Fatih Aydın’a beldelerden büyük destek

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Fatih Aydın seçim çalışması kapsamında gittikleri Sinanpaşa’nın Tınaztepe, Kılıçarslan, Taşoluk beldelerinde ve Nuh Köyünde vatandaşlar tarafından coşku ile karşılandı.

Gündem Yayın: 07 Mayıs 2023 - Pazar - Güncelleme: 07.05.2023 16:29:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 5 dk.
96 okunma
Takip EtGoogle News

58 BİN HEKTARLIK TARIM ARAZİSİNİ ÇİFTÇİMİZE KAZANDIRACAĞIZ

Tınaztepe, Kılıçarslan, Taşoluk beldeleri ve Nuh Köyü’nde vatandaşlara seslenen Fatih Aydın şöyle konuştu; Sinanpaşa ilçemiz, belde ve köyleri ile birlikte tarım ve hayvancılıkta öncü olan ilçelerimizden birisidir. En çok beldemizin bulunduğu ve kavşak noktasında bulunan ilçemizin 72 bin hektarlık bölümü tarıma elverişli iken bugün baktığımızda sadece 14 bin hektarlık tarım alanı sulanabilir niteliktedir. Bizler sulama problemi yüzünden boş kalan 58 bin hektarlık tarım arazisini çiftçimize kazandırmak zorundayız. Bu kapsamda ilçemizde sulanabilir tarım arazilerinin ve suyun olmadığı tarım arazilerinin sulama ve drenaj yatırımları hızla tamamlanacak, verimliliği arttıran ve toprağı koruyan sulama yöntemleri çiftçilerle birlikte uygulanacaktır.

 

SİNANPAŞA BELDE VE KÖYLERİ İLE TARIMDA ÖNCÜ OLACAK

Bugün Sinanpaşa belde ve köylerimizde topraklarımız, iklimimiz, sahip olduğumuz bitkisel çeşitlilik, su potansiyelimiz ve yetişmiş insan faktörümüz en büyük güç kaynağımızdır. Orman varlığı açısından da Türkiye ortalamasının üzerinde bir potansiyele sahip olan ilçemizde ağaçlandırma çalışmalarında olumlu sonuçlar alındığını görmekteyiz. Tarım, orman ve hayvancılık Sinanpaşamızın, Afyonkarahisarımızın hatta ülkemizin kendi gücüyle ayakta durabilmesi için stratejik öneme sahip sektörlerdir. Sinanpaşa’yı tüm belde ve köyleri ile birlikte tarımda öncü bir ilçe yapmak için seferber olacağımızın sözünü veriyoruz.

 

21 YILDA 8 BAKAN DEĞİŞTİ, İHRACAT YERİNE İTHALAT YAPTIK

Bugün 21 yıllık Ak Parti iktidarında sekiz defa Tarım Bakanı’nın değiştiğini ifade eden Aydın; Ortalama olarak neredeyse her iki buçuk yılda bir bakan değişmiştir. Bu rakamsal veri bile bizlere tarımda istikrarın sağlanamadığının bir göstergesidir. Özellikle tarımda uygulanan yanlış politikalar neticesinde geçmişte gıda üretimi alanında kendi kendine yetebilen dünyadaki yedi ülkeden birisi olan ülkemiz günümüzde kendi nüfusunu besleyemez duruma getirilmiştir. Hâlihazırda tarım ürünleri ithalatımız ihracatımızı geçmiş durumdadır. Bugün bizler tarım, hayvancılık ve orman alanında potansiyelimizden hareketle üreticimizin hak ettiği payı almasını sağlayacağız. Bu kapsamda girdi maliyetleri düşürülecek; gübre, sulama, elektrik, ilaç ve akaryakıtta vergi indirimini getireceğiz. Üreticilerimizi ve ülke tarımını çok uluslu ve küresel şirketlere bağımlı hale getiren maksatlı kotalar kaldıracağız.

 

ŞEHRİMİZİN ÖNCÜ OLDUĞU TARIM ÜRÜNLERİNDE BORSA KURULACAK

Şehrimizin öncü olduğu ve borsası kurulabilen her ürün için özellikle Afyonkarahisar’dan başlayarak farklı uygun illerde borsalar kurulacak ve bunların dünya borsaları ile entegrasyonunun sağlanacağını aktaran Aydın; Üretici birliklerinin önündeki engellerin kaldırılması için gerekli yasal düzenlemeler en kısa zamanda yapılacaktır. Tohum üretimi ve ileri teknoloji gerektiren tarım ve hayvancılık alanları desteklenecektir. Yerli sertifikalı tohum üretiminin önündeki engeller kaldırılacak ve teşvik edilecektir. Su kullanımının etkinleştirilmesi, ürün-bölge-üretici bazlı su varlığını dikkate alan destekleme sistemine geçilmesi hızlandırılacaktır. Sulanabilir tarım arazilerinin sulama ve drenaj yatırımları hızla tamamlanacak, verimliliği arttıran ve toprağı koruyan sulama yöntemleri çiftçilerle birlikte uygulanacaktır. Özellikle son yıllarda ortaya çıkan tarım arazilerinin tarım dışı kullanımı engellenecektir. Orman, çayır ve mera alanlarında koruma-kullanma dengesi gözetilecek, ormanların ekonomik, sosyal ve ekolojik fonksiyonlarını gözeten bir planlama anlayışı benimsenecektir.

 

BİZİM DERDİMİZ, SİZİN DERDİNİZLE DERTLENMEK

Aydın son olarak, 14 Mayıs’ta Afyonkarahisar’da Sayın Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP’ye büyük bir destek verilmesi gerektiğini dile getirerek; Sizlerin sesini, talebini, şikayetini meclis kürsüsünde gür bir seda ile dile getirmek ve çözüme kavuşturmak için önce dua sonra desteklerinizi istiyoruz. 15 Mayıs’tan itibaren ülke sorunlarının bir plan dahilinde çözülmeye başladığını göreceğiz. Millet İttifakı olarak Türkiye’nin derdine derman olacak ilkeleri son bir buçuk yıldır hazırladık. 15 Mayıs’tan sonra belirlediğimiz ilkeleri tatbikata başlayacağız. Amacımız, belli bir makama, belli bir mevkiye gelmek değildir. Bizim derdimiz, sizlerin derdiyle dertlenmek. Sizlerin içine sürüklendiğiniz dertlerden bir an önce kurtulmanızı istiyoruz. Biz bunu kendimize vazife olarak görüyoruz. Bizler şehrimizde Emirdağ’dan Evciler’e kadar, Sultandağı’ndan İhsaniye’ye kadar; Ülkemizde ise Şırnak’tan Tekirdağ’a kadar, Iğdır’dan Antalya’ya kadar vatanımızı biz bir bütün olarak görüyor ve her bölgenin bizim derdimiz olduğuna inanıyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.