Erdoğan'dan doğalgaz müjdesi

Erdoğan müjdeleri verdi. Vatandaşlarımızın evlerinde kullandığı doğal gazı her ay 25 metreküpe denk gelen kısmın 1 yıl boyunca ücretsiz sağlanacağı açıklandı.

Gündem Yayın: 23 Nisan 2023 - Pazar - Güncelleme: 23.04.2023 01:58:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 2 dk.
110 okunma
Takip EtGoogle News

Karadeniz'de bulunan 710 milyar metreküplük gazın karaya ulaşması tamamlandı. Karadeniz gazının devreye alındığı törende iki farklı müjde açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşlarımızın evlerinde kullandığı aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen doğal gazı 1 yıl ücretsiz vereceğiz. Tüm Türkiye'de ısınma dahil tüm doğal gaz kullanımı 1 ay ücretsiz olacak." ifadelerini kullandı.

 

Karadeniz'de keşfedilen 710 milyar metreküplük doğalgaz rezervinin şebekeye verilmesi çalışmalarında sona gelindi. Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını önemli ölçüde azaltacak gaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle devreye alındı.

 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

 

Bugün Filyos'ta ülkemizin 2 bayramını bir arada kutlamak üzere bir aradayız. Birisi Ramazan Bayramıdır, tebrik ediyorum. Rabbimden milletimizin tamamiyle birlikte buradaki kardeşlerimizin her birini afetsiz, kazasız, belasız, huzurlu, mutlu, güvenli nice bayramlara eriştirmesini diliyorum. İkinci bayramımız, ülkemizin enerji bağımsızlığı yolunda tarihi bir adım olan Karadeniz gazının devreye alınmasıdır. Bu projenin ilk adımını, 2020 Ağustos'unda Filyos'un 175 km açığındaki Sakarya Gaz sahasında, Fatih gemisinin sondajıyla atmıştık. Tuna 1 kuyusunda, 320 milyar metreküplük rezrev olduğu gösterildi. İlave sondajla bu rakam 405 milyar metreküpe yükseldi. Fatih'e Kanuni'nin de katılmasıyla birlikte rezerv miktarı 540 milyar metreküpe çıktı. Yavuz gemimizin de katılmasıyla uluslararası değerlendirme şirketine yaptırdığımız modellemeyle gaz miktarı 652 milyar metreküp olarak tescillendi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.