Olgun, cumhuriyetimizin 100. yılı sebebiyle bir mesaj yayımladı

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından ilan edilen Cumhuriyet, büyük bir çınara dönüşmüştür” dedi.

Gündem Yayın: 28 Ekim 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 28.10.2023 16:43:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
153 okunma
Takip EtGoogle News

Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Milletvekili Olgun, Cumhuriyet çınarının gölgesinde yaşayıp, bu çınarı yıkmak isteyenlere inat, daha nice yüzyıllar dimdik ayakta kalacağını söyledi.

İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun, mesajında; “Bugün Cumhuriyet gibi hayatların, doğum gününü kutluyoruz. Fırsatlarımızı eşitleyen, kimsesizlere kimse olan, nice başarıların yolunu açan o büyük hikâyemizi kutluyoruz. Biz bu asırlık hikâyeyi hep birlikte yazdık. Millet olarak uyanıp, istikbalimize sahip çıktık. Şartlar ne kadar zor olursa olsun, hür sesimiz daima mavi göklerde yankılanacak. Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır. Yüz yıl önce Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından dikilen Cumhuriyet, büyük bir çınara dönüşmüştür. Bu çınarının gölgesinde yaşayıp, bu çınarı yıkmak isteyenlere inat, daha nice yüzyıllar dimdik ayakta kalacaktır” dedi.

 

KOLAY KURMADIK, KOLAY KOLAY YIKILAMAZ

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Cumhuriyet düşüncede, bilgide, sağlıkta güçlü ve yüksek karakterli koruyucular ister. Hükümetlerin icraatı menfi olup da millet itiraz etmez ve iktidarı düşürmezse bütün kusur ve kabahatlere katılmış demektir’ sözünü hatırlatan Milletvekili Olgun, Cumhuriyet’in kolay kurulmadığını belirterek kolay kolay da yakılmayacağının altını çizdi.

İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun; “Bugün her türlü mevki ve makamını Cumhuriyet’e borçlu olanlar, bugün her türlü özgürlüğünü Cumhuriyet’e borçlu olanlar unutmamalılardır ki; sizi kula kulluk etmekten kurtaran Cumhuriyet’tir. Cumhuriyet’in Yüce Türk Milletine olan kazanımlarını yok etmeye çalışmak en büyük ihanettir. Cumhuriyet bize atalarımızın en büyük mirası, çocuklarımızın ve gençlerimizin bir emanetidir” şeklinde konuştu.

 

KAREKTERİMİZ CUMHURİYET’TİR

Milletvekili Olgun, Türk Milletinin tarihler boyu esaret altında yaşamadığını ifade ederek, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, ‘Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ sözünü hatırlattı.

İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun; “Dünya tarihinde Türk Milletinin vazgeçilmez bir karakteri vardır. Bu karakter de hür ve bağımsız olmaktır. Türk Milletinin karakteri Cumhuriyet, Cumhuriyet te hür ve bağımsız olmak demektir. Bunun için de gelecek nesillere karakterimizi iyi anlatmak gerekir. Unutulmamalıdır ki; Milli benliğini bilmeyen milletler, başka milletlere yem olurlar.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutluyor, bu vatanı, bu Cumhuriyeti bize armağan eden başka Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.