TİBFED Yönetiminden Ticaret Bakan Yardımcısı Gürcan’a ziyaret

İletişim ve Bilişim Federasyonu Genel Başkanı Sayın Şenol ŞEN, Genel Başkan Vekili ve Genel Sekreteri Sayın Halil İbrahim KUNDAK ve Kamuyla İlişkiler ve Siyasi İşler Başkanı Sayın Mevlüt TEKDEMİR'den Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut GÜRCAN’a ziyaret.

Gündem Yayın: 31 Ağustos 2023 - Perşembe - Güncelleme: 31.08.2023 14:49:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
144 okunma
Takip EtGoogle News

 Bakanımıza yeni görevlerinde başarılar dileyen yönetim ekibimiz, sonrasında federasyonumuz hakkında detaylı bilgiler verdi.


 BAKAN YARDIMCISINDAN ODA’YA DESTEK SÖZÜ
 Sektör sorunlarımızdan özellikle meslek odamızın olmaması hususunda destek ve takip konusunda kalınan mutabakattan sonra, kredi kartı taksit konusunda daha önceki bakan yardımcılığı yaptığı Hazine ve Maliye Bakanlığı hususunda gerekli bilgilendirmeler gerçekleşti.


 ZİNCİR MARKETLER’DE CEP TELEFONU SATILMAMALI
 Zincir marketlere yönelik federasyonumuzca meclise sunulan ve meclis genel kurulunda kürsüden bir çok siyasi parti sözcüleri tarafından dile getirilen “Zincir marketlerde cep telefonu ve hırdavatlarının satılmasının önüne geçilmesi” hususunda başlattığımız haklı mücadelenin yanında olduğunu ve mevzuatsal hazırlıkların başlandığı ifade edildi.


 E-TİCARET SİTELERİNE ENGEL
 Çeşitli e-ticaret sitelerinde ikinci-el ve sıfır cep telefonlarının kaçak yollarla satılabildiği, hırsız mallarının satışının yapılabildiği ve ayrıca rekabet kurallarına aykırı ticaretinde olabildiği yönündeki endişemizi olumlu karşılayan bakan Gürcan; “ Merkezi ülkemizde olmayan e-ticaret sitelerinin sizden de gelen taleplerle erişime engellenmesini sağlayacağız. Ayrıca pazaryerleri diye anılan E-Ticaret sitelerine ise ciro odaklı bir lisans sisteminin kabul edilebilir bir öneriniz olduğunu belirtirim” dedi.


 İNTERNETTE İLAN KISITLAMASI
 Araç ve Emlak sektörleri içinde, bizler gibi talep geldiğini belirten Gürcan; “ bu sitede bir kişi sadece birinci dereceden akrabalarına yani kendi, eş, çocuk ve anne-baba’ya aitliği olan araç veya emlağı satabilieceğine yönelik bir çalışmanın tamamlandığını, tarafımızca gelen taleplere istinaden benzer çalışmalarında yapılabileceğini” ifade etti.


 TİBFED’E BİR SANDALYE
 Sektörümüze yönelik yapılacak çalışmalarda; bakanlık toplantılarında ve komisyon çalışmalarında İletişim ve Bilişim Federasyonu’nun sektörü temsilen bir sandalye hakkının olması talebimize ise çok olumlu değerlendirdi.


 TİCARET VE GÜMRÜK KOPUKLUĞU
 Gümrüklerden onay ile geçen bazı ürünlerin Ticaret İl Müdürlükleri tarafından ülkemizde yasak olduğuna dair çelişki dosyamız bakanlığa değerlendirilmeye sunuldu. İthalatı gümrükçe onaylanan ve ülkemize girişi olan ürünlerin, yine aynı bakanlık çatısı altında olan bir başka birim tarafından yasaklı diye toplanmasında ki çelişkiye yer verdiğimiz dosya da, ürünlerin ülkemizde satışı yasaksa gümrükte geçişine onay verilmemesi gerektiğine dair önerimizi sunduk.
 İletişim ve Bilişim Federasyonu yetkilileri, Bakanımız Sayın Mahmut GÜRCAN’a yapılan ziyaretin ve sorunlarımıza değindiğimiz toplantının çok verimli geçtiğini, ayrıca yakın ilgisinden ve desteklerinden dolayı memnuniyetlerini ifade etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.