Beytullah Karataş: "Engelli bireyler siyasette temsil edilmeli."

Afyonkarahisar Otizm Derneği Başkanı Fatma Kilci Kavas, otizmli çocuklar ve aileleri Saadet Partisi İl Başkanlığını ziyaret etti.

Gündem Yayın: 22 Kasım 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 22.11.2023 01:43:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 2 dk.
150 okunma
Takip EtGoogle News

İl Başkanı Beytullah Karataş ve Kadın Kolları yönetimi ile bir araya gelen Kavas ve beraberindeki otizmli çocuklar ve aileleri derneğin çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Toplumda farkındalığın artması gerektiğine vurgu yapan Karataş, "Özel gereksinimi olan kardeşlerimizi daha iyi anlamak ve sosyal çevredeki yaşamlarını kolaylaştırmak, normalleştirmek için ilk önce farkındalığın pekiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum." dedi. 

 

İYİ BİR EĞİTİM VE TOPLUM DUYARLILIĞINA İHTİYAÇ VAR!
Karataş, “Verilere göre ülkemizde 550 binin üzerinde otizmli birey yaşamaktadır. Aile ve çevresinde yaşayan bireyleri de dahil edersek 2 milyonu aşkın kişinin hayatına etki eden bir durum olduğunu söyleyebiliriz. Biliyoruz ki otizmli bireylerin arasında çok üstün zekâ ve yetenekli kardeşlerimiz var. Dolayısıyla otizmli bireylerimizin var olan potansiyellerini arttırabilmeleri için iyi bir eğitim, onlara özel sosyal, sportif imkanlar ve ciddi bir toplum duyarlılığına ihtiyaçları var.” dedi.

 

ENGELLİ BİREYLER SİYASETTE MUTLAKA TEMSİL EDİLMELİ!
“Afyonkarahisar'da otizmli evlatlarımızın var olan potansiyellerini arttırabilmeleri için gerekli olan adımların atılabilmesi adına Afyonkarahisar Otizm Derneği’nin yaptığı çalışmaları takdir ederek takip ediyoruz. Şehrimizde özellikle engelli bireylerin karşılaştıkları birçok problem var. Bu problemlerin ortadan kaldırılmasını tesis edecek olan da siyaset kurumudur. Bizler elimizden geldiğince sorunları ifade ederek çözülmesi adına vesile olmaya çalışıyoruz. Engelli bireylerin siyasette etkili şekilde temsil edilmesi, onlara da söz hakkı verilmesi amacıyla yerel seçimlerde Saadet Partisi olarak hem Belediye meclis üyeliklerinde hem de il genel meclisi üyeliklerinde kendilerine öncelik vereceğiz. Bu vesileyle ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Kardeşlerimizin ve ailelerinin her zaman yanındayız.”

Afyonkarahisar Otizm Derneği Başkanı Fatma Kilci Kavas ise misafirperverliklerinden dolayı İl Başkanı Karataş ve partililere teşekkür etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.