Yağmur suyu alt yapı yatırımı tamamlandı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Uydukent Bölgesinin yağmur suyu problemine neşteri vurdu. Başkan Zeybek, Orhangazi, Osmangazi ve Yeşilyurt Mahallelerinin yağmur suyu alt yapısını tamamladı. Sel ve su baskınları tarih oldu.

Gündem Yayın: 25 Mayıs 2023 - Perşembe - Güncelleme: 25.05.2023 17:27:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 4 dk.
90 okunma
Takip EtGoogle News

Belediyemiz Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünce yaptırılan; Uydukent Bölgesi (Osmangazi, Orhangazi, Yeşilyurt Mahalleleri) Yağmursuyu Şebeke Hattı Yapım İşi tamamlandı. Sel ve su baskınları yaşayan mahalle sakinleri artık mağdur değil.

 

REKOR DÜZEYDE YAĞUR SUYU HATTI
Afyonkarahisar Belediyesi 60 milyonluk dev yatırım ile sel ve su baskınlarının önüne geçti. Vatandaşı çileden kurtaran proje ile birlikte Uydukent Bölgesi’ne 46 bin 216 metre yağmur suyu hattı yapılarak, yağışlarda ortaya çıkan olumsuzlukların giderilmesi sağlandı. Yağmur suyu hattı projesi ile ani ve kuvvetli yağışlarda sel, su baskını ve ulaşımda aksaklığın önüne geçilerek ve bu bölgedeki yollarda biriken yağmur sularının tahliyesi sağlandı. Proje kapsamında mevcut olan 400 adet yağmursuyu menfezinin yeni hatlara bağlantısı yapıldı,  611 adet yeni yağmursuyu menfezi ile 900 adet muayene bacası teşkil edildi. Toplamda 68 km yağmur suyu hattı döşenerek, bölge halkı bu çileden kurtarılmış oldu.

 

MAHALLE HALKI MEMNUN ZEYBEK BAŞKAN VATANDAŞI ÇİLEDEN KURTARDI

Mahalle muhtarları ise sel ve su baskınlarından kurtulmanın mutluluğunu yaşarken Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e teşekkür ediyor.

Orhan Gazi Mahalle Muhtarı Nihat Aydın, “Sayın belediye başkanımızdan Allah razı olsun, kendilerine teşekkür ederim. Yağmur suyu hattına başladılar ve hemen bitirdiler. Bu sene iki aydır yağış yağıyor, hiç bir tane evimize çok şükür hamd olsun su girmedi. Yani bu konuda çok rahatız. Başkanımız her ay bizi topluyor sorunlarımızı dinliyor. Mahalle bilhassa yağmur suyundan kurtuldu. Şu anda da bir kanalizasyon sıkıntımız yok. Hiç bir tane komşudan “muhtarım benim evi su basıyor” diyen olmadı. Çok şükür bu sene çok rahatız. Orhan Gazi Mahallesi yağmur suyundan kurtuldu. Allah devletimize milletimize güç kuvvet versin. Yaparsa Mehmet Zeybek yapar yaparsa AK Parti yapar diyorum. Zeybek Başkanımıza teşekkür ederim. Ekibinden diğer birim müdürlerine herkesten Allah razı olsun.” Şeklinde konuştu.

 

VATANDAŞ MEMNUN, MAHALLEMDE ARTIK SEL BASKINI OLMUYOR
Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Yusuf Gökhasan ise açıklamasında; “Mehmet başkanımdan biz çok çok memnunuz. Mahallem de memnun, halkım da memnun. Bundan dolayı bir şikâyetimiz de yok. Belediyeye vardığımız da her şey çözülüyor. Allah’a şükür çok çok memnunuz. Allah bir daha başımıza getirsin onu. Bir tane şikâyet telefonu gelmedi. Çok sıkıntı yaşıyorduk önceden. “Muhtar nerede, belediye nerede, başkan nerede, devlet nerede” diye. Başkanımız da kendi bizzat geldi suları çektirdi. Ama şimdi bir tane telefon gelmedi. İki kere yağmur yağdı afat gibi bir tane şikâyet telefonu gelmedi. Başkanımızın kendi özel ilgisinden memnunuz. Birebir görüşmemizi yapıyoruz, derdimizi anlatıyoruz. Vatandaş memnun, artık sel baskını olmuyor mahallemde. Kendisine çok çok teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.  

 

SU BASKINI ARTIK YOK
Osmangazi Mahalle Muhtarı Arif Zenger ise konuşmasında, “Mehmet Başkanım akrabasının düğününe gitmedi, burada vatandaşın yardımına koştu. Suyun içinde kaldı, tahliye için çabaladı. Eskiden böyleydi, ama şimdi öyle değil. Şu son günlerdeki yağışlarda hiçbir evimize su girmemiştir, basmamıştır. Belediye Başkanımıza yüz yüze teşekkür etmemiz gerekir. Yapılan projeyle su baskını artık yok. Onun için belediye başkanıma ve çalışanlara teşekkür ederim. Vatandaşlar memnun. Su basmadığı için memnun. Teşekkür ediyorlar. Geçen hafta ve evvelsi günkü yağışta hiçbir şekilde su basmadı. Başkanımız, Osmangazi Mahallesi'ne vaat ettiklerini yerine getirdi.  Bizim sıkıntımız kalmadı Allah'a şükür. Mehmet Başkanıma tekrar teşekkür ederim.” Diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.