Devlet Ana’mıza teşekkür ediyoruz

İlimizdeki Şehit aileleri ve Gazilerden ‘Devlet ananız’ diyerek adlandırdıkları Vali Doç.Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na bir teşekkür ziyareti gerçekleşti.

Gündem Yayın: 18 Ekim 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 18.10.2023 19:49:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
171 okunma
Takip EtGoogle News

İlimizdeki görevine başladığı ilk andan itibaren ilk ziyaretini Şehit Aileleri ve Gazilere yaparak bu konudaki duyarlılığını gösteren Vali Doç.Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Şehit aileleri, Gaziler ve yakınlarının adeta ‘Devlet Ana’sı’ oldu.
Tüm talep ve sorunlarıyla yakından ilgilenen Vali Yiğitbaşı, Şehit Aileleri ve Gazilerden oluşan heyeti, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı öncülüğünde makamında kabul etti.
Ziyaret sonunda bir açıklama yapan Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı, ‘Devlet Anamıza teşekküre geldik’ diyerek, ‘Bu güne kadar Sayın Valimiz hep bizlerin yanında oldu.  Gerek sağlık durumlarımızla, gerek bürokratik konularımızda hep bize yardımcı oldu. Sık sık şehit aileleri ve Gazilerimizi ziyaret etti. Geçtiğimiz günlerde kendisinden bir talebimiz olmuştu.  Gerek derneğimizin faaliyetlerinde, gerek se Şehit Aileleri ve Gazilerimizin tedavi ve zorunlu seyahatlerinde kullanmak üzere bir araç talep etmiştik. Sağolsun sayın Valimiz, Devlet Ana’mız bizi kırmadı ve bu talebimizi anında yerine getirdi. Kurulduğu günden bu yana derneğimiz belki de ilk defa böylesine büyük bir varlığa sahip oldu. Bu güne kadar hep kendi araçlarımızla ya da kendi imkanlarımızla, gerek hastanelere gerekse Şehit törenlerine gidip geliyorduk.  Ama bu günden sonra artık kendi aracımızla Şehit aileleri ve Gazilerimize bu hizmeti sunacağız.” dedi.
Derneğinin hiçbir zaman bağış toplayan değil, bağış kabul eden bir dernek olduğunu söyleyen Başkan Kumartaşlı, “Yapılan bağışlar ile ancak derneğimizin kira, elektrik, su, çay, kahve gibi zaruri ihtiyaçlarını karşılayabiliyorduk. Araç kiralamak gibi bir lüksümüz kesinlikle yoktu. Şehidimiz olduğunda ya da bir Gazimiz veya Şehit ailemiz rahatsızlığında ne yapacağımızı, nasıl ulaşım sağlayacağımızı bilemiyorduk. Bu desteği için Sayın Valimize tüm şehit aileleri ve Gazilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.