Fatih Aydın iktidara Beka Meselesi söylemi üzerinden yüklendi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Fatih Aydın iktidara Beka Meselesi söylemi üzerinden yüklendi.

Gündem Yayın: 09 Mayıs 2023 - Salı - Güncelleme: 09.05.2023 19:24:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 6 dk.
172 okunma
Takip EtGoogle News

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Fatih Aydın, seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Yeşilçiftlik Beldesi’nde esnaf ve vatandaşlar ile buluşan Aydın, iktidarın ‘’Ülkeyi eyaletlere bölmeyi vaat ediyorlar, bundan öte beka meselesi var mı?’’ söylemine sert çıktı. Aydın, ‘’Kimse bu ülkeyi bölemez, birlik beraberliğimizi bozamaz. Kim neyi vadediyor? Sizler algı operasyonu yaparak oy devşirmeye çalışıyorsunuz’’ cevabını verdi.

 

BİRLİK BERABERLİĞİMİZE FİTNE TOHUMU EKİLMEMELİ

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Fatih Aydın, iktidar temsilcilerinin seçimler için kullandığı ‘beka sorunu’ yaklaşımının toplumsal huzuru, kardeşliği ve barışı tehlikeye attığını savundu. Aydın, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere yönelik şehrimizdeki iktidar temsilcilerinin ‘beka sorunu’ yaklaşımına tepki gösterdi. Genel seçimleri Millet İttifakı’nın kazanması halinde beka sorunu oluşacağı reddeden Aydın, ‘’Milletimiz arasındaki birlik beraberliğe fitne tohumu ekilmemeli” dedi.

 

HAYATIMIZ SADECE SEÇİMLERDEN İBARET DEĞİLDİR

Hayatın sadece seçimlerden ibaret olmadığını belirten Aydın, kazanmak için de her yolun mübah olmadığını vurguladı. Aydın ‘beka söylemi’nin nefret söylemine dönüşeceğine işaret ederek şöyle konuştu: “Sırf kazanmak için insanlar arasına fitne tohumu ekenler bugünlerini kurtarabilirler ama hem kendi hem Türkiye’nin yarınlarını berbat ederler. Kim ne yaparsa yapsın bu ülkedeki seçmenlerin yüzde 100’ü AK Partili olmaz, CHP’li, MHP’li, İyi Partili, Saadetli olmaz. Öyleyse birbirimize saygı göstermeyi öğreneceğiz. Bu ülkede herkes aynı şeyi düşünmek zorunda değil. Ben kimseye hakaret etme, iftira atma, tehdit etme hakkına sahip değilim. Bunların olduğu ülkede huzur, kardeşlik, barış olmaz. Bu ülkede insanlar arasına fitne tohumları ekildikten sonra insanlar birbirine şüpheyle bakacak olduktan sonra seçimleri A ittifakı alsa ne olur B itttifakı alsa ne olur? İnsanlar arasında huzur olmazsa ülkeyi A ittifakı yönetse ne olur B itttifakı yönetse ne olur?”

 

ASIL BEKA SORUNU DÜŞÜREMEDİĞİNİZ ENFLASYONDUR

Aydın konuşmasına şöyle devam etti; Eğer beka sorununu konuşacaksak yüksek enflasyonu konuşalım. Evet, yüksek enflasyon, kelimenin gerçek anlamıyla bu ülke için bir “beka” sorunudur! Yüksek enflasyon; derinleşen ve kronik hale gelen yoksulluk demektir; temel ihtiyaçların giderilememesi, toplumsal huzurun tahribata uğraması demektir; böylece ülkenin sosyal, ekonomik ve politik istikrarsızlık anaforuna yakalanması demektir. Yüksek enflasyon; neden olduğu yoksullukla birlikte geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yeterli düzeyde beslenememesi demektir; gençlerin uyuşturucu batağına düşmesi için uygun zemin demektir; ve enflasyon ahlaki temelleri ve toplumsal bağları sarsan zehirli bir sarmaşık gibidir. Kısaca, enflasyon toplumsal yıkım demektir.

 

ASIL BEKA SORUNU İTHAL EDECEĞİNİZ ‘’ET’’ TİR

Eğer yine beka sorununu konuşacaksak et ithalatını konuşalım. Bu sabah aldığımız bilgiye göre Afyonlu hemşehrilerimiz Polonya, Fransa, Macaristan, Slovakya ve Çekya’dan gelecek olan İTHAL karkas eti yiyecek. Hayvancılıkta kendi kendine yetebilen hatta il dışına karkas et gönderen bir şehir iken şimdi ise hemşehrilerimiz İTHAL et yiyecek. İktidar ve temsilcileri algı yapmak, suni gündem oluşturmak yerine vatandaşımızın gerçek gündemine odaklanmalı bizleri düşürdükleri bu duruma cevap vermelidirler. Planlı ve programlı bir şekilde hem şehrimizde, hem ülkemizde tarımın yok edildiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Maalesef biz buna tesadüf diyemeyiz. 21 yıldır iktidarda bulunan bir partinin, 21 yıldır aynı hataları tekrar etmesi tesadüfen olmaz. O zaman burada bir kasıt var. Her sene buğday ithal ediyoruz. Artık klasik bir durum haline de geldi, her sene et de ithal ediyoruz. Canlı hayvan ithal ediyoruz. Bizim tarım ürünlerimizi hayvancılığımızı değersiz kılan bu iktidarın politikaları değil mi?

 

ÜLKEMİZDE TARIM VE HAYVANCILIK ÖLDÜ

Biz bu 21 yıllık iktidarın insanlara nişastadan oluşan şekerin diğerine nazaran önemli olduğunu anlatmaya çalıştığını da biliyoruz. Böyle bir mantık olabilir mi? Şeker konusunu idrak edemeyen bir iktidar tarımda ve hayvancılıkta hiçbir problemi çözemez. Çünkü şeker sadece şekerden ibaret değil. Pancar, özellikle şehrimiz için tarımda müthiş bir gelir kaynağı ve aynı zamanda toprağımızı zenginleştiren bir ürün. Şeker fabrikasının özelleşmesi ile şu an çalışanların sayısı az, kapasitesi düşürüldü. Bir zamanlar ülke genelinde 500 bin insan karnını doyuruyordu sırf şeker fabrikasından ve şeker pancarından dolayı. Ancak o fabrikalarda üretilen küspe de hayvancılığın en önemli girdilerinden birisi haline geliyordu. Türkiye'de tarım da hayvancılık da öldü. Bunu bir iktidar idrak edemiyorsa başka hiç bir şeyi idrak edemez."

 

SİYASETİ HİZMET ARACI OLARAK GÖRÜYORUZ

Aydın son olarak; ‘’Bizler siyaseti zenginleşme kaynağı olarak değil, ülkemize ve insanımıza hizmet aracı olarak görüyoruz. Bu sistemin başına kral veya despot olmak için değil, çürümüş / çürütülmüş, yozlaşmış / yozlaştırılmış sistemi değiştirmek için gelmek istiyoruz. Amacımız ISLAH’tır. Amacımız bağcıyı dövmek değil, eski bağcı da dahil, 86 milyon insanımızın adil bir şekilde üzüm yiyebilmesini sağlamaktır’’ dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.