Küçükkurt'tan rakiplerine eleştiri

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, yerel seçim sürecine ilk önce başlayan, adayını ilk ilan eden, projelerini ilk açıklayan, Belediye Meclis Üye adaylarını ilk açıklayan parti olduklarını söyledi.

Gündem Yayın: 22 Mart 2024 - Cuma - Güncelleme: 22.03.2024 14:54:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 10 dk.
108 okunma
Takip EtGoogle News

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, yerel seçim sürecine ilk önce başlayan, adayını ilk ilan eden, projelerini ilk açıklayan, Belediye Meclis Üye adaylarını ilk açıklayan parti olduklarını söyleyerek, “Bizim açıkladığımız projelerimiz daha sonra diğer siyasi partilerimiz tarafından ve adaylarımız tarafından da örnek alındı. Biz seçim sürecinden itibaren şehrimize bu yönde hizmet etmeye başladık. Bizler hiçbir projesi, hazırlığı olmadan seçim yarışına dahil olan arkadaşlarımızın olduğunun farkındayız. Bu arkadaşlar ne yazık ki siyasetin hırçın yüzüyle kendilerini göstermeye çalışıyorlar” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, Seçim Koordinasyon Merkezi’nde (SKM) bu hafta beşincisini düzenlediği basın toplantısında projeleri hakkında bilgi vererek basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantıda; MHP İl Başkan Vekili Recep Yaman, KAÇEP İl Temsilcisi Av. Nesrin Çelikbilek ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Gürlek ilepartililer hazır bulundular.

 

MODERNİZE GASTRONOMİ SOKAKLARI OLUŞTURACAĞIZ

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, bu hafta ki basın toplantısında da üç projesinden daha söz ederek gündemi değerlendirdi. MHP olarak Afyonkarahisar’ın sorunlarını ve buldukları çözümleri paylaşmaya devam ettiklerini dile getiren Başkan Adayı Küçükkurt, “Bu hafta paylaşacağımız ilk projemiz Modernize Gastronomi Sokakları adını verdiğimiz projemizdir. Bu proje ile şehrimizin jeopolitik avantajlarını ve potansiyelini daha fazla kullanabilmek istiyoruz. Modernize Gastronomi Sokakları ile şehrimizin tanıtımına katkı sağlamayı, yöresel ürünlerimizi ülke çapında tanınır hale getirmeyi ve istihdam oluşturmayı amaçlıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

 

AFYON’DAN GEÇEN ARAÇLARIN YÜZDE 3’Ü TESİSLERDE DURUYOR!

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre; Afyonkarahisar'dan geçen araç trafiğinin sadece yüzde 3’nün mevcut tesislerde durdurabildiğine değinen Başkan Adayı Küçükkurt, “Bin kişilik bir istihdam sağlıyoruz. Biz bu yüzde 3’lük oranı yüzde 10’a çıkarmayı hedefliyoruz. Karayolları bağlantı noktaları üzerinde lokasyonu uygun en az 3 bölgede Antalya-İzmir, Kütahya-İstanbul ve Ankara güzergâhları Modernize Gastronomi Sokakları inşa edilecek. Bu sokaklarda sucuk, lokum, kaymak, haşhaş gibi coğrafi tescilli yöresel ürünlerin satışı yapılacak. Afyon lezzetlerinin sunulacağı lokantalar olacak. EvKadınları Üretiyor projemizin ürünlerinin satılacağı merkezler bu sokaklarda yerini alacak. Bu sokaklar Tarihi Afyon Evleri modelinde inşa edilecek. Şehrimizi tanıtıcı simgelerle donatılacak olan bu sokaklarda vakit geçiren yolcularımızın şehrimizi merak edeceğine, ilk fırsatta turist olarak da geleceklerine inanıyoruz. Böylece turizme de katkı sağlayacağız.” dedi.

