Fehmi Güray Çakır, çeşitli açıklamalarda bulundu.

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır, il başkanlığında Afyonkarahisarlı basın mensuplarıyla bir araya gelerek çeşitli açıklamalarda bulundu.

Gündem Yayın: 25 Ağustos 2023 - Cuma - Güncelleme: 25.08.2023 17:34:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 6 dk.
169 okunma
Takip EtGoogle News

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesi  bir basın toplantısı düzenleyerek bu tür günlerin Yüce Türk Milleti adına ne kadar önemli olduğunun altını çizdi. İl Başkanı Çakır “Ağustos ayında kazanılan zaferlerin ayrı bir yeri ve önemi vardır. Bu vesileyle bu vatanı canları ve kanları pahasına müdafaa ederek bırakan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, hayırla bir kez daha yad ediyorum” dedi.

 

İHMAL VARSA MÜDAHALE ŞART

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır yaz döneminin gelmesiyle yeniden ülke gündemine gelen orman yangınlarıyla alakalı olarak etkili bir denetim mekanizması kurulduğuna dikkat çekti. İl Başkanı Çakır “Biliyorsunuz geçtiğimiz haftalarda Dinar ilçemizde korkutan bir yangın gerçekleşti ama çok şükür ki hemen geçti. Maalesef ki birkaç gün önce Çanakkale’miz de başlayan ve hala söndürülemeyen büyük bir yangınla ülkemiz mücadele ediyor. Şu anda ülkemizin ciğerleri yanıyor ve yakılıyor. Bununla alakalı hükümet yetkililerimizden ihmal ve ihanet eden varsa derhal bir denetim masası oluşturulması elzemdir” diyerek bu konuyla ilgili takipte olacaklarının altını çizdi.

Orman yangınlarının yanı sıra insanlığın temel ihtiyaçları noktasında hayati öneme sahip olan buğday silolarında yaşanan patlamalara da değinen İl Başkanı Çakır bu durumla alakalı olarak hükümet yetkililerinin harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

 

EMEKLİLERE KOMİK RAKAM

Gündemi sıkça meşgul eden bir diğer konu olarak emeklilerin maaşının yetersiz olduğunu kaydeden Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır, mevcut maaşlarla emekli vatandaşlarının geçimini sağlamasının imkansız olduğunu ifade etti. İl Başkanı Çakır “Bir diğer konumuz ise malumunuz 7 bin 500 gibi komik bir rakamla geçinmeye çalışan emeklilerimizin durumu. Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın bu konuyu sürekli kamuoyunun gündeminde tutması ve emeklilerimizin gerçekten enflasyona ezdirilmesi sebebiyle Cumhurbaşkanımız bir açıklama yaptı. Emekli maaşlarında bir düzenlemeye gidilecek dedi. Tabi ki bu düzenlemenin derhal ve çok acil bir şekilde olması lazım” diyerek Cumhur İttifakı bileşeni olsalar bile yapıcı eleştirilerini sürdüreceklerini belirtti.  

 

Başkan Çakır “HALKA BU KADAR EZİYET GEREKSİZDİR”

Ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik buhranın farkında olduklarını belirten Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır düzenlediği basın toplantısında çözüm odaklı olduklarını ve bu kötü gidişatın reçetesinin kendilerinde mevcut olduğunu dile getirdi. İl Başkanı Çakır “Gördüğünüz üzere, sizleri her zaman misafir ettiğimizde, burada milli kaynaklar paketi kitabımız, ilk yüz gün kitaplarımız mevcut. Bunlar aslında bizim ekonomik buhrandan kurtulmamızın bir reçetesi. Genel başkanımız defaten bunlarla alakalı söylemişti. ‘Yeniden Refah Partisinden almanıza gerek yok uygulayın ben yaptım deyin. Önemli değil yeter ki halkımızın derdine derman olunsun’ demişti. Ama maalesef ekonomi anlamında her hangi bir adım atılmadı” ifadelerini kullandı. İl Başkanı Çakır uzun süredir devam eden ekonomik sıkıntıların halka eziyet halini aldığını ve bu kadar eziyet ve külfetin gereksiz olduğunun da altını çizdi. Çözüm noktasında “Milli Kaynaklar” kitaplarında reçetenin olduğunu ifade eden İl Başkanı Çakır bu hamlelerin hükümet tarafından bir an evvel eyleme dökülmesi gerektiğini söyledi

 

AKADES TEŞKİLATIMIZIN BİR PROJESİDİR

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Teşkilatları olarak hazırlanan AKADES isimli kadınlara yönelik destek hattı projesi geliştirdiklerini ifadelendiren Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır projenin lansmanını sinevizyon gösterimiyle gerçekleştirdi.

“Anadolu Kadınları Destek Hattı”  projesinin çıkış noktası olarak Anadolu Selçuklu Devleti döneminde Bac-ı Rumiyan teşkilatının örgüt şemasından yola çıktıklarını ifade eden İl Başkanı Çakır “Selçuklu Devletinde Ahi Evren’in Hanımı, Fatma Bacı’nın kurduğu bir örgütten esinlenerek kurduk hattımızı. Afyonkarahisar pilot il olmak kaydıyla başkanımıza projemize gönderdik. Memnuniyetlerini dile getirdi. Afyonkarahisar’da kurumsal hattımıza ulaşan hanım kardeşlerimiz direk hatla kadın kolları başkanımıza yönlendiriliyor. Ve mağduriyetlerini dile getiriyor. Hanım kolları başkanımız bu mağduriyetleri haftalık raporlar halinde bize iletiyor. Acil durumlarda 7 gün 24 saat konunun aciliyetine göre hanım kollarımız bize ulaşabiliyor” diyerek AKADES’in lansmanını tamamladı.

Projenin erkeklere bakan etabının hazırlıkları noktasında çalışmalarının sürdüğüne değinen İl Başkanı Çakır ilerleyen günlerde bu konuyla ilgili olarak ayrıca açıklama yapacaklarını ifade ederken daha önce Yeniden Refah Partisi’ni kadın düşmanı olarak nitelendirmek isteyenlere karşı en güzel cevabı verdiklerini düşündüğünü söyledi. İl Başkanı Çakır “Kadınlarımızı taşı yapan bir kültürümüz ayaklarımızın altına cenneti seren bir inancımız varken Avrupa’ da ki ithal yasalara ihtiyacımız yok ki bu yasalarda suiistimal ediliyor” diyor. Ve bizde paralel olarak bu hem suiistimalleri engelleyecek hem de gerçekten mağdur olan hanım kadınlarımıza yönelik böyle bir proje gerçekleştirdik” dedi.

 

SERBAN BELDE BELEDİYESİNE TEŞKİLATIN ABİSİ ADAY OLDU

Basın toplantısının sonunda 2024 yılında yapılacak mahalli idareler seçimlerine konusunda tam yol çalıştıklarını belirten Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Fehmi Güray Çakır seçim takviminin yaklaşmasıyla birlikte aday adaylarını teker teker açıklayacaklarını ifade etti.

Sinanpaşa İlçesine bağlı Serban Beldesi için teşkilatın tecrübeli isimlerinden birisi olan Selahattin Uğur isminin aday adayı olduğunu ifade eden İl Başkanı Çakır süreç ilerledikçe Milli Görüş belediyeciliği noktasında güçlü isimleri açıklamaya devam edeceklerini belirtti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.