Mehmet Ali Çelebi'den Köksal eleştirisi

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, “Afyonkarahisar halkını uyarıyorum” diyerek kameraların karşısına geçti ve çok önemli açıklamalarda bulundu.

Gündem Yayın: 27 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 27.03.2024 15:35:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 12 dk.
103 okunma
Takip EtGoogle News

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, “Afyonkarahisar halkını uyarıyorum” diyerek kameraların karşısına geçti ve çok önemli açıklamalarda bulundu. Çelebi, CHP’li Burcu Köksal’ın PKK terör örgütüne, teröristlere ve destekçilerine milletvekili olabilmek adına sessiz kaldığını söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi çok önemli açıklamalar yaptı. Çelebi, “Genel seçimlerden evvel Türkiye'ye bir uyarı borcumuz vardı. Altılı masayla ilgili. O uyarıyı yapmıştık. Demiştik ki Türkiye düşmanlarının garez ve intikamlarını tatmin etmek üzerine siyasi denklem kurulmaz. Masalar yıkılır ama Türkiye Cumhuriyeti yıkılmaz demiştik. Bugün de Afyon'a bir uyarı borcumuz var. Afyon'u uyarmaya geldim. Sayın Burcu Köksal'la mecliste karşılıklı atışmalarımız da oluyor. Kendisiyle beraber Cumhuriyet Halk Partisi'ndeyken mesai de yaptık” dedi.

 

“Burcu Köksal çıkarlarına kadar milliyetçi”

Çelebi, “Bakın beraberken biz şimdi DEM partiyi belediyeye sokmayacağım diyor.

Ben buradan milliyetçiyim demeye getiriyor. Ama çıkarına kadar milliyetçi olanlarla sapına kadar milliyetçi olanları ayırt etmek lazım. Madem DEM Partiyle ilgili böyle düşünüyorsun. 23/02/2020 tarihinde Mithat Sancar. Öcalan ışığımız dedi. Orada Mehmet Ali Çelebi çıktı bütün kapalı grupta 135 milletvekilinin huzurunda Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Özgür Özel de divandaydı. Bunlar ‘Öcalan ışığımız diyor. Bunlarla nasıl yan yana geleceğiz diye bir çıkış yapmıştım. Sayın Burcu Köksal orada susmuştu. Madem bu kadar hassastın o gün niye konuşmadı? CHP'li Gürsel Tekin o dönem HDP'ye bakanlık verilebilir dedi. Sesi çıktı mı Burcu Köksal'ın? Çıkmadı. Garo Paylan mecliste Türk milletine soykırımcı deyip yasa teklifi verdi. Atatürk Türk milleti zekidir demişti. Bu nasıl milliyetçilik? Niye karşı çıkmadı? Bu arada ben bunların hepsine karşı çıktım. Hani sapına kadar milliyetçi olanla çıkarına kadar milliyetçi olanları şu an izliyoruz. Bakın o dönem altılı masa destek açıklamaları yaptı Karayılan.

Sistem değişecek dedi. Önder Apo özgür olacak dedi. Burcu Köksal buna tepki gösterdi mi? Yani elbette ki teröristlerin ne dediği bizim için önem arz etmiyor. Ama adi terörist sen kimsin? Senin desteğine ihtiyacımız yok. Senin de başını ezeceğiz cümlesini kurması gerekmez miydi? Yaptı mı? Yapmadı. Biz yaptık. Terör elebaşı Karasu ne dedi? Altılı masayı destekleyin yoksa bizi yok edecekler dedi. Yok ediyor muyuz? Ediyoruz. 2015’ten beri yaptığımız operasyonlarla 39 bin teröristi çukurlara gömdük” dedi.

 

“Burcu Köksal milletvekili olmak için vatanından taviz veriyor”

Çelebi açıklamasına şöyle devam etti; Duran Kalkan, “Durum gerçekten ciddi. Bu mücadeleyi destek verin” dedi. Burcu Köksal'da ses var mı? Yok. Hani Dem Parti ve teröristlerle ilgili hassasiyetim var dediği için bunları konuşuyoruz. Ahmet Türk, Öcalan'ı özgürleştirme dönemine geldik dedi. Ses var mı? Yok. Niye yok biliyor musunuz? Çünkü milletvekili olacak ki o dönem. Hani çıkarına kadar milliyetçilikten bahsettiğim bu. Milletvekili olmak için bunlara taviz veriyor. Belediye başkanı aday olmak için nelerle taviz verdiğini biraz sonra göstereceğim.

