Zafer Partisi, İHH başkanına suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı

Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Bilal ÖZTÜRK İl Başkanlığı tarafından İHH başkanına suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Siyaset Yayın: 24 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 24.10.2023 16:09:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 4 dk.
154 okunma
Takip EtGoogle News

AÇIKLAMA METNİ:

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İHH başkanına suç duyurusunda bulunduk. Bu süreçte Müslümanlığı bile tek ellerine almak için neler yapıyorlar.

Üzülerek öğrendim ki Afyonkarahisar'da bazı STK ve Partilerin organize ettiği toplantıya muhalefet partileri davet edilmemiş. Cumhur ittifakında olan partiler davet edilmiş. Partiler üstü siyaset üstü bir konu olan sivil halkın katledilmesine karşı yapılacak yürüyüş eylem ve toplantılara çağırılmayarak bizleri ayrışmaya bölünmeye sevk etmekten başka ne olabilir?

Tarafı kim olursa olsun günahsız sivil insanların katledilmesi kabul edilemez. Dil din ırk cinsiyet ayırt etmeksizin savaşın tarafı ve belirleyicisi olmayan sivil halk ne suretle olursa olsun gözetilmelidir. Biz Türk milleti olarak tarihte de günümüzde de mazlumun yanında zalimin karşısında olduk. Mazlum ırkı ve milliyeti gözetmeksizin mazlumdur. Zalim ise ırkı ve milliyeti gözetmeksizin zalimdir. Biz her türlü zalimliğin açıkça ve yüreklilikle karşısında olduğumuzu vurguluyoruz.

 İsrail ve Filistin arasında yaşanan insanlık dışı operasyonları görüyoruz. Bu günlerde Zafer partisi ve Ümit Özdağ'a karşı yapılan karalama kampanyasına şahit oluyoruz. Bu süreçte bizleri İsrail destekçisi olmakla din düşmanı olmakla suçluyorlar. İlk günden beri bizlerin savunduğu Hamas'ın sivil halkı katletmesi ve İsrail'in sivil, çocuk, kadın demeden katletmesi kabul edilebilir bir şey değildir. Bununla birlikte Ortadoğu’daki bu gerilimin içine Türkiye'yi çekmek isteyenler var. Türk askerinin Gazze'ye gitmesini isteyenlere karşı göstermiş olduğumuz tepki İsrail'i destekliyor anlamına gelmesin. Uzun yıllar o bölgede Türkler çok kan döktü ve karşılığını alamadı. Filistin devletinin Ermeni soykırımını tanıması, pkk ile olan ilişkisi, Kıbrıs Türk Cumhuriyetini tanımayıp Rum kesimini tanıması. Azerbaycan, Karabağ sürecinde Ermenistan'a destek açıklaması yapan bir devlet anlayışı olması bizleri düşünmeye sevk ediyor. Meselenin din, ümmet meselesinden farklı olarak Arapların meselesi olduğunu görmek gerekir. Bu düşüncelerimizi paylaşmaktan çekinmeyiz. Mehmetçik Gazze'ye söylemlerini doğru bulmuyoruz. Kahraman Mehmetçiğimizin canı bu kadar ucuz olamaz. Tekrar altını çiziyorum bu düşüncelerimizle İsrail'in yaptığı insanlık dışı katliamları onaylıyor anlamını çıkarmak ahmaklık tır.

İsrail savunma bakanı Yoav Galant İsrail askerlerinin hiçbir kurala tabi olmadığını açıklamasını ve bu açıklaman ardından İsrail ordusunun Cenevre konvansiyonunun savaş hukukuna aykırı olarak bir devlet sorumluluğu ile değil bir terör örgütü güdüsüyle hareket etmesini kınıyor. İki tarafı da sivil ve masumlar için Mustafa Kemal Atatürk'ün yurtta sulh cihanda sulh ilkesine davet ediyoruz.

İstanbul'da düzenlenen Filistin halkına destek yürüyüşünde İHH başkanının partimize, Ümit Özdağ'a ve il başkanlarına yapmış olduğu ithamlar ve iftiralardan dolayı Afyonkarahisar il başkanlığı olarak suç duyurusunda bulunduk. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı

Ahmet Bilal ÖZTÜRK

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.