Zafer Partisi Afyonkarahisar Gençlik Kolları'ndan basın açıklaması

Zafer Partisi Afyonkarahisar Gençlik Kolları İl Başkanı Hasan Hüseyin Ebiş çeşitli açıklamalarda bulundu.

Siyaset Yayın: 02 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 02.01.2024 16:52:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
200 okunma
Takip EtGoogle News

Basın Açıklaması

Diyarbakır'da 12 km uzunluğundaki bir bulvara Şeyh Sait'in adının verilmesi konusu epeyce gündemde kaldı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu zorlu koşullar ve kanlı savaşlar sonrasında, Din adı altında İngilizlerin desteğiyle isyan eden Şeyh Sait'in hain adı, zamanında isyancılarıyla birlikte Türk askerini ve sivil halkını Diyarbakır'da şehit ettiği bir bulvara verilmek istenmektedir. Ne yazık ki, bu karar AKP hükümetinin Diyarbakır'a atadığı kayyum eliyle, yani devlet eliyle verilmektedir.

Bu trajikomik durumu dünyanın başka hiçbir ülkesinde görmek mümkün değildir. Bir devletin kendisine isyan eden bir hainin adını yaşatması nasıl mümkün olabilir? Üstelik bu saçmalığa Türk milletinin meclisine girmiş gayrı milli ağızlardan da destekleyici sesler çıkmaktadır. Bir de, görevi insanlara İslam dinini doğruca anlatmak ve yaşatmak olan bir imam, hain Sait'i güya İslam kahramanı gibi göstermeye çalışmakta ve bu kişi hakkında devletin memuru olmasına rağmen bir yaptırım yapılmamaktadır.

22-23 Aralık tarihlerinde 24 saat içinde, Afyonkarahisar'dan olan 12 şehidimiz Türk milletinin gönlüne ateş olup düşmüştür. Aziz vatanımız için hala canlar toprağa düştüğü bu günlerde, bir hainin bu derece devlet eliyle sahiplenilmesi milli vicdanı ciddi derecede yaralamaktadır. Aziz ruhları şad olsun.

Bütün bu acı olaylar bize Atatürk'ün gençliğe hitabındaki şu sözleri hatırlatmaktadır: "Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir." İşte, Başbuğ Atatürk'ün bu sözleri tam da günümüzü anlatmaktadır. Zafer Partisi gençleri, atasından aldığı emirle ve damarlarındaki asil kandan aldığı güçle günümüzün ahval ve durumunda dahi Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyetini kurtaracaktır. Zafer Partisi iktidarında hainler hain gibi muamele göreceklerdir.

Sözlerime son vermeden önce, tam 1 yıl önce başkent Ankara'mızın sokaklarında haince torpilciler tarafından katledilen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı rahmetli Sinan Ateş'i ölümünün 1. yılında rahmetle anıyorum. Faillerinin ve bu olayın arkasındaki gerek siyasi gerek şahsi olarak kimler varsa, Yüce Türk Devleti'nden bunların bir an önce cezalarını almalarını istiyoruz.

 

Zafer Partisi Afyonkarahisar Gençlik Kolları İl Başkanı

Hasan Hüseyin EBİŞ

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.