşımla elini taşın altına koyanlara sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Böyle bir milletin mensubu olmaktan gurur duyuyorum.

 

İnanıyorum ki deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yaraları da en kısa sürede sarılacak, acılar unutulmayacak tabi ki ama hafifleteceğiz inşallah…

 

Bizler de maddi ve manevi desteğimizi hiçbir zaman o bölgeden esirgemeyeceğiz. Bu artık bizim vatandaşlık görevimizdir. Hafta sonu gittik 112 adet iyilik evimizin kurulumunu yaptık.

Her bir arkadaşımın elinde bir ekipman vardı. Kadın erkek demeden depremzede yurttaşlarımız için kollarımızı sıvadık.

Evlerimizin kurulumunu tamamladık. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız bu acı yükü omuzlarından daha kolay atabilsin diye onlarla oyunlar oynadık.

Felaketin içinden çıkan ama ruhunda derin yaralar açılan bu çocuklarımızın psikolojisi her şeyden önemli.

Acıya boyanmış şehirlerden bahsediyoruz. Yerle bir olan şehirlerden hayatlardan bahsediyoruz.

 Ne kadar yetebiliriz bilmiyoruz tabi ki ama biz elimizden gelenin çok daha iyisini yapmaya çalışıyoruz ve böyle de devam edeceğiz. Çocuklarımızın yüzlerinde bir küçük tebessüm oluşturabildiysek ne mutlu bizlere…

Bu süreçte bizden desteğini esirgemeyen tüm hayırsever vatandaşlarımıza, parti üyelerimize, il yönetimimize, merkez ilçe ve diğer ilçe yönetimlerimize, gençlik kollarımıza, kadın kollarımıza sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. İyi ki varsınız diyorum…

 

Rabbim vatanımızı milletimizi bir daha böyle acılarla sınamasın inşallah… bu felakette hayatını kaybedenlere yüce Allah rahmetiyle muamele etsin. Geride kalanlara sabır, güç, kuvvet versin. Biz birlikte iyiyiz ve çok daha iyi olacağız Allah’ın izniyle…

 

 

Merak ettiğimiz ve bu felaket yaşandığından beri endişe ile takip ettiğimiz Afyonkarahisar’daki imar düzenlemeleriyle ilgili hala resmi bir açıklama yok maalesef…

Deprem bölgesinde yaşamamıza rağmen depreme ne kadar hazır olduğumuz tartışılır…

 

İmar affı diye diye vatandaşa iyilik yaptığını zannedenler evleri mezara dönüştürdüler. Ödenemeyecek bir vebalin altına girdiler.

Afyonumuzda durum farksız mı? Yapılaşma ne kadar güvenilir?

Daha düne kadar zemin sıvı diyerek 2 kattan fazlasına izin verilmeyen Uydukent’e son yıllarda çok katlı apartmanlar dikildi.

Birileri nemalansın diye izin verilen bu yapılaşmanın sonu da felaket olursa kim nasıl hesap verecek?

Neden hala bir adım atılmıyor, kontrol, denetim, sağlamlaştırma yapılmıyor anlamış değilim… yaşananlardan ders almak bu kadar mı zor ?

 

Kuraklık da Afyonkarahisarımızın yüzleştiği diğer bir acı gerçek. Peki bu konuda ne yapılıyor dersiniz? Hiçbir şey…

Vatandaş, içini rahatlatacak birkaç telkin duymak istiyor. Şöyle çalışıyoruz, bu projeyi hazırlıyoruz desinler istiyor. Ama sayın yetkililerden bu konuda da ses yok maalesef…

 

Son yılların en kurak kış aylarını geçiriyoruz. Hatta son 22 yılın en kurak Ocak ayını geride bıraktık.

Barajlardaki sular tükenmek üzere. Alarm durumuna geçmemiz gerekirken yetkililer hala koltuklarında çiçek olmuş, kollarını bağlamış oturuyorlar.

Araba devrilince yol gösteren çok olur, önemli olan tedbirli olmaktır.

Tarımsal faaliyetler başlayacak, hiç düşündünüz mü tarımsal kuraklığın bu ülke için ne anlama geldiğini?

Zaten büyük bir ekonomik buhran içinde olan ülkemizde tarımsal kuraklık sonucu fiyatlarda oluşabilecek artışı ön görebiliyor musunuz?

O zaman da bu hükümet der ki, Allah tarafından kuraklık oldu, bizim suçumuz değil der… Her hataya bir kılıf uydurmaya alıştılar artık…

Şimdiden öngörülebilen bir kuraklık kapıdayken neden şimdi tedbir alınmıyor?

 

Afyonkarahisar’da son zamanlarda şikayetlerin odağında olan AFJET’te bir kadro değişikliğine gidilmiş. Daha önce yapılan bazı yatırımların açıklamasını yapamayarak vurdumduymaz tavırlarıyla tepki çeken İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sayın Murat Toy’un AFJET’teki görevine son verilmiş.

Toy’un yerine yönetim kurulu üyeliğine Vali Yardımcımız Sayın Uğur Kolsuz atanmış. Umarım bu değişiklik bazı hataların düzeltilmesine de vesile olur. Vatandaşımızın mağduriyetleri giderilir ve yersiz yatırımların da önüne geçilir.

Milletin parasıyla yapılan yanlış yatırımlar yine milletin parasına mal oluyor.

Kışın ortasında buz gibi evlerde yaşamak zorunda kalıyorlar. Bu yüzyılda vatandaşın bu mağduriyeti kabullenilebilir bir şey değil.

AFJET’te yaşanan sorunların kaynağı kim ya da kimlerse umarım bu değişiklikle sorun çözülmüş olur.

 

Bir de ülke gündeminde son günlerde sıkça yer alan tribünlerden yükselen istifa çağrıları var biliyorsunuz.

Fenerbahçe-Konyaspor ve Beşiktaş-Antalyaspor maçlarında atılan ‘hükümet istifa’ sloganları sonrası Sayın Bahçeli Beşiktaş üyeliğinden istifa etmiş.

Kendini hükümet zanneden ve sloganları üzerine alınıp istifayı basan Bahçeli’ye birisi söylesin, 20 yıldır iktidarda olan Sayın Erdoğan Fenerbahçe’den istifa etmedi.

Kraldan daha kralcı olan Bahçeli, davasını, partisini sattığı gibi AKP hayranlığı sayesinde tuttuğu takımı da sattı.

Şaşırdık mı? Hayır tabi ki şaşırmadık. Zaten MHP’nin milletvekilleri de sahada AKP’ye oy toplamaya AKP’den daha önce başlamıştı…

Böylesine bir adanmışlığı keşke milli değerlerimize, Cumhuriyetimize karşı gösterseydiniz…

Bahçeli’nin çok değil birkaç yıl önce attığı tweete bakın şöyle diyor: “Çarşı Grubu Beşiktaş'ın gür ve cesur sesidir. Çarşı haksızlığa gelmez, yalana boyun eğmez. Çarşı centilmendir, siyasi faulleri kabul etmez.”

Ne oldu şimdi? Çarşı mı değişti, Bahçeli mi? Bu manidar sözleri sonrası Bahçeli’nin tutarsızlığı AKP hayranlığını bir kez daha ortaya koymuş oldu…

Ayrıca bu konuya değinmişken tribünlerden deprem bölgesindeki çocuklara ulaştırılmak üzere sahaya atılan binlerce oyuncak için taraftarlara teşekkür ediyorum. Çok güzel, içimizi ısıtan, gözlerimizi dolduran bir görüntüydü…

Renklerin bir önemi yok, içimizi coşturan bu ortak duygu seli her şeye bedel…

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.