Zigana Tüneli'nin mermerleri İscehisar’lı firmadan

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise sayılı çift tüp kara yolu tünellerinden olan Zigana Tüneli, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün hizmete açılıyor.

Gündem Yayın: 04 Mayıs 2023 - Perşembe - Güncelleme: 04.05.2023 15:22:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 55 sn.
125 okunma
Takip EtGoogle News

Çift tüp tünelden oluşan 14,5 km uzunluğundaki Zigana Tüneli ile zamandan ve akaryakıttan yıllık toplam 272 milyon lira tasarruf sağlanacak.

Zigana tünelinin tamamlanmasıyla birlikte güzergah 8 kilometre kısalırken, seyahat süresi otomobiller için 30 dakika, ağır tonajlı araçlar için 60 dakika daha aza indi. Proje sayesinde mevcut güzergah üzerinde bulunan 90 viraj ortadan kalktı.

Belediye Başkanımız Ahmet ŞAHİN, “Liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye Yüzyılında ülkemize birbirinden değerli  eser ve hizmetler kazandırılmaya devam ediyor. Böylesine önemli bir projede Dünya Mermer Başkentimiz İscehisar’ın önde gelen firmalarından Gençler Mermer tarafından üretilen kırmızı traverten kullanılması bizleri ayrıca gururlandırdı. Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkesten Allah razı olsun, ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.