Cansuyu Derneği, Mevlid-i Şerif okutup lokma dağıttı

Cansuyu Derneği Afyonkarahisar İl Temsilciliği, İmaret camiinde Şehitler anısına, Mevlid-i Şerif okutup, lokma iktam etti.

Gündem Yayın: 26 Ağustos 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 26.08.2023 23:45:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
105 okunma
Takip EtGoogle News

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Afyonkarahisar İl Temsilciliği, 30 Ağustos Zafer Haftasının 101. Yılı münasebeti ile 25 Ağustos Cuma Günü, ikindi namazına müteakip, vatanı uğruna  ebediyete intikal eden, tüm şehitlerin anısına Mevlid-i Şerif okutturup, vatandaşlara  lokma ikramında bulundu. Yaklaşık 1500 kişiye dağıtılan lokma ikramının ardından, konu ile alakalı olarak İl Temsilcisi Mehmet Demir, şu ifadelere yer verdi;

“Tüm olumsuzluklara ve imkansızlıklara rağmen, kahraman ecdadımızın uzun yıllar boyunca azim ve fedakârlıkla verdiği İstiklal Mücadelemizin nihai zaferle sonuçlandığı Büyük Taarruzun 101. yılını idrak ediyoruz. 

Tarih boyunca milletimiz, nice zorlu badireleri birlikte aşmış; her zaman bir ve beraber olarak mücadele etmesini bilmiştir. 30 Ağustos Zaferi de, bu destansı mücadele ruhunun ve zaferin olmazsa olmazlarından beraber hareket  edebilme anlayışının en güzel örneklerinden birisidir. 

Emperyalist  saldırılara karşı yekvücut olan aziz milletimiz, bu toprakları bir kez daha vatan kılmasını bilmiş ve ardından da bu zaferi Türkiye Cumhuriyeti ile taçlandırmıştır. Bugün bize düşen ise; aynı azim ve kararlılıkla ülkemize hep birlikte sahip çıkmaktır! İnanıyoruz ki, verilen büyük mücadelelerden ve geride bıraktığımız 101 yıldan gerekli tüm dersleri çıkararak; Cumhuriyet'in 2. yüzyılına yaraşır bir iklimi tesis edecek, umutla ve kararlılıkla "Hep Birlikte Güzel Yarınlara" yol alacağız. 

Cansuyu Temsilciliği olarak bizler de Milli Mücadele kahramanlarımızı rahmetle anmak maksadıyla bugün Mevlid-i Şerif okutarak lokma ikramında bulunuyoruz.

Bu inançla; Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı tebrik ediyor, bu zaferi bizlere armağan eden başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü,İstiklal Mücadelemizin yiğit kahramanları ile tüm şehit ve gazilerimizi şükranla yâd ediyoruz. Mekanları cennet olsun” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.