Neva Gençlik ve Spor Kulübü Dernek Başkanı Kadir Elçi halka seslendi

Neva Gençlik ve Spor Kulübü Dernek Başkanı Kadir Elçi Afyonkarahisar halkına seslendi.

Gündem Yayın: 19 Temmuz 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 19.07.2023 03:04:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 5 dk.
117 okunma
Takip EtGoogle News

Saygıdeğer Afyonkarahisar Halkımız
Derneğimiz müzisyenler oluşan bir sivil toplum kuruluşudur.Derneğimiz üyeleri emekçi müzisyen camiamızın sorunlarını dile getirmek halkımızı bilgilendirmek görevimizdir.
Müzik toplumu birleştirir evrenseldir.
İnsanların en mutlu günleri nişan,sünnet,kına gecesi, düğünler örf ve adetendir.Yıllardır bu gelenek görenek 
devam etmektedir.Afyonkarahisar'ımızda aylar öncesinden rıza pazarlığıyla şartlara ve düğün sahiplerinin isteklerine göre müzisyen, orkestra veya ilahi müzik grubu düğün salonu vb tutulur.
Hatta mali güce göre organizasyonlar yapılır.Sektör birbirine bağlıdır.

Hayat şartları ekonomik durumlar toplumumuzun büyük kesimini etkilediği gibi dernek üyelerimiz müzisyenlerimzide çok fazla etkilemiştir.
Kimse bugün ev kiran arttı,cihazların euro bazlı satılıyor, hem amelelik hem nakliyecilik hem müzisyenlik yapacaksın dolar arttı şu kadar fark vereceksin diyemiyor.
Derneğimize kayıtlı müzisyen işine görevine herkesten önce gelir iş biter herkesten sonra evine gider.İşini layıkıyla yapar iş Ahlakı budur
Bütün müzisyenler ekmek parası için mücadele eder.
Memleketimizde Okullar kapanınca sezon açılır okullar açılınca sezon biter yaklaşık 3 üç ay sürüyor.Kışında Allah büyük nasibinde ne varsa yaşıyor.

Müzik, ekip,orkestra,ilahi grup vb insanların ömründe bir defa yaptığı düğünlerde misafirleri mutlu etmek sorunsuz iş yaptığı için tutulur.
Hizmet işi yapan tüm çalışanlar gönül rızasıyla bahşiş alabilirler.Bazı düğün pazarlıkları bahşiş çok çıkar diye yemin ve şartlarla ucuza tutulur.
Sosyal güvencesi olmayan,başka bir geliri olmayan emekçi müzisyenler maalesef bahşişlerden artık nasibini alamıyor.
Türkiye'nin HER YERİNDE dünyadaki türklerin bulunduğu yerlerde düğünde oyun esnasında atılan davula takılan para müzisyendir.
Allah tekrarını göstermesin deprem oldu proğramlar iptal oldu.Pandemi oldu 2 sene 
çalışamdığımız günler oldu.Terör neticesinde şehitlerimiz oldu proğramlarımız iptal oldu.
Şimdide çıkan bahşişlere çocuklar saldırıyor aileler duyarsız düğün sahibi sorumsuz davranıyor.
Herkesin çocuğu değerlidir o anda çocuğun gözüne,eline, başına, vücuduna vb bişey olması herkesi üzer düğünde biter. Bazı ailelerin çocularına örf adet,görgü,ahlak kuralları öğretmelerini rica ediyoruz.
LÜTFEN ÇOCUKLARINIZ SİZİN GELECEĞİNİZDİR SAHİP ÇIKIN DİNİ AHLAKI GÖRGÜYÜ ÖRF VE ADETİ ÖĞRETİN.
Her proğrama polis bekkçi emniyet mensubu dikmek imkansızdır.Hemen hemen her düğünde dini, imanı, insanlara saygıyı öğrenememiş gösteriş meraklısı, hava atmaya çalışan belde bıçak silah taşıyan gençler var.
Dinimizin kesinlikle haram kıldığı Uyuşturucu kullanan, alkol kullanan bağımlı insanlar var, müzisyene değiştiri el kol hareketleriyle anlatmaya çalışan, her an isteğini yaptırmak isteyen müzisyenle kavga edebilecek potansiyel insanlar var.
Siyeseti alet edip isteklerine göre yönlendirmeye çalışan ortalığı karıştıranlar var
Müzisyenin yanında Havai fişek,patlayıcı madde,silah atan insanlar var. 
Dernek üyemiz Müzisyenler rencide olmaya,insanların oyuncağı olmaya,cihazlarının zarar görmesine,hakaret edilmeye, Ölmeye, kavga etmeye sabır taşını çatlatmaya gelmiyor.Allah'a emanet yaşıyoruz.
Lütfen Müzisyen de bir ekmek parası için mücadele eden bir insandır. Afyonkarahisar Halkımız Müzisyenine Sanatçısına Sahip Çıkmak Zorundadır. Duyarlı ve Saygılı Olalım.
Herkes kendini düşünürse Dernek olarak bizde Hukiki tek taraflı sözleşme yaparak çözüm bulmaya çalışacağız .
Sanata Sanatçıya Saygıyla.
                                                                  Neva Gençlik ve Spor Kulübü Dernek Başkanı 
                                                                                              Kadir Elçi

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.