Hakan Şeref Olgun: "Elektrik kesintileri vatandaşı bezdirdi."

İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, Sandıklı ve Kızılören ilçelerinden çok sık elektrik kesintisi ile ilgili şikâyet aldığını söyledi.

Gündem Yayın: 02 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 02.01.2024 16:51:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
227 okunma
Takip EtGoogle News

Olgun, bu kesintilerin bölge halkını olumsuz etkilediğini ve çözüm bulunması gerektiğini vurguladı. Konuyla ilgili gerekli önlemlerin alınması için çalışmaların hızlandırılması gerektiğini ifade eden Milletvekili Olgun; “Kızılören ve Sandıklı çevresindeki yerleşim yerlerimizde meydana gelen düzensiz elektrik kesintileri vatandaşımızı çileden çıkarmış durumda” dedi.

 

ELEKTRİK TEMEL BİR İHTİYAÇTIR

Elektriğin insan hayatında temel bir ihtiyaç haline geldiğini belirten Milletvekili Olgun, 21. Yüzyılda elektrik kesintisinin yaşanmasının kabul edilebilir bir şey olmadığını söyledi.

Milletvekili Olgun; “Bu kesintiler vatandaşların günlük yaşamlarını olumsuz etkilediğinin bilinmesini istiyorum. Elektrik dağıtım şirketi sorumluluklarını yerine getirmediği gibi vatandaşı karşısında muhatap bile almamaktadır. Elektriği kesilen vatandaşımız karşısında muhatap bulamıyor” dedi.

 

ÖZELLEŞTİRMEDE GELİNEN NOKTA

AK Parti iktidarının yanlış özelleştirme politikalarının, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal yapısında önemli kayıplara neden olduğunu ifade eden Milletvekili Olgun; “Özelleştirmenin amacı, devletin ekonomi üzerindeki kontrolünü azaltarak özel sektörün etkinliğini artırmaktır. Ancak, AK Parti'nin uyguladığı özelleştirme politikaları, bazı alanlarda istenmeyen sonuçlara yol açmıştır. Yapılan özelleştirmeler takip edilmemekte ve vatandaşlarımız sürekli mağdur edilmektedir. AK Parti iktidarının yanlış özelleştirme politikaları, ekonomik adaletsizliği artırmış ve gelir dağılımındaki uçurumu derinleştirmiştir. Ayrıca, özelleştirme sonucunda oluşan tekelleşme ve rekabetin azalması gibi sorunlar da ortaya çıkmıştır. Ne yazık ki özelleştirmede gelinen nokta budur” diye konuştu.

 

“YATIRIM YAPIYORUZ” REKLAMDAN İBARET Mİ?

Afyonkarahisar ve bölgesine elektrik dağıtımını gerçekleştiren şirketin sürekli ‘Yatırım yapıyoruz’ açıklamalarına da değinen İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, yatırım açıklamalarının bir reklamdan ibaret olup olmadığını sordu.

Elektrik dağıtım firmasının kendi reklamını yaparak kendi kusurlarını örtemeyeceğini belirten Milletvekili Olgun, elektrik kesintilerinden dolayı meydana gelen ekonomik kaybın küçümsenemeyecek kadar büyük olduğunu dile getirdi

Milletvekili Olgun; “Ani elektrik kesintilerinden dolayı çoğu vatandaşımızın evinde ve işyerinde elektronik eşyalar hasar görmektedir. Sürekli elektrik ihtiyacı olan hastalar mağdur olmaktadır. Dolabındaki ilacı bozulan hastalarımızın vebali kimin boynunadır. Psikolojik açından oldukça mağdur olan vatandaşımız ekonomik açıdan da sürekli kayba uğratılmaktadır. Bu yaptık dediğiniz yatırımları ya yapmıyorsunuz sadece reklam yapıyorsunuz ya da yanlış yerlere yatırım yapıyorsunuz. Sandıklı ve Kızılören ilçelerine son yıllarda ne gibi yatırım yaptınız ki bu elektrik kesintileri giderek artar oldu” diye konuştu.

Milletvekili Olgun, Elektrik dağıtım firmasının konuyla ilgili biran önce önlem almasını ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.