Fatih Aydın ilçe ziyaretlerine devam ediyor

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Fatih Aydın, seçim çalışmaları kapsamında İscehisar’da vatandaşlar ve esnafla buluştu.

Gündem Yayın: 09 Mayıs 2023 - Salı - Güncelleme: 09.05.2023 18:31:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 6 dk.
123 okunma
Takip EtGoogle News

747 BİN VATANDAŞIMIZA ULAŞMA GAYRETİNDEYİZ

Şehrimizde yaşayan 747 bin hemşehrimizin her birinin gönlüne dokunmaya çalıştıklarını dile getiren Aydın şöyle konuştu; Seçim çalışmaları kapsamında milletvekili adaylarımız ve binlerce teşkilat mensubumuz ile tüm ilçe, belde, köy ve mahallelerimizi ziyaret etmeye devam ediyoruz. Bazı ilçelerimize birden fazla giderek seçime sayılı günler kala 747 bin vatandaşımıza ulaşma noktasında bir gayret içerisindeyiz. Burada ana gayemiz merkezde olduğu gibi ilçede, beldede, köyde ve mahallelerde derdini dinlemediğimiz sesimizi duyurmadığımız bir tane vatandaşımızın kalmaması.

Aydın; Bugün ikinci kez İscehisar ilçemizi ziyaret ediyoruz. Ekonomisi genel olarak mermercilik ile tarım ve hayvancılığa dayanan İscehisarımız, şehrimizin ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Bu alanda en çok payı olan sektörde kuşkusuz mermerciliktir. Mermerin önemine baktığımızda Avrupa’da Roma şehri başta olmak üzere eserlerin çoğunun Afyon mermerinden yapıldığını görmekteyiz. Örneğin İtalya, İscehisar bölgemizden işlenmemiş mermer alıp, en az birkaç misli fiyatla işlenmiş olarak diğer ülkelere satmaktadır. Afyon mermeri işlenmiş olarak satıldığında mühim bir döviz kaynağı ve ihraç vasıtası olarak yurdumuz ekonomisine katkı sunmaktadır.

 

MERMERDE MARKALAŞMAYA ÖNEM VERECEĞİZ

İlçenin öneminden bahseden Aydın şöyle devam etti; İlçemiz önemli mermer havzalarına sahip olmakla birlikte, üreticilerin daha çok küçük işletmelerden oluşması nedeniyle, katma değeri yüksek ürünler üretmede yetersiz kalmaktadır. Bunun temel nedenlerinden birisi mermer sektörüne giriş engellerinin düşük olması ve bu nedenle de sektördeki firmaların büyük bir çoğunluğunun küçük ölçekli işletmelerden oluşmasıdır. Küçük ölçekli firmalar hem teknolojik yeniliklere uyum sağlamada hem de yeni ürünler geliştirmede, yeni pazarlar bulmada ve devlet desteklerini de istediği ölçüde alamadığından yetersiz kalmaktadır. Bu durum sektördeki rekabet gücünün yetersiz kalmasına ve rekabet avantajını korumak için maliyetleri düşük tutma stratejisinin izlenmesine neden olmaktadır. Bu strateji firmaların dikkatini ucuz işgücü ve ucuz doğal kaynak konusuna çekmekte, bu tür bir maliyet stratejisi de emek gücünün niteliğini yükseltmeye, kaliteyi geliştirmeye ve nihayetinde markalaşmaya gereken önemin verilmemesine yol açmaktadır. Bu yönelim birçok küçük ölçekli firmanın varlığını sürdürebilmek için ya hammadde ya da yarı işlenmiş ürün satmaya ağırlık vermesine neden olmaktadır. Bu temel sorun firmaların büyümesinin önündeki en önemli engeli oluşturmaktadır. Katma değeri düşük üretim ve düşük gelirlerin yanı sıra, ortaklık kurarak büyümenin önündeki kültürel engeller bir araya geldiğinde sektörün gelişmesi daha da güç hale gelmektedir. Firmaların bu kısır döngüsünü kırabilmenin yolu, sektördeki uzmanlaşma, araştırma ve geliştirme, markalaşma gibi stratejileri kolaylaştıracak destek hizmetlerinin tüm firmalara tek bir güçlü kaynaktan sunulmasıdır. Burada bizler mermer sektörü için hazırladığımız stratejik hamle planı ile sistem değişikliğine gidecek ve bu hizmetleri sunacak bağımsız merkezlerin kurulmasına öncülük edeceğiz. Burada ana gayemiz içinde bulunduğu çıkmazdan kurtulmak isteyen, ancak bu hizmetlere yatırım yapabilecek güçte ve yeterlilikte olmayan firmalar için devlet eli ile önemli bir katkı sağlayacağız.

 

GERÇEK GÜNDEMİMİZ ŞEHRİMİZ OLACAK

Milletimizin Millet İttifakı’ndan büyük bir beklentisinin olduğunu dile getiren Aydın; ‘’Vatandaşlarımız konuşmak, derdini anlatmak ve bu dertlere çare bulunmasını istiyor. Bu noktada bizlerden beklentisi büyük. Köylümüzle, kentlimizle, çiftçimizle, işçimizle, kurumlarımızla, esnafımızla ve şehrin dinamikleri ile sürekli iletişim halindeyiz ve bunu önemsiyoruz. Modern yönetim anlayışının da bunu gerektirdiğine inanıyoruz. Seçime sayılı günler kala kalplere dokunmaya, dertleri dinlemeye, meramımızı anlatmaya devam edeceğiz. Sorunlarımızı çözüme kavuşturma noktasında sürekli birbirimizle istişare içinde olacağız. Bizler halkımıza hizmet etmek için bu göreve talip olduk. Şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek için, şehrimizin problemlerini çözmek için tali gündemler yerine asli gündemimiz şehrimiz diyerek çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah milletimizde 14 Mayıs’ta sandıkta iradesini değişimden yana göstererek baharı başlatacak’’ diye konuştu.

 

KURBAN BAYRAMINDA 15 BİN TL EMEKLİLERİMİZİN HESABINDA

Aydın, ilçe ziyareti esnasında özellikle emeklilerin maaşları konusunda çok şikayetçi olduğunu ifade ederek, "İnşallah 15 Mayıs sabahında bizler yönetimi devraldığımızda Sayın Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da söz verdiği gibi Kurban Bayramı'nda her emeklinin hesabına 15 bin lirayı yatıracağız. Tabi bu konuda mevcut iktidarın vekilleri bizleri eleştiriyor nasıl vereceksiniz diye. Bugün bu iktidar Kur Korumalı Mevduat ile sadece bütçeden 200 milyar lirayı fakirin cebinden zenginin cebine koyduğu için bizim emekli vatandaşımıza vereceğimiz 15 bin lirayı idrak edemez. Bizim emeklimize vereceğimiz parayı eleştirenlerin emekli yakınları bile 15 bin lirayı aldığında 'Allah razı olsun, hakkımızı verdiler' diyecek. Tabi bununla da kalmayacak, 15 Mayıs sabahından itibaren yapacağımız düzenlemeler ile her alanda olduğu gibi emekli maaşlarının hak ettikleri seviyeye çıkarılmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.