“afyonsizinle.org” faaliyete geçti

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı’nın talimatıyla 6depremin ardından Afyon’a gelen depremzede vatandaşlarımıza destek ve umut olmak isteyen vatandaşlarımız arasında köprü vazifesi görecek “afyonsizinle.org” web sayfası faaliyete geçirildi.

Gündem Yayın: 20 Mart 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 20.03.2023 14:03:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 4 dk.
156 okunma
Takip EtGoogle News

afyonsizinle.org” projesi, Afyonkarahisar’a gelen depremzede misafirlerimizle onlara destek olmak isteyen gönüllü hemşerilerimizi bir platformda buluşturup, depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına destek olabilmek amacıyla Afyonkarahisar Valiliği, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Zafer Teknopark iş birliğinde yoğun çalışmalar sonucu oluşturulmuştur. Faaliyete geçen afyonsizinle.org web sitesi başta Afyonkarahisar Valiliği olmak üzere AFAD İl Müdürlüğü, Kızılay Afyonkarahisar Şube Başkanlığı, Afyonkarahisar Belediyesi, ATSO, AKÜ, AFSÜ, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, kamu yararına çalışan tüm sivil toplum kuruluşları ve ilimizin diğer ilgili kurumlarının destekleriyle çalışmalarını sürdürmektedir. Vali Yiğitbaşı’nın öncülüğünde ve koordinasyonunda hayata geçirilen afyonsizinle.org web sitesi, Afyonkarahisar’ın kamu ve özel tüm kurumlarını depremzede vatandaşlarımız için birlikte hareket etmeye ve hep birlikte seferber olmaya teşvik etmektedir.

 

Bu platformda Afyonkarahisar’daki depremzede vatandaşlarımız sisteme kaydolarak ihtiyaçlarını; gönüllü vatandaşlarımız da depremzede vatandaşlarımıza nasıl katkı sunabileceklerini belirtebileceklerdir. Oluşturulan havuz sayesinde talep edilen ile arz edilen ihtiyaçlar sistem üzerinden eşleştirilerek depremzede vatandaşlarımıza en hızlı destek ve ihtiyaçlarına çözüm sağlanması hedeflenmektedir. “afyonsizinle.org” platformunda güvenliği sağlamak adına destek talebinde bulunmak isteyen depremden etkilenen vatandaşlarımızın bilgileri Afyonkarahisar AFAD’ dan teyit edilerek vatandaşlarımızın kişisel bilgileri gizli tutularak karşılıklı veri alışverişiyle süreç ilerleyecektir. Platformdaki temel başlıklar;

 

  • Depremzede çocuklarımız için Eğitim/Eğitim Materyalleri talebi/bağışı,
  • Psikolojik Destek talebi/hizmeti (yeterlilik şartı gerekmektedir) veya çocuklara yönelik sosyal faaliyet talebi/hizmeti (yeterlilik şartı gerekmektedir),
  • Tamirat / tadilat talebi/hizmeti,
  • Nakliye talebi/hizmeti,
  • Diğer talepler,

Şeklinde oluşturulmuş olmakla birlikte süreç içerisinde çeşitlendirilebilecektir.

 

Felaketin ilk gününden bu yana depremzede vatandaşlarımız için yardımların sürekliliğinin önemini vurgulayan Vali Yiğitbaşı “afyonsizinle.org” projesi ile ilgili olarak şunları söyledi:

 

“Ülkemizde yaşanan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin ardından tüm Türkiye’de yoğun bir yardım seferberliği gerçekleştirildi. Ancak malumunuz süreç uzun, depremden etkilenen vatandaşlarımızın desteğe ihtiyaçları var. Biz de bu konuyla ilgili en azından Afyon’daki misafirlerimiz için neler yapabileceğimizi istişare ettik ve “afyonsizinle” fikri ortaya çıktı. AKÜ’ den hocalarımızın desteği ile güzel bir web sitesi hazırladık. İstiyoruz ki destek isteyen de gönüllü olmak isteyen de kolayca amacına ulaşsın. Afyonlu hemşerilerimizin de desteğiyle bu proje sayesinde şehrimizde depremden etkilenen vatandaşlarımız ihtiyaçlarını daha hızlı giderebilecekler. Aynı zamanda ben ne yapabilirim diyen gönüllülerimizin de çalışmalara katılımını hızla sağlayacak bir platform olacak. Bu vesileyle tüm hemşerilerimizi platforma kaydolmaya ve şehrimizdeki misafirlerimiz için ellerini taşın altına bir kez daha koymaya davet ediyorum. Depremzede vatandaşlarımıza, tüm hemşerilerimiz adına afyonsizinle diyorum.”

Kısa zamanda şehrimizde misafir ettiğimiz birçok depremzede vatandaşımızın sorun ve ihtiyaçlarını gidermesi için planlanan web sitesinin vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi ile karşılanması beklenmektedir.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.