Yeniden Refah Partisi Serban Belde Belediye Başkan Adayı tanıtıldı

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığında yapılan basın toplantısının sonunda Afyonkarahisarlı basın mensuplarına Yeniden Refah Partisi Serban Belde Belediye Başkan Adayı tanıtıldı.

İlçeler Yayın: 25 Ağustos 2023 - Cuma - Güncelleme: 25.08.2023 17:48:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 5 dk.
345 okunma
Takip EtGoogle News

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar teşkilatlarının her döneminde görev yapan teşkilatın en tecrübeli ismi olan Selahattin Uğur Sinanpaşa’ya bağlı Serban Belde Belediyesi için 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde aday adayı olduğunu açıkladı. Teşkilat içerisinde abi rolünde olan Uğur kendisini tanıtarak açıklamasına başladı.

Evli ve üç çocuk babası olduğunu ifade eden Uğur uzun yıllardır ticaretle uğraştığını ve son 21 yılda medikal sektöründe yatırımlarını sürdürdüğünü belirtti. Yeniden Refah Partisi’nin kurucu üyesi olarak tüm dönemlerde yönetimlerde görev aldığını kaydeden Uğur, Serban kasabasının cennetten bir köşe olduğunu ancak hak ettiği ilgiyi bir türlü görmediğini dile getirdi. Serban Aday adayı Uğur konuşmasında “1958’den bu yana belediyelik olan ancak hak ettiği değeri almadığına, Serban kasabası halkı da buna inanmış biz de inandığımız için Serban kasabasını gerek ekonomik kalkınma yönünde istediği hizmetleri alabilecek milli görüş belediyeciliğini yaşatmak için bu yola çıktık” dedi. Serban Beldesinin geçiş güzergahı olması nedeniyle potansiyelinin olduğuna değinen Uğur kasabanın sorunları noktasında atılacak adımları bildiklerini kaydetti.

Geçmiş dönemlerde beldeye hizmet eden vefat etmiş ya da hala hayatta olan belediye başkanlarına taşekkür eden Yeniden Refah Partisi Serban Belde belediye Başkan Aday Adayı Selahattin Uğur, Belde halkı tarafından çok ciddi şikayetler olduğunu dile getirdi. Belde de dönemin iktidar partilerinin başkanlarının olmasına rağmen hizmet hususunda ciddi sekteler olduğunu söyleyen Uğur “Hizmet alamadığından kaldı ki dönemin ve gücün iktidar partilerinin belediye başkanları olmasına rağmen maalesef gerekli hizmetleri alamadığı kanaatine vardığımız için biz de milli görüş belediyeciliğinin bolluk ve bereketinden kasabamızı faydalandırmak adına inşallah Allah nasip ederse de başkanlığa geçeceğiz” dedi.

Bir belediye için asli görevlerin vaat