Cumhuriyet Şöleni Zafer Meydanında devam ediyor

Afyonkarahisar Zafer Meydanında başlayan Cumhuriyet’in 100. Yılı Türk Dünyası şöleni çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Sirk gösterisi, Saraband ve Azerbaycanlı sanatçı Sevil Çakar konserleri yapıldı.

Gündem Yayın: 24 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 24.10.2023 16:44:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
147 okunma
Takip EtGoogle News

AKSAM, Afyonkarahisar Oğuz Boyu Yörükler Türkmenler Derneği ve Afyonkarahisar Kültür Turizm Derneği tarafından organize edilen Afyonkarahisar Velisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in destekleri ile yapılan Cumhuriyet’in 100. Yılı Türk Dünyası Şöleni Zafer Meydanında 2. Gününde Fantastico sirki sahneye çıktı. Akrobatlar, sihirbazlar ve dev piton yılanlı gösteri izleyenleri heyecanlı anlar yaşattı.

Zafer Meydanında başlayan etkinliklerin 2. Gününde sahne alan sirk ekibinde en çok ilgiyi 3.5 metre boyunda olan dev sarı piton yılanı gördü. Büyükler yılandan korkanken çocuklar sahneye çıkıp yılanı ellerinin üzerinde taşıdılar. Seyircilerin arasına girerek onların tepkisini ölçen uzman görevli daha sonra çocukları ve bazı yetişkinleri sahneye alarak eğitimli yılanların bir evcil hayvan kadar sakin ve sevimli olduğunu söyledi. Ancak buna rağmen yinede yılana dokunanlar ve boynuna saranlar bir hayli gerildi.

Sirk gösterisinden sonra Sahneye çıkan Afyon’da kurulup Ankarada müzik hayatlarına devam eden Saraband gurubu 2. Günde de sahne alarak hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattılar. Gecenin finalini Azerbaycanlı sanatsı Sevil Çakan yaptı. Azerbaycanlı sanatçı bir birinden güzel türkülerine izleyenlerde eşlik ederek piste çıkıp dans ettiler. Sevil Çakar, Çırpınırdı Karadeniz türküsünü söyleyerek elinde Türk ve Azerbaycan bayrakları vardı. Sevil Çakar türküyü tamamlayamayarak gözyaşlarını tutamadı. “Allah’ıma hamdolsun ki Türkün bayrağını Karabağ’a, Hocalı’ya diktik sırada Tebriz var” türkünün geri kalanını müzik olmadan tamamladı.

 

24 Ekim 2023 Salı 

19.00- TED Afyon Koleji Orkestrası

19.45 –Konser Kerkük sanatçı Ahmet Tuzlu ve Halk oyunları 

21.00 – Konser Azerbaycanlı sanatçı Cavit Tebrizli ve Halk oyunları 

25 Ekim 2023 Çarşamba  

20.00 Zafere Doğru Cumhuriyet Doğuyor Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.