Millet İttifakı İl Başkanları 19 Mayıs dolayısıyla Kocatepe'de buluştu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatan Samsun’a çıkışı 104. yılında Millet İttifakı İl Başkanları tarafından Kocatepe’de kutlandı.

Gündem Yayın: 20 Mayıs 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 20.05.2023 21:07:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
118 okunma
Takip EtGoogle News

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Kocatepe’de düzenlenen programa CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Onur Seçme, İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu,  , DP Afyonkarahisar İl Başkanı Hikmet Bülbül, SP Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, DEVA Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Daylık ve Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş katıldı.

Millet İttifakı İl Başkanları, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Kocatepe’ye çıktı. 6 il başkanı, Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği’ni ziyaret ederek 19 Mayıs ruhuyla Kocatepe’ye çıktı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının anıldığı programda tüm şehitlerimiz için de dualar edildi.

Millet ittifakı il başkanları yaptıkları ortak açıklamada, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak gençlere armağan edilen bu bayramın ne kadar anlamlı olduğunu anlattılar. İl başkanları ortak açıklamada şu ifadelere yer verdiler : “Milli Mücadele ruhuyla Ulu önderimiz tarafından atılan o büyük adım, Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük kurtuluş mücadelesi için yakılmış bir meşaleydi. O gün bu gündür Türk milleti kendini daha hür, daha güçlü ve daha yenilmez hissetmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu kutlu günü Türk gençliğine armağan etmiş ve ‘Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz...’ diyerek Türk gençliğine Cumhuriyetimizi emanet etmiştir. 104. Yılında o büyük adımın izinde yürümekten onur duyuyoruz. Ata’mızın yaktığı Cumhuriyet meşalesini söndürmeden, günümüze taşımaktan gururluyuz. Bu gün burada Kocatepe’de olmaktan, Mustafa Kemal’in izinden ayrılmamış olmaktan son derece mutluyuz. Kazandığı her zaferi milletine armağan eden Ulu önderimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz. Gençlerimize Atatürk’ün şu sözleri ile seslenmek istiyoruz: ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ kendisini vatanı ve milletine adayan, yeni nesillere Türkiye Cumhuriyeti gibi kocaman bir eser bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk işte bu sözlerle gençlere seslenmişti. Biz inanıyoruz ki gençlik Ata’mızın izinden hiçbir zaman ayrılmayacak ve Cumhuriyet’imize sahip çıkacaktır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mızı en kalbi duygularımızla kutluyoruz.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.