Kübra Güran Yiğitbaşı, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gündem Yayın: 26 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 26.09.2023 16:50:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 2 dk.
80 okunma
Takip EtGoogle News

"Tüm İslam âleminin, milletimizin ve hemşehrilerimizin âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin dünyayı teşriflerini müjdeleyen Mevlid Kandilini tebrik ediyorum. Bu mübarek geceyi sağlık, huzur ve afiyet içerisinde idrak etmeyi hepimize nasip etmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. 

 

Bu kutlu gecede insanlığa ab-ı hayat olarak gönderilen Peygamber Efendimizin dünyayı teşriflerini kutlarken, aynı zamanda onun örnek şahsiyetini ve güzel ahlâkını tanımak, getirdiği evrensel çağrıyı anlamak ve bütün bunların özünde barındırdığı ruhu şahsımıza, ailemize, çevremize ve çağımıza taşımak duasıyla nefislerimizi tezkiye ediyoruz.

 

Mevlid-i Nebi, insanı insan yapan, varlık âleminin yaratılış sebebi, bütün güzelliklerin kendisinde buluştuğu bir şahsiyet olan Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini özümseyeceğimiz bir tazelenme mevsimidir.

 

Mevlid Kandili, Peygamberimizin insanlığa bıraktığı mirası anlamak için önemli bir fırsattır. 14 asır önce Hz. Peygamber’in doğumuyla tüm dünyaya yayılan barış, merhamet, huzur ve sekinetin bu mübarek gecede gönüllerimize yeniden dokunmasını temenni ediyorum.

 

Bu duygu ve düşüncelerle rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu kutlu gecenin tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Geceniz mübarek olsun. " 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.