 

“Mutabakat metinlerine Atatürk ve Türk milleti yazmadılar, Burcu Köksal sustu”

“Şimdi de belediye başkanı olmak için sahte milliyetçilik yapıyor” diyen Çelebi “DEM Parti'yle ilgili bir hassasiyeti olmadığını gördük geçmişte. Şimdi bir milliyetçi özellikle burası da zaten cumhuriyetin kurulduğu topraklar Atatürk'le ilgili hassasiyet olması lazım değil mi? Atatürk kurucumuz, kurucu önderimiz, liderimiz. Bakın o tarihte 18/09/2020 Ben de o sırada  CHP'deyim. HDP sözcüsü Ebru Günay. Bakın Atatürk'e katliamcı Osmanlı'ya da soykırımcı diyor. Ne yapmamız lazım bu durumda? Normal bir Türk vatandaşı olarak karşı durmamız lazım değil mi? Evet diyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir tane milletvekili karşı koydu. Onun kaydı da burada işte. Sayın Köksal niye susuyordu o dönemler? Milliyetçilik buna cevap vermeye gerektirmez mi? Cevap yok. Bakın Bursa Milletvekili Atatürk'e Dersim katliamcısı dedi. O dönem. Karşı çıkan kim? Yine Mehmet Ali Çelebi. Burcu Köksal'da ses yok.

Mutabakat metinlerine Atatürk ve Türk milleti yazmadılar. Bizim Cumhur İttifakı'nın metninde var. Hem Atatürk var hem Türk milleti var. E sen milliyetçiysen Türk milleti yazılmayan yere itiraz etmen gerekmez mi? Niye yazmadılar? HDP öyle istedi çünkü. Yazamazsınız dedi. Ve onu dinlediler. Bunun da farkındaydı” dedi.

 

“DEM Parti ile tartışıyorum, Burcu Köksal cevap veriyor”

Çelebi açıklamasına şöyle devam etti; Madem DEM Partilileri belediyeye koymuyordun oradan niye tepki göstermedin? Yani Atatürk ve Türk milleti senin belediyeden daha az mı önemli?  Bir milliyetçi Atatürk'le ilgili hassas olmalı dedik. Atatürkçülere it sürüleri diyen adamla şu an yoldaş oldular. Ses yok. Ben orada mecliste DEM Parti'ye konuşuyorum.

DEM Parti'yle Burcu Köksal bana cevap veriyor. Fark ettiniz değil mi? Beraber cevap veriyorlar bana.

 

“Yanında bağıra bağıra sayın Öcalan diyorlar Burcu Köksal’da susuyor”

Çelebi, “Yanındaki grup başkan vekili geçen Meral Danış Bektaş'ta açıklama yaptı. Ben onun öyle olduğunu bilmezdim dedi. O da şaşırıyor. Çünkü çok iyiler. Araları çok iyi orada. Yan tarafta şurada oturuyor. Sayın Öcalan diyor kaç kere? Burcu Köksal burada oturuyor. Bir tane cevabını duydunuz mu? Bebek katiline Sayın Öcalan diyorlar yanında. Onlara cevap vermiyor. Burcu Hanım bana cevap veriyor. Bunları savunduğum için” dedi.

 

“Milletvekili olacağı için FETÖ’cülere göz yumdu”

“Milliyetçi bir insanın FETÖ'yle ilgili ciddi bir tepkisi olur doğru mu?” diyen Çelebi şöyle devam etti; Yani FETÖ teşkilatına karşı zombi teşkilatı diyorum ben onlara. FETÖ'yle mücadele etmesi lazım. Vatanını, milletini seven bir insanın.  Sayın Kılıçdaroğlu KHK'ların hepsini geri döndüreceğiz. FETÖ, PKK devlete çökecek imasında bulundu. Ses var mı? Burcu Hanım'dan. Niye? Ha milletvekili olacaktı o dönem. Ses çıkaramaz ki. Çıkarma şansı yok.

FETÖ'cüler ‘biz geri döneceğiz’ dedi. Bunlara bir cevap verdi mi? Yani şunu demesini beklerdik. Hadi siz gelin, biz sizi sınırda başınıza bastıracağız, içeri atacağız demesini beklerdim. İşte bütün firariler, Âdem Yavuz Arslanlar gibi FETÖ'cülerin iddialarını mecliste bile dillendiriyor. Yani kim ona veriyor bilmiyorum ama ne irtibatı var bilmiyorum ama onları da dillendirdiğine şahidim.

 

“Türk devletine işgalci diyen Demirtaş’a tepki gösteremiyor”

Bir milliyetçinin terörist Selahattin Demirtaş'la ilgili bir mesafe koyması gerektiğini kaydeden Çelebi, “Ne diyordu Demirtaş? Bakalım. Biz PKK'yı silahlı bir halk hareketi olarak görüyoruz diyordu. Veya ne diyordu? Başkan Apo'nun heykelini dikeceğiz. Şu an cezaevinde bir mektup yazdı. Türk Devleti için işgalci dedi. Peki Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Özgür Özel Demirtaş'a şeref madalyası takarken ve kurultaydan selam çakarken Burcu Köksal'ın bir tepkisini duydunuz mu? Yok. Ya bari bir tanesinde şu saydıklarımın bir tanesinde bir tepkini duysak yüreğimiz yanmayacak yani.

