Köksal'dan şehit yakını, gazilerimiz ve vazife malulleri için istek

CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, şehit yakınları, gaziler ve vazife malullerine “Cumhuriyetin 100. Yılı nedeniyle 15 bin TL ikramiye verilmesi” için TBMM’ye kanun teklifi verdi.

Gündem Yayın: 18 Ekim 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 18.10.2023 19:55:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
168 okunma
Takip EtGoogle News

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Şehit Yakınları, Gaziler ve Vazife Malullerine Yönelik Cumhuriyet İkramiyesi Ödemesi Yapılmasına” dair kanun teklifi verdi.

 

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERİMİZE SAĞLANAN DESTEK NE YAZIK Kİ YETERSİZ KALMAKTADIR

Grup Başkanvekili Köksal, Cumhuriyetin 100. yılında Cumhuriyetin kahramanlarına 15 bin TL’lik ikramiye verilmesini içeren Meclise sunduğu kanun teklifinin gerekçesinde şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizin ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için canını siper eden şehitlerimize ve gazilerimize tüm imkanlarımızı seferber ederek gerekli desteği sağlamak Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir ferdinin vicdani sorumluluğudur. Şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize yönelik devletimiz tarafından sağlanan destek ne yazık ki yetersiz kalmaktadır. Ülkemizde yaşanan terör olayları sonrası büyük bir vicdani sorumlulukla şehit olan kahramanlarımızın yakınlarına ve gazilerimize verilmek üzere toplanan yardım paralarının bile iletilmediği ya da yetersiz kaldığı bilinmektedir. Ülkemizdeki ekonomik koşullar da göz önüne alındığında şehit yakınlarına ve gazilere yönelik sağlanan imkanların arttırılması gerekmektedir.”

 

YILLARDIR SÜREGELEN MAĞDURİYETİN GİDERİLMESİ NOKTASINDA ATILACAK İLK ADIM OLACAK

Şehit yakınlarına ve gazilerimize olan vicdani sorumluluğu yerine getirebilmek ve ihtiyaçlarını karşılama da az da olsa katkıda bulunmak amacıyla Cumhuriyetin 100. Yılı nedeniyle 15 bin TL ikramiye verilmesinin yıllardır süregelen mağduriyetin giderilmesi noktasında atılacak ilk adım olacağının önemle altını çizen Köksal, “Mütevelli Heyet Başkanlığını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yürüttüğü Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı üzerinden bir kısım yardımların yapıldığı ancak yetersiz kaldığı bilinmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını karşılayacağımız 29 Ekim 2023 tarihinde vatanımızın bütünlüğünü korumak ve vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak için kendini siper şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize, Cumhuriyet İkramiyesi adı altında 15.000 TL. ödenmesinin yapılması, yıllardır süregelen mağduriyetin giderilmesi noktasında atılacak ilk adım olacaktır. Bu ödeme gücünü sağlamak, Türkiye Cumhuriyeti’nin sürekli dile getirilen ‘ekonomik güç’ söylemlerini de güçlendirmek için bir adım olacaktır.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.