Hakan Şeref Olgun: "Zafer Müzesi ‘Utanç Müzesi’ oldu"

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında kentte bir utanç yaşandığını belirterek, “Ne yazık ki Zafer Müzesi’ni utanç müzesi haline getirdiler” dedi.

Gündem Yayın: 22 Temmuz 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 22.07.2023 14:20:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 4 dk.
136 okunma
Takip EtGoogle News

2017 yılında restorasyon yapılacak diye kapatılan, aradan geçen 6 yıla rağmen bir türlü bitirilemeyen Zafer Müzesinin restorasyon çalışmalarına tepki gösteren Milletvekili Olgun, Müzeye Yunan İşgalinde bile verilmeyen zararın, AK Parti hükümetince verildiğini ifade etti.

 

TARİHİNE SAYGISI OLMAYANIN KİME SAYGISI OLUR?

Zafer Müzesinin yıllardır kar ve yağmur altına bırakılarak, kendi kendine yıkılmasını bekleyen AK Parti zihniyetine inat, Zafer Müzesinin dimdik ayakta kaldığına dikkat çeken İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, “Gelecek nesillere en iyi anlatılması gereken tarihi mekânların yok edilmesine göz yummayacağız. Geçmişine saygısı olmayan bu zihniyet, halen bu ülkenin yönetimindedir. Düşmanın veremediği zararı AK Parti hükümeti vermektedir. Bu utanç onlara yeter” diye konuştu.

 

NERDE MİLLİ VE YERLİ MANEVİYATINIZ?

AK Parti hükümetinin her seçimde halkın milli ve manevi duygularını yalanlarla sömürdüğünü ifade eden Milletvekili Olgun; “Ağızlarını açtığı zaman milli ve yerli maneviyatı koyacak yer bulamayanlar icraata gelince nedense bu duyguları unutuyor. Kendi söyledikleri ile yaptıkları arasında çelişkiye düşen bu zihniyetin milli ve yerli maneviyatlarımızı ağızlarına bir daha almamalıdır” dedi.

 

 

TEKRAR SORALIM RESTORASYON NE ZAMAN BİTECEK?

Zafer Müzesinin yıllardır sürüncemede bırakılan restorasyon çalışmalarının, her kesim insanının zaman zaman dile getirerek, ‘Restorasyon ne zaman bitecek?’ sorusunu bir kez daha tekrarlayan İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun, beceriksiz yöneticilerin Türk Tarihini adeta yok etmekle görevlendirilmiş kişiler olduğunu dile getirdi.

Milletvekili Olgun; “Müze restorasyonu ne oldu diye sorulduğunda, yapıyoruz, ediyoruz, izin alındı, ihalesi yapıldı diyen yöneticiler Afyonkarahisar’ımıza zarar vermektedir. Ya bunları yapmayın diye baskı yapan birileri var ya da bu yöneticiler bu restorasyonun bitmesini istemiyorlar. 2017 Kasım ayında ihalesi yapılan Zafer Müzesinin restorasyon çalışmaları sözde kısa sürede bitirilecekti. Şimdi ise yine kısa sürede bitirilecek, deniliyor. O zaman şöyle bir soru soralım; Bu kısa süre ne zaman gelecek?” şeklinde konuştu.

 

TARİHİ KARARLAR VERİLEN BİNA İÇİN KARAR VERİLEMİYOR!

Afyonkarahisar’ın Zafer Meydanında bulunan Zafer Müzesi binasında tarihi kararların verildiğini ifade eden Milletvekili Olgun, Cumhuriyetin kurulduğu topraklarda bir binanın restorasyon edilememesinin utanç vesikası olduğunu söyledi.

Tarihi kararlar verilerek düşmanın Anadolu topraklarından atılmasına vesile olan Zafer Müzesi binasının, Cumhuriyetimizin 100. Yılında bir utanç müzesi gibi durmasının kabul edilemez olduğunu belirten İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, “Gelecek nesillere miras olarak bırakılması gereken bu tür tarihi mekânlarımızın yok edilmek istenmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Kocatepe’den başlatılan Büyük Taarruz önemi ne kadar büyükse tarihi mekânlarımız da o derece önemlidir. Bu utanç müzesi Afyonkarahisar’ımıza yakışmamaktadır. Biran önce restorasyonu bitirilerek, halkımızın hizmetine açılması gerekir” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.