 

“Türk ordusuna kimyasal silah iftirası atıldığın niye sustun”

“Bir milliyetçi ordusuyla ilgili çok hassas olmalı” diyen Çelebi “Ne kadar hassas olduğunu biliyorsunuz. Bakın o dönem SİHA Sezgin Türk ordusuna kimyasal silah iftirası attı.

Köyleri yakıyorlar dedi. Birçok kamuoyu tepki gösterdi. Kamuoyu bu kadar tepki göstermişken Burcu Hanım'dan ses çıktı mı? E sen hani milliyetçiydin? Hani asker polis diyordun? Orduya hakaret ediyor. Küfrediyor. Türk ordusuna çocuk katili diyeni getirdiler İzmir'den sekizinci sıradan aday yaptılar. Az daha vekil oluyordu. İkinci bölge. Ses var mı?

 

“Terörist ile fotoğrafı çıkan milletvekilinin oylamasında çekimser kaldı”

Mecliste HDP, CHP, İYİ Partili vekiller beraber basın toplantısı yaptılar o dönem. Aklımıza hayalimize gelir miydi böyle bir şey? Önlerinde kim var biliyor musunuz? Şebnem Korur Fincancı. Türk ordusuna kimyasal silah iftirası atan PKK Öcalan sever bir kişi. Buna sesini duydunuz mu? Bu olaya. Ses yok. Şu çok kritik. Bir milletvekilinin dağda teröristle fotoğrafı çıktı. Bakın çok önemli bu. Biz ne yaptık hemen? Dokunulmazlık kalksın dedik. Getirdik meclise. Ki öyle olması gerekiyordu. Cumhur İttifakı evet oyu verdi. CHP on dört kişi hayır verdi. Özgür Özel aralarında burada. Burcu Köksal ne yaptı? Ne yapması beklenirdi bir Afyonlu olarak, bir milliyetçi olarak kendisini öyle söylüyor ya. Hemen kaldırılsın demesi lazım değil mi? Oradan kaçtı çekimser kaldı. Sen çekimser milliyetçisin.

 

“Bayrağımızı kaldırdılar, sesi çıkmadı”

“Bir milliyetçi bayrak konusunda hassastır değil mi?” diye soran Çelebi, “Milliyetçi olmasına da gerek yok. Normal bir vatandaşımız kendisini liberal de tanımlasa başka türlü de tanımlasa bayrak konusunda hassastır. Bakın o dönem tam milletvekili olmadan önce olduğu için sesi ondan çıkmıyordu. Genel merkezde bayrak kaldırıp özellikli talep ettiler. Bu yaşandı. Kurucu Parti'nin genel merkezinde bu yaşandı. Maalesef. Burcu Köksal'da ses var mı? Yok.” Dedi.  

 

“Biz Kocatepe’deyiz, Kandilin eteklerinde dolaşmıyoruz”

“Savunma sanayi yatırımlarına dokunacaklarını söylediler” diyen Çelebi şöyle konuştu; Burcu Hanım'da ses var mı? Şimdi bunları bu anlattıklarımın hepsini milletvekili olabilme uğruna sessiz kaldı. Yani çıkarına kadar milliyetçi. Bizim hep sesimiz hep çıktı. Bunların hepsinde bütün şeylerde biz sınavı geçtik. Ama Burcu Hanım geçemedi. Ya da geçtiyse Afyona açıklasın. Bunlarla ilgili ben şurada tepki verdim desin. Milletvekili oldun. Bak şimdi milletvekili olduktan sonra grup başkan vekilliği döneminde neler oldu? Yani belki amacın oydu. Sessiz kaldın. Bir milletvekili olayım. Ondan sonra ne yaptın? Bir de onlara bakalım mı? Bakalım. Kurultay'da Özgür Özel Demirtaş'a selam gönderdi. Kusura bakmasın biz Demirtaş'a selam çakıp şehitlerimizin ruhunu sızlatmıyoruz. Biz Kocatepe'deyiz. Bak burada Kocatepe'de emperyalizme karşı direniyoruz. Kandilin eteklerinde dolaşmıyoruz” dedi.

 

“Milletvekili olabilmek için her şeye sustu”

Çelebi sözlerini, “Yirmi sekizinci dönem milletvekili olduğun zaman niye yoktu? Orada da grup başkan vekili mi olacaktın yoksa? Hep bir hedef var görüyorsunuz değil mi? Bir şeye ulaşabilmek amacıyla yani ben asıl uyarmam gereken konu bu. Milletvekili olabilmek için sustukları bunlar. Grup başkan vekili olabilmek için sustukları bunlar. Şimdi belediye başkanı olmak için de çıkarına göre milliyetçilik yaptığı husus bu” ifadeler ile noktaladı.  

Toplantıya AK Parti İl Başkanı Hüseyin Menteş ve teşkilat mensupları da katıldılar.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.