Sultandağı'nda AB Leader Projesi kapsamında eğitimler düzenlenecek

Sultandağı’nda AB LEADER Projesi kapsamında kadınlara ve üreticilere yönelik iki farklı eğitim programı gerçekleştirilecek.

İlçeler Yayın: 17 Eylül 2026 - Perşembe - Güncelleme: 17.09.2026 16:34:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 2 dk.
101 okunma
Takip EtGoogle News

İlçenin kırsal kalkınmasına katkı sağlamak, üreticilerin bilgi ve becerilerini geliştirmek ve yerel üretimin desteklenmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenecek eğitim programları, 23 ve 24 Eylül 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

 

KUŞBURNU VE BADEM ÜRETİMİ EĞİTİMİ

Programların ilki, 23 Eylül 2026 Çarşamba günü saat 10.00-12.00 arasında Sultandağı Belediyesi Kapalı Düğün Salonu’nda düzenlenecek.

Üreticilere yönelik gerçekleştirilecek eğitimde, kuşburnu ve badem üretimi konusunda katılımcılara uygulamaya yönelik bilgiler aktarılacak. Eğitime üreticilerin yanı sıra konuya ilgi duyan vatandaşların da katılımı bekleniyor.

 

KADINLARA YÖNELİK PEYNİR YAPIM EĞİTİMİ

İkinci eğitim programı ise 24 Eylül 2026 Perşembe günü kadınlara yönelik olarak gerçekleştirilecek.

“Uygulamalı Evde Kaliteli Peynir Yapım Eğitimi” kapsamında, evde sağlıklı, kaliteli ve lezzetli peynir yapımının püf noktaları uygulamalı olarak katılımcılara aktarılacak.

 

YEREL ÜRETİM VE KIRSAL KALKINMAYA KATKI

AB LEADER Projeleri kapsamında gerçekleştirilecek eğitim programlarının, ilçede üretimin geliştirilmesine, yerel bilgi ve deneyimlerin paylaşılmasına ve kırsal kalkınma çalışmalarına katkı sağlaması hedefleniyor.

Sultandağı Yerel Eylem Grubu tarafından yapılan duyuruda, “Birlikte öğrenmek, üretmek ve ilçemizin kırsal kalkınmasına katkı sağlamak için tüm vatandaşlarımızı eğitim programlarımıza bekliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Eğitim programları, Sultandağı Yerel Eylem Grubu paydaşlarının iş birliğiyle gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.