OSB'de Bekir Yeşilay güven tazeledi

Organize Sanayi Bölgesi 21. Olağan Genel Kurul toplantısı Cumartesi günü Organize Sanayi Bölgesi İdari ve Sosyal Tesisler toplantı salonunda yapıldı. Seçime tek liste halinde giren mevcut Başkan Bekir Yeşilay, yeniden başkan seçildi.

Gündem Yayın: 07 Mayıs 2023 - Pazar - Güncelleme: 07.05.2023 15:48:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 7 dk.
123 okunma
Takip EtGoogle News

OSB toplantı salonunda yeterli çoğunluğun sağlanmasıyla gerçekleşen 21. Olağan Genel Kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Divan kurulu başkanlığını Umur Temizer'in yürüttüğü kongrede, divan üyeliğini ise Abdurrahman Tuna ile Liyaddin Yeşilkaya yaptı. OSB Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu'nun faaliyet raporunu okumasıyla devam eden kongre denetim kurulu raporunun OSB mali müşaviri Murat Şanaldı tarafından okunmasıyla sürdü. Olağan genel kurulda gündem maddeleri tek tek okunarak oybirliğiyle karara bağlandı.  

 

“SANAYİCİMİZE DAHA İYİ HİZMET VEREBİLMEK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ. “

Genel kurulda konuşan OSB Başkanı Bekir Yeşilay, kendisine yeniden destek veren üyelere teşekkür etti. OSB'nin hedef ve çalışmalarından bahseden Yeşilay,  “21.Olağan Genel Kurulumuza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı hepinize teşekkür ederim. Genel kurulumuz Organizemize, Afyonumuza ve Ülkemize hayırlı olsun. Bundan önceki seçimli genel kurulumuzda 4 senelik göreve gelmiştik. Ondan önceki süreçte de her 2 senede seçimleri gerçekleştiriyorduk. Son 4 senemize baktığımız zaman en başta Covid hastalığı olmak üzere daha sonra son 1 buçuk senemizde de maalesef teftiş, müfettiş kontrollerinden dolayı verimli çalışmalar gerçekleştiremedik. Bizler geçmişten ders alarak önümüze bakıp sanayicimize daha iyi hizmet verebilmek için bütün imkânlarımızla çalışmaya devam edeceğiz”

 

BAKAN VARANK’A TEŞEKKÜR

Organize Sanayi Bölgesinde yapılacak olan genişleme alanıyla alakalı da bilgiler veren Yeşilay, “Buradan Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a teşekkürlerimizi sunuyorum. 2012 senesinde genişleme bölgesiyle alakalı bakanlığa müracaatlarımızı gerçekleştirdik. 2017 yılının sonunda da genişleme bölgemiz bakanlığımız tarafından tüm izinler alındıktan sonra onaylandı. Kamulaştırmak için bizim herhangi bir maddi gücümüz yoktu bunun üzerine Bakanımız Mustafa Varank ve Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan’ın çabalarıyla 36 Milyon TL bize kredi açtılar. Burada Milletvekillerimiz başta Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Mehmet Taytak bizlere destek oldular. Kamulaştırma konusuyla Afyonkarahisar Belediyesi ilgileniyor kamulaştırmalarımız devam ediyor. Ama istemediğimiz bir şekilde bazı zorluklarla karşılaşıyoruz. En son gururlandığımız BOTAŞ Nehir Tekstil fabrikamızı Afyonkarahisar’da bıraktık. Yatırımı başladı.  800 Milyon TL’ye yakın da yatırım yapacaklar. 100 bin m2 alanın 75 bin m2 alanını tahsis ettik. 25 bin m2’nin kamulaştırma olması için mahkemesi devam ediyor. Bu 100 bin m2’de yaklaşık 900 kişi çalıştıracağı düşünülüyor”

 

“ARITMAMIZIN KAPASİTESİNİ GELİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR”

Arıtma kapasitesine de değinen Yeşilay, arıtma tesisi için ciddi yatırımlar yaptıklarını kaydederek şöyle devam etti, “Önümüzdeki süreçte bizim en önemli konularımızda bir tanesi arıtmayla alakalı olacak. Arıtmamızın kapasitesini geliştirmemiz gerekiyor. Ciddi bir yatırım yapmamız gerekiyor. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve ondan önce Başkanlık görevi yapan Burhanettin Çoban bize her zaman yardımcı oldular. Hem kimyasal çalışan firmalarımız var. Hem de et sektörüyle ilgili ve kanla ilgilide ciddi çalışmalar yapan firmalarımız var. Bu firmalarımız ülkemizin markası oldu. Her ne kadar kendi arıtmalarını çalıştırsalar da arıtmamızda sorunlarımız oluyor. Bunu da ikili iyi ilişkilerle ve karşı tarafında başta belediyemiz olmak üzere iyi niyetli yaklaşımlarıyla sorunsuz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Son 3 ay içerisinde endüstriyel atık olarak İstanbul’dan bir firma bize müracaat etti. 3 gün önce tekrar bizim buradaki toplama merkezimizde çok fazla yağ ve kan birikintileri mevcut. Bunlardan 3 aydır numune alıyorlar. Bu numunelerle ilgili köpek ve kedi maması yapan firmalara kendileri kuracakları fabrikayı iyileştirdikten sonra bizden yer talebinde bulundular. Bizlerde yerimiz olmamasına rağmen tutum ve yaklaşımlara baktık. Bu konuda yetkililerde anlaşırsak arıtma yapmayla alakalı çok verimli bir iş yapmış olacağız”

“Lojistik üst çalışmalarına başlayacağız”

Lojistik üst çalışmaları konusunda yaşanılan sıkıntılara değinen Yeşilay, “Lojistik üst gerçekten beklediğimizden de uzun sürdü. O bölgede sahibi olmayan ama Osmanlı tapusu bulunan 1100 m2 yüzünden biz yaklaşık 3-4 sene hiçbir çalışma yapamadık. Şimdi o sorun çözüldü. Orada hızlı bir çalışma gerçekleştireceğiz. Devlet demiryolları bu projemize gerçekten çok sıcak bakıyor. Olağan üstü bir şey olmazsa şu anki konvektörde gidersek Devlet Demiryolları çok büyük destekte bulunacak. Bu bölgede gerçekten çok güzel bir çalışma yapacağımızı düşünüyorum”

 

ORGANİZEMİZE VİZYON KATACAK BİNAYI SANAYİCİLERİMİZE KAVUŞTURACAĞIZ

Son olarak Teknoparkla alanını en kısa sürede sanayicilere kavuşturacaklarını belirten Yeşilay, “Özellikle belirtmek istiyorum şikayet etmek bizlere gerçekten o kadar çok sıkıntı veriyor ki hem bizlere hem de Afyonkarahisar’a gerçekten büyük zarar veriyor. Sorunu olan lütfen bizlere söylesin. Son 1 buçuk senede gücümüzden alındı böyle konular yüzünden ama buna rağmen işimizde rast gitti. Uşak Organize Sanayisi şu anda konusu geçen Eski İdari binamızın yanına Teknopark olarak yapılan yerin tamamını Uşak Organizesi kendisi karşıladı. İşimiz rast gitti. Organizemize vizyon katacak binayı sanayicilerimize kavuşturacağız. Bunların haricinde çok güzel projelerimiz var önümüzdeki 2 senede çok güzel projeler yapıp bizlerde bayrağı gençlere devredeceğiz ”dedi.  Konuşmaların ve genel kurulun gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından başkanlık seçimi için oylamaya geçildi. Seçime tek listeyle giren Bekir Yeşilay ve yönetim kurulu üyeleri, yapılan açık oylama sonrasında oy birliğiyle yeniden OSB yönetimine seçildi. >>HÜDAYİ ACAR

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.