Mısırlıoğlu'ndan iktidara "yok sayılma" tepkisi

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu'ndan iktidara "yok sayılma" tepkisi.

Gündem Yayın: 24 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 24.10.2023 16:00:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
159 okunma
Takip EtGoogle News

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, bazı siyasi partilerin Valilik koordinesinde bir araya gelerek İsrail'i kınama toplantısı yaptığını söyleyerek devleti temsil eden makamların tarafsızlığını koruması gerektiğini belirtti. 
Afyonkarahisar Valiliği ile AKP, MHP, BBP,  Yeniden Refah Partisi gibi partilerin Filistin'e destek amacıyla bir araya gelmesini ve muhalefet partilerinin yok sayılmasını eleştiren İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu bir basın açıklaması yaparak Devlet'i temsil eden Valilik makamının tarafsızlığını koruyamadığını belirtti.
Mısırlıoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


"Katil İsrail'in Filistin'de yaptığı katliam herkes gibi bizi de derinden üzmüştür. Yapılan bir insanlık suçudur. Hiçbir gerekçe bebekleri, kadınları, masum sivilleri hedef almayı haklı çıkarmaz. Bu mesele artık müslüman -gayrimuslim meselesini aşmıştır. Hangi din, dil, ırk olursa olsun kimse kimseye bu zulmü yapamaz. Tüm savaşların, çatışmaların temelinde ayrışma, bölünme, parçalanma vardır. Ve ne yazıktır ki bu ayrıştırmaya örnek olacak bir davranışı Afyonkarahisar Valiliği'nden görüyoruz. Valilik koordinesinde bir araya gelen Cumhur İttifakı partileri Filistin'e destek vermek için bir toplantı yapıyorlar. STK'lar ve bu siyasi partilerle ortak basın açıklaması ve gıyabi cenaze namazı gibi programlar yapılıyor. Böylesine hassas bir konuda bile siyasi endişelerle hareket edilmesi bizi derinden üzdü. Bu günler bizim birlik beraberlik duygusu ile hareket etmemiz gereken günler. İYİ Parti'nin saf dışı bırakılmaya çalışıldığı konu vicdanla, merhametle ilgili bir konudur. Ülkelerin ve milletlerin ortak bir dilde ortak duygularla kınaması gereken bir konuyu biz ne yazık ki Afyon özelinde bile kendi çıkarlarımıza göre yorumluyoruz. O toplantıya tüm siyasi partiler çağrılmalıydı. Acı, ortak acımız olmalıydı. Seçim bitti ama ne yazık ki devam ettirdikleri ittifak bu gün gelinen noktada toplumsal ayrımcılığın da timsali olmuş durumda. Devlet ve hükümet ayrı kavramlar olmasına rağmen ne yazık ki birbirinden bağımsız hareket edememektedir.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.