İsa Urhanoğlu "Aile Saati Projesi" hakkında bilgiler verdi

Afyonkarahisar da eğitim-öğretim hayatını en güzel şekilde öğrencilere yansıtmayı başaran Şehit Murat Saraç İlkokulu müdürü İsa Urhanoğlu, yapmış oldukları projeleri hakkında bilgiler verdi.

Eğitim Yayın: 19 Ocak 2024 - Cuma - Güncelleme: 19.01.2024 16:59:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
74 okunma
Takip EtGoogle News

Urhanoğlu “Şehit Murat Saraç İlkokulu Müdürlüğü olarak 2023-2024 Eğitim- Öğretim Yılında öğrencilerimizin akademik, sosyal, kültürel, sportif başarılarının yanında aile içi ilişkilerini de desteklemek amacıyla Aile Saati Projesini planladık.” dedi. 

Urhanoğlu “Aynı zamanda; “Sessiz Sinema” Oyunu, “Sıcak-Soğuk” Oyunu, “İsim-Şehir” Oyunu, Evet-Hayır” Oyunu, Karton Bardaktan Kule Yapımı, Patates / İp /Yaprak Baskısı Yapımı, Ortak Bir Resim Yap” Etkinliği, Kukla Yapımı ve Kuklayı Oynatma, Maske Yapımı, Çiçek Dikme, Gölge Oyunu, Origami, Meyve Salatası Yapımı, Tişört Boyama , Evde Piknik Yapma,  Aile Takvimi, Kuruyemiş Kabuklarıyla Resim Yapma , gibi Aralık ayından bu yana uyguladığımız projede Okul Proje Ekibinin oluşturduğu etkinlikler yapılmaktadır. Aile Saati etkinliklerini ailesindeki bireylerle birlikte yapan öğrencilerimizin ebeveynleri ile oyunlar oynamaktan, birlikte paylaşım içerikli vakit geçirmekten mutlu olduklarını gözlemliyoruz.”  

Urhanoğlu;”Okulöncesi ve ilkokul dönemindeki çocukların sağlıklı ruhsal, fiziksel, sosyal gelişimleri için okulda öğretmenlerinden aldıkları eğitimin yanında aile içi ilişkiler ağının güçlü, güvenilir, paylaşımcı ve destekleyici olması beklenmektedir. Ebeveyn- çocuk ilişkisinin sağlıklı ve yapıcı olması geleceğin yetişkinleri olacak çocuklarımızın kişilik gelişimi, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda özgüven, özyeterlilik, zaman yönetimi, sorumluluk sahibi olabilme becerileri ile hayatın çeşitli alanlarında başarılar elde edebilme, toplumsal yaşam kuralları ve sınırlarını belirleyebilme becerileri kazanması açısından önemlidir. Çocuklar oyun oynarken yaşama dair birçok beceriyi hızlı ve kolayca öğrenebilmekte ve öğrendiği bilgiler etkili ve kalıcı olmaktadır. Çocuk ailesi ile birlikte oyun oynarken geçirdiği zaman içerisinde sevgi, ilgi, koşulsuz kabul, birlikte kural belirleme, belirlenen kurallara uyabilme becerileri kazanmaktadır.” Sözlerini açıklarken yapılan bu etkinliklerin çocuklar üzerindeki olumlu etkisini de gözler önüne sermiş oldu. 

Okul müdürü İsa Urhanoğlu son olarak ;”Okulumuzda uygulanan Aile Saati Projemiz belirlenen hedefler doğrultusunda uygulanmaya devam etmektedir. Projemizin uygulamasına katılan öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz. Projede planladığımız aile saati etkinliklerine ve bu zamana dek uygulanan etkinliklere ait veli paylaşımlarına okul web sitemizden ulaşabilirsiniz.” diyerek okulu için en güzel çalışmaların, projelerin, çocuklarla buluşması ve eğitime öncü okul olarak isimlerini yazdıracaklarının da altını çizmiş oldu. 

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.