Fedakar: "Böyle donanımlı bir teknik kolejde okumak büyük şans."

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyon Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji tarafından düzenlenen kariyer günleri etkinliğine katıldı.

Eğitim Yayın: 12 Haziran 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 12.06.2023 19:32:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
317 okunma
Takip EtGoogle News

Kariyer günlerinde Vali Yiğitbaşına eşi Dr. Burhan Selim Yiğitbaşı eşlik etti. Yiğitbaşı çifti gençlere gelecek ve kariyer planlaması hakkında önerilerde bulundu. Kariyer günleri konferansı önce Vali Yiğitbaşı (OSB) Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji bölümlerini inceledi. Gezi sonunda okulu çok beğendiğini ifade eden Vali Yiğitbaşı meslek liselerinin önemi değinerek meslek liselerinin eğitimin temel taşı olduğunu ifade etti.


“Valimizi ağırlamaktan gurur duyuyoruz”
Afyon OSB konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Rahmiye Sare Palalı Teknik Kolej Okul Müdürü İbrahim Çakal, “Türkiye geneli OSB’ler içerinde eğitim gideri devlet tarafından desteklenen 60 özel mesleki ve teknik Anadolu lisesi olup, veliler okullarımızdaki öğrencileri adına 4 yıl boyunca her hangi bir eğitim öğretim ücreti ödememektedir. Okulumuzun 60 dersliği ve 25 uygulama atölyesi 1915 öğrenci kapasitesi var.” Dedi.
“İdealist okul yönetiminiz ve öğretmenleriniz var”
Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi konferans salonunda öğrenciler ile bir araya gelen Vali Kübra Güran Yiğitbaşı kendisinin de bir meslek lisesi mezunu olduğunu meslek liselerinden mezun olan gençlerin üniversite sınavında avantajlar yaşadığını söyledi.


“Bende meslek lisesi mezunuyum”
 Samimi bir ortamda gerçekleşen söyleşide Vali Yiğitbaşı gençlere tam donamlı bir teknik kolejde okumanın büyük bir şans olduğunu söyledi. Vali Yiğitbaşı : “Çok yerde programa katılıyoruz, çok yerde konuşma yapıyoruz ama bugün bu salona girince üniversitede öğretim üyeliği yaptığım eski günlerimi tekrardan hatırladım. Gençlerle sohbet ve iletişim halinde olduğumuz yıllar aklıma geldi. Bana tekrar gençlerle bir arada olmanın önemini hissettirdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum, iyi ki geldiniz iyi ki buradasınız hepiniz. Bu söyleyişe özellikle eşimle birlikte katılmak istedim çünkü gençlere birlikte edindiğimiz tecrübeleri aktarmak istiyoruz. Ben Ankara doğumluyum, babamın mesleği dolayısıyla birçok yerde bulunduk. Babam Mülki İdare Amiri yani kaymakamdı. Belirli bir görev süresini doldurduktan sonra Türkiye’nin pek çok yerinde bulunduk. Ankara’da bende sizler gibi meslek lisesi mezunuyum. İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldum. O zamanlarda bu tercihimi ben kendim yapmıştım. O dönemlerimde başarılı bir öğrenciydim. İnsanlarla sürekli iletişim halinde olduğum, masa başı bir iş istemediğimi biliyordum. Sizin okulunuzda da idealist öğretmenlerinizin olduğunu görüyorum. Bugün atölyelerinizi gezerken de bu durumu fark ettim. Bu yönden de çok şanslı olduğunuzu söyleyebilirim.” Dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.