Çakır, İl Başkanları Divanına katıldı

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır, Yeniden Refah Partisi İl Başkanları Divanı’na katılarak Genel Başkan Erbakan’a Afyonkarahisar ile alakalı rapor sundu.

Gündem Yayın: 13 Eylül 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 13.09.2023 16:01:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 5 dk.
153 okunma
Takip EtGoogle News

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Fehmi Güray Çakır, il başkanları toplantısına katılım sağladı. Ekonomi ve gelir adaletsizliği, devlet okullarında bağış adı altında alınan ücretler, emeklilik maaşları noktasında Afyonkarahisar ile ilgili raporunu sundu. Yapılan toplantı da ilk raporu 81 il içerisinde ilk Afyonkarahisar’ın vermesi Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi tarafından Afyonkarahisar’ın ayrı bir önemi olduğu şeklinde yorumlandı.

 

Doğruya doğru yanlışa yanlış

Ülkemizde uzun süredir seyreden ekonomik dalgalanmalara vatandaşların dayanama gücünün kalmadığını ifade eden Çakır, vatandaşları enflasyon canavarına ezdirmemek adına hükümetin realitesi yüksek ve gerçek adımlar atması gerektiğini ifade etti.

Milli görüş geleneğinin temelini oluşturan “doğruya doğru, yanlışa yanlış” ilkesinin altını çizen İl Başkanı Çakır, hiçbir şartta ve durumda vatandaşın yanında olmaktan vazgeçmeyeceklerini ve onların taleplerini en yalın ve doğru bir şekilde toplayarak hareket edeceklerini belirtti.

 

Zorunlu bağış alınmasına müsaade etmeyeceğiz

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır eylül ayının gelmesiyle birlikte eğitim giderlerlerin de ciddi bir artış olduğunu kaydetti. Velilerin kırtasiye masrafları altında hali hazırda ezildiğini söyleyen İl Başkanı Çakır, tüm bunlara ek olarak okullarda velilerden istenen zorunlu bağış iddialarının takipçileri olacaklarını da ekledi. Çakır “Afyonkarahisarlı velilerimizden gelen bazı şikayetleri görmezden gelmek mümkün değildir. Velilerimizden gelen bilgiler ışığında bazı okullarda kayıt için bağış adı altında yirmi bin liraya varan ücretler istendiği belirtiliyor. Bu durum hakkaniyete uygun değildir. Yetkili kurumların acilen harekete geçerek bu durumu araştırması elzemdir” diyerek konuyu takip edeceklerini ifade etti.

 Ekonomik krizle birlikte artan kırtasiye masrafları noktasında da velilere en azından bu süreçte devletin destek olması gerektiğini ifade eden  İl Başkanı Çakır çözümün stabil ekonomik değerleri sağlamayla paralel olduğunu ifade etti.

 

Rotamızdan sapma söz konusu değil

İl Başkanları toplantısının ardından bir değerlendirme de bulunan Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır. Partisinin ilk günden bu yana aynı çizgide ilerlediğinin de önemini vurguladı.

Milli Kaynak Paketleri isimli partinin ekonomi stratejisini muhteva eden bir yol haritalarının olduğunu belirten Çakır, vergisiz ve borçsuz olarak ekonomiyi düze çıkarabilecek formülün kendilerinde mevcut olduğunu dile getirdi. Tasarruf ve israfın önlenmesi noktasında özellikle siyaset ve bürokraside ciddi adımlar atılmadıktan sonra enflasyon illetinden kurtulamayacaklarını söyledi. İl Başkanı Çakır “Devlet kalemlerinde israfın önlenmesi hem vatandaşa rol model oluşturması hem de ekonominin düze çıkması konusunda büyük önem arz ediyor. Aksi halde kendinizin uygulamadığı bir şeyi vatandaştan istemek ve beklemenin bir manası yoktur” dedi.

Holding ve imtiyazlılar noktasında da değerlendirmeler yapan İl Başkanı Çakır, “Sosyal devlet anlayış kapsamında imtiyazlı ve özel statülü holdinglerin devlet tarafından özellikle vergilendirme konusunda tüm imtiyazlarının ellerinden alınması gereklidir. Aksi halde adalet olgusunu devlet eliyle ortadan kaldırmış olursunuz ki bu da ülkeyi kaosa sürüklemek demektir” diyerek imtiyazlılar sınıfına karşı tavırlarının net olduğunu aktardı. 

 

D-8 Pazarı yabana atılmamalı

Kötü giden ekonominin nedenleri arasında ithalat ve ihracatın da önemli bir yer tuttuğunu söyleyen İl Başkanı Çakır, Avrupa Birliğinin ülkemize ekonomik anlamda sunacağı yararın kat ve kat fazlasının D-8 pazarı tarafından sağlanabileceğini kaydetti. İl Başkanı Çakır açıklamasında “Bugün Avrupa Birliği noktasında bakarsak bu oluşuma girmek ithalat ve ihracat noktasında bazı avantajlar sunabilir. Ancak bunun çok ciddi yaptırımları da olabilir. Oysaki Rahmetli Milli Görüş Lideri Erbakan Hocamızın projesi olan D-8’e yönümüzü dönersek sadece ithalat ve ihracat alanında değil, üretim noktasında da çağ atlayacak bir potansiyele erişebiliriz” diyerek D-8 projesinin önemini vurguladı.

Ekonomik değerlendirmelerin dışında yeni nesillerin korunması ve maneviyatı yüksek şuurlu bir neslin yetişmesi için çalıştıklarını söyleyen İl Başkanı Çakır, bu konu başlığının diğerlerinden çok daha önemli olduğunu da ifade etti. Günümüzde en büyük tehlikelerden bir tanesi olarak uyuşturucu kullanımını işaret eden İl Başkanı Çakır ceza hukukunda zehir tacirlerine yeterli cezanın verilmediğini ve cezaların caydırıcılık noktasında etkisiz olduğunu dile getirdi. Alt yaş gruplarına kadar bu zehrin düştüğünü ifade eden İl Başkanı Çakır okul önlerinde maksimum güvenliğin elzem olduğunu da ekledi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.