İYİ Parti'den "İyilik Evleri" projesi

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından depremden etkilenen 10 ile toplam 1000 adet İYİLİK EVİ yapılacak.

Gündem Yayın: 11 Şubat 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 11.02.2023 15:20:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 5 dk.
117 okunma
Takip EtGoogle News

Ahşaptan yapılacak olan geçici barınma alanlarının çadırdan daha kullanışlı ve hava koşullarına elverişli olması depremzedelerin yaşamını bir nebze olsun kolaylaştıracak.

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, depremden etkilenen vatandaşlar için 6 kişilik bir alenin barınabileceği ahşap evler yapılacağını duyurdu. “İYİLİK EVLERİ” ismini verdikleri proje ile 10 ile toplam 1000 adet ahşap barınma alanı yapılması planlanıyor.

 

MISIRLIOĞLU AFET BÖLGESİNE GİDİYOR

Mısırlıoğlu ve beraberindeki teknik ekip, bu gece yola çıkarak afet bölgesine gidecek. Oradaki vatandaşlara manevi destek vermenin yanı sıra bölgedeki gerçek ihtiyaçların saptanması için de büyük önem taşıyan bu ziyaretin 3 gün sürmesi bekleniyor.  Mısırlıoğlu, konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Seçim koordinasyon merkezimizde bu gün 4. Gün. Gördüğünüz gibi yine 4. Gün de seçim koordinasyon merkezimiz depremzede vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere tarafımıza gönderilen yardım ve gıda maddeleri, ev eşyaları, yatak, yorgan, battaniye, çocuk mamaları, çocuk bezleri sizin anlayacağınız her türlü aileye ihtiyaç olan yaşam malzemeleriyle doldu taştı. Allah razı olsun yardımseverlerimizden, Allah razı olsun Afyonkarahisarlı hemşerilerimizden.

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı olarak bugün 11. Tırımızı ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu gün 00.00 itibari ile kendim teknik bir ekiple 10 ilimizdeki depremden zarar gören yerleri ziyarete gidiyorum. Manevi açıdan onların yanında Afyonkarahisarlı hemşerilerimizin adına bulunmak isterim. Orada bazı ihtiyaçları yerinde tespit ederek hangi ilçeye hangi ile ne lazımsa buradan ona göre tedariklerimizi gerçekleştirip oraya yönlendireceğim inşallah. 3 gün boyunca bölgede olacağım. Bütün il ve ilçe merkezlerini ekiple beraber ziyaret edeceğiz. Oradaki yurttaşlarımıza acil olarak ne lazımsa doğru ve gerekli olan malzemeyi göndermek adına oraya gidiyorum.”

 

TOPLAM 1000 AHŞAP BARINMA ALANI YAPILACAK

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı koordinesinde hayırseverlerin desteğiyle 10 ile toplam 1000 adet ahşap geçici barınma alanı yapılacağını duyuran Mısırlıoğlu, şöyle konuştu:

“Nasip olursa inşallah Afyonkarahisarlılar olarak bu illerimize “İYİLİK EVİ” projemiz var. Bu projemiz çadırın biraz daha gelişmişi. Ahşaptan yapılan, hızlı yapılan, 2 saat içinde 6 kişilik bir ailenin barınabileceği sağlıklı soğuğa ve sıcağa karşı dayanıklı barınma yerleri yapmayı düşünüyoruz. Bu projemizi de inşallah Genel Merkezimizle paylaşacağız. 10 ilimizde her il için 100 adet İYİLİK EVİ inşa edeceğiz inşallah. Toplamda 1.000 adet İYİLİK EVİ yapmayı hedefliyoruz. Bu evlerin inşasını gönüllülerimiz vasıtasıyla teknik destek alarak hayırseverlerimizin vermiş olduğu malzemeleri kullanarak her ilimize gücümüz nispetinde bir miktar İYİLİK EVLERİ oluşturacağız. Bu projemiz inşallah birlik beraberliğimize vesile olsun.”

Tüm Türkiye’nin tek yürek olduğunun altını çizen Mısırlıoğlu, şöyle devam etti:

“Partili partisiz Afyonkarahisar 750 bin nüfus tek yürek oldu, tek kalp oldu bir arada atıyor. Depremden zarar gören 15 milyon yurttaşımız için atıyor. Kadınlarımız dişinden tırnağından mutfağından artırdığı yiyecek ve giyecekleri bizlerle paylaşıyor. Çocuklarımız kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları bizlerle paylaşıyor. Evlerimizin reisi ağabeylerimiz, kardeşlerimiz de harçlığı, masrafı, sigara içiyorsa sigarasını içmeyi bırakıyor o ayki sigara parasıyla destek oluyor ve buradan Türkiye’nin her yerinden olduğu gibi Afyonkarahisar’ın her yerinden 10 ilimizde depremden zarar gören yurttaşlarımıza bir nebze olsun destek olmak için gece gündüz demeden hummalı bir şekilde çalışıyoruz. Allah bir daha böyle acılar böyle büyük felaketler milletimize devletimize göstermesin diyorum. Allah birlik beraberliğimizi bozmasın, Türkiye tek yürek, tem yumruk oldu. Oradaki yurttaşlarımıza en kısa sürede bu acıları unutturarak normal yaşantılarına döndürmeye çalışıyoruz inşallah. Allah hakkımızda hayırlısını versin. Hayır ve yardım yapan tüm yurttaşlarımıza sonsuz teşekkürler ediyorum. Afyonkarahisarlı olmaktan gurur duyuyorum. Tüm Afyonkarahisarlı hemşerilerime de teşekkürlerimi sunuyorum. Teşekkürler Afyonkarahisar ! Gerçekten büyüksünüz. Büyüklüğünüzü bir kez daha gösterdiniz.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.