 

TURİSTLERE ALTERNATİF ALAN OLUŞTURACAĞIZ

“2024 yılı itibariyle elektrikli araçlar yaygınlaşmaya başladı. Bu araçların şarj edilmeleri yarım saat, 45 dakika civarında sürüyor.” diyen Başkan Adayı Küçükkurt, “Modernize Gastronomi Sokaklarında şarj istasyonları da mutlaka yer alacak. Aracını şarj edecek olan yolcularımız bu sokaklarda keyifle zaman geçirecek.  Bu proje şehrimizi sadece karayollarının buluşma noktası değil, kültürel ve tarihsel anlamda da buluşma noktası olacak bir şehir yaparak; ilimize gelen turistlere Afyonkarahisar’ı tanıtma ve gezebilecekleri alternatif bir alan oluşturulmasını hedefliyoruz.” diye konuştu.

 

ÇOCUKLARIMIZIN BECERİLERİNİ GELİŞTİRECEĞİZ

Çocuk Atölyeleri projesiyle bilimin hayatın bir parçası olduğu düşüncesinden yola çıkıldığını dile getiren Başkan Adayı Küçükkurt, “Çocuk Atölyeleri projemizle çocukların merak etme, soru sorma, sorgulama ve araştırma becerilerinin geliştirildiği, katılımcı bir anlayışla, çocukların düşledikleri bir dünyada, çocuk bakış açısıyla bilim dünyasına katkıda bulunuldukları bir ortam hedeflemekteyiz. Ayrıca, çocukların hayallerini hayata geçirirken ne gibi haklara sahip olduğunu öğrenmesini, disiplinler arası bir bakış açısı kazanmasını, bilim, teknoloji, mühendislik, matematiği birbiriyle entegre etmelerine yardımcı olmak, kısaca çocukların yaratıcı, problem çözebilen, işbirliği yapabilen, doğayla barışık bireyler olmasını destekleyecek bir merkez oluşturmayı amaçlamaktayız.” dedi.

 

ÇOCUK ATÖLYESİ İÇİNDE PEK ÇOK ATÖLYELER BULUNACAK

Çocuk Atölyesi içerisinde planlanan atölyeler hakkında da bilgiler veren Başkan Adayı Küçükkurt, “İçerisinde Bulunacak Atölyeler şunlardır; Birincisi STEM Atölyesi’dir. STEM Atölyesi’nde verilecek eğitimle çocuklar; yeni buluşlar keşfetme, olaylar arasındaki ilişkiyi daha iyi anlama, işbirliği ve bağımsız çalışma yoluyla çocukların özgüven ve öz yeterliliklerini geliştirme, düşünmeye teşvik etme, karşılaşılan problemlere daha kısa sürede çözüm üretme, tasarım odaklı düşünme ve yenilikçi olma yetilerini kazanacaklardır. Robotik Kodlama Atölyesinde; çocukların problemlere çok yönlü çözümler sunması, sistematik düşünmesi, olayları ilişkilendirmesi, farklı ve yaratıcı düşünebilmesi, problem çözme odaklı olması, takım çalışması yapabilmesi, eleştirel düşünebilmesi gibi özellikler kazanmaları amaçlanmaktadır. Çocuklar; mekanik bileşenleri, sensörleri ve motorları bir araya getirerek robot yapmayı ve bu robotları çeşitli görevler için kodlayarak programlamayı öğreneceklerdir. Atölyede robot tasarımı ve montajı ile ilgilenen çocuklar, el becerilerini arttırarak, soyut düşüncelerini somutlaştırarak ve yaratıcılığını geliştirirken aynı zamanda kendini keşfetme imkânı bulacaklardır. Doğa Atölyesi çocuklar için keşfetme, düşünme, araştırma, deneme ve sonuca varmayı sağlayan bir program içermektedir. Çocuklar doğada dokun, dene, öğren ilkeleriyle yaşayarak, keşfederek öğrenecektir. Çocuklar Doğa Atölyesi çalışmalarında, doğayı ve doğal yaşamı her boyutuyla inceleyebilecek, yaşamsal değerin farkına varabilecek ve doğayı ses, koku, dokusuyla çok yönlü biçimde ayırt edebileceklerdir. Doğa Atölyesi 2'şer saatlik çevrimler halinde toplamda 4 saat sürecektir. Atölye saatleri dışında, merkeze randevu ile ziyarete gelen, atölyelere kayıt yaptırmamış çocuklar Kısa Modül eğitimlerinden faydalanacaklardır. Kısa Modül eğitimlerde, Çocuk Keşif Atölyeleri Merkezi’nde verilen eğitimler anlatılacak, çocukların atölye çalışmalarına yönelik uygulamalı çalışmalar yapılacaktır. Bu modül de çocuklar yarım günlük uygulamalı çalışmaların ağırlıkta olduğu bir eğitim alacaklardır.” şeklinde konuştu.

 

12 BİN HOBİ BAHÇESİ İNŞA EDECEĞİZ

Afyonkarahisar’da dört farklı, dört etapta yaklaşık 12 bin hobi bahçesi inşa etmeyi planladıklarını açıklayan Başkan Adayı Küçükkurt, “Görev süremiz boyunca talep eden her emeklimizin hobi bahçesi sahibi olmasını hedefliyoruz. Hobi bahçelerinde yetiştirilmek üzere yerli tohum desteği de vereceğiz. Emeklilerimiz bu bahçelerde torunlarıyla birlikte toprağı işleyip üretebilecekler.” ifadelerini kullandı.

 

HAZIRLIĞI VE PROJELERİ OLMAYANLAR SİYASETİN HIRÇIN YÜZÜNÜ TERCİH ETTİ

Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, MHP olarak bazı adayların projelerinin olmadığı yönünde bir eleştiriyi üzerlerine alma durumunun olmadığını belirtti. Küçükkurt, “Bu noktada bizlerin üzerine alabileceği bir konu mevcut değil. Malumunuz olduğu üzere MHP teşkilatları olarak bizler yerel seçim sürecine ilk önce başlayan, adayını ilk ilan eden, projelerini ilk açıklayan, Belediye Meclis Üye adaylarını ilk açıklayan ekip olduk. Bizim için bir övünç meselesidir ki bizim açıkladığımız projelerimiz daha sonra diğer siyasi partilerimiz tarafından ve adaylarımız tarafından da örnek alındı. Biz seçim sürecinden itibaren şehrimize bu yönde hizmet etmeye başladık. Bizler hiçbir projesi, hazırlığı olmadan seçim yarışına dahil olan arkadaşlarımızın olduğunun farkındayız. Bu arkadaşlar ne yazık ki siyasetin hırçın yüzüyle kendilerini göstermeye çalışıyorlar. Ama biz de şunun farkındayız ki hemşerilerimiz hırçın siyasetin Afyonkarahisar’a fayda getirmeyeceğinin bilinci içerisindeler ve bu duruma da tepkililer.” dedi.

 

MESAİ ARKADAŞLARIMIZIN MENFAATİNİ KORUYACAĞIZ

Diğer Belediye Başkan adaylarının belediye çalışanları için maaş rakamları açıklamasına rağmen MHP adayı olarak kendisinin rakam zikretmediği belirtilen Başkan Adayı Küçükkurt, soruyu şöyle yanıtladı: “Biz belediye personelimizi daha doğrusu mesai arkadaşlarımızı ziyaret ettiğimizde maaş düzenlemeleri ile ilgili planladığımız düzenlemelerle ilgili bilgiler verdik. Asgari ücretin üzerinde yüzde 75 oranda zam uygulayacağımızı belirttik. Belli bir rakam olarak değil, biz sürekli geçerli olacak bir zam oranını belediyedeki çalışma arkadaşlarımıza müjdeledik. Onlarda bunu memnuniyetle karşıladılar. Buna ilaveten her yıl tüm Belediye çalışanlarımızı kapsayacak şekilde üç ikramiye ön gördük. İki dini bayramımızda ve bir milli bayramımızda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızda olmak üzere mesai arkadaşlarımıza uygulayacağımız sistem, götürdüğümüz teklif bu şekilde oldu. Belediye çalışanlarımızdan da son derece güzel geri dönüşler aldık. Diğer adaylarının maaş rakamı açıklama yarışına katılma değil, belediye çalışanı arkadaşlarımızın haklarını korumak, onların çalışma düzenini sağlamak şeklinde ki düşünceyle bu oranlar belirlendi ve açıklandı. Biz yarışta değiliz. Ama Belediye çalışanlarımızın haklarını koruma noktasındaki hassasiyetimizi belirtmek isteriz.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.