Mustafa Enis Arabacı: “Yeni bir hayat mümkün”

Milletvekili adayı Mustafa Enis Arabacı, bu yaşadığımız hayat hiç birimizin kaderi değil. İnanın yeni bir hayat mümkün” diyerek seçim çalışmalarında karşılaştığı sorunlar hakkında bir açıklama yaptı.

Gündem Yayın: 01 Mayıs 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 01.05.2023 22:28:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
116 okunma
Takip EtGoogle News

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili adayı Mustafa Enis Arabacı seçim çalışmaları sırasında ziyaret ettiği esnaf, gençler ve kadınların sorunlarını dinliyor. Arabacı, “İçinde bulunduğumuz durumu biliyordum ama bu kadar derin ve karamsar bir tablo olduğunu tahmin etmiyordum. Kimse karamsarlığa kapılmasın. Özellikle gençlerimiz hiç üzülmesin başları öne eğilmesin. İnanın bu yaşadıklarımız sizin kaderiniz değil. Yeni bir hayat mümkün. Bu yeni hayatı ve umudu siz inşa edeceksiniz. Gelin hep birlikte yeni bir hayat için tarih yazalım” dedi.

 

İş yeri kirasında stopaj kalkacak

İşveren, çalışan, gençler ve kadınlar için neler yapacaklarını anlatan Arabacı, “Bende bir işverenim. Üzerinizdeki yükü biliyorum. İşyeri kira ödemelerinde stopaj oranını sıfırlayacağız. Şoför esnafının 10 yaşın üzerindeki araçlarının yenilenmesinde ÖTV almayacağız. Vergi denetimini iş dünyası üzerinde siyasi baskı kurmanın bir aracı olmaktan çıkaracağız. Sermayenin tabana yayılmasını sağlayacak, uzun vadeli kaynakları özellikle sürdürülebilir kalkınma amaçlarının gerçekleştirilmesine dönük şirketlere yönlendireceğiz. Ekonomik ve teknik gerekçeleri olmayan vergi affı ile özellikle matrah artırımı ve varlık barışı uygulamalarına son vereceğiz” diye konuştu.

 

Her mahallede kreş olacak

Mustafa Enis Arabacı, “Çalışanlar üzerindeki vergi ve sigorta prim yükü indirilecek. İlk kez konut alımında tapu harcı alınmayacak. Gençlerin istihdamına yönelik kısa eğitim programları, stajlar, sertifikalar, uzaktan eğitimler, dijital eğitim mecraları ve ücretsiz dijital geliştirme atölyeleri gibi programlar geliştirecek ve desteklenecek. Kadınların iş gücüne daha aktif katılımını sağlamak amacıyla okul sonrası eğitmenli aktivite merkezleri ile kreşlerin sayısını yerel yönetimlerle işbirliği içinde mahalle düzeyinde artıracak, bu amaçla, yaşlı bakımına erişimi de iyileştireceğiz. Böylelikle gençlerimizin ve kadınlarımızın iş hayatına daha fazla katılımı sağlanacak” dedi.

 

OSB’lerede teknik liseler açılacak

Gençlerin iş, işverenin ise nitelikli kalifiye eleman sıkıntısı çektiğini belirten Mustafa Enis Arabacı, “Bana göre en büyük sorunların başında işte bu konu geliyor. Gençler işsiz, işveren kalifiye elaman peşinde. Bu kapsamda mesleki eğitim müfredatını geleceğin meslekleri doğrultusunda güncelleyecek, öğrencilere farklı alanlarda da kullanabilecekleri taşınabilir yeni beceriler kazandıracağız. OSB’ler bünyesinde ilgili paydaşların yönetiminde bulunduğu Teknoloji Liseleri kuracağız. İşsizlik Sigortası Fonu’na %2’lik işveren katkısının yarısını “Yarına Hazırlık Fonu’na” aktaracak, bu fon aracılığıyla işsiz kalma riski yüksek çalışanlara yönelik beceri kazandırma yatırımlarına finansman sağlayacağız. Bu çalışmalarla ara eleman, nitelikli ve kalifiye personel yetiştirerek hem gençlerimizin iş sorununu ortadan kaldıracağız, hem de işverenlerimizin nitelikli çalışan sorununu çözmüş olacağız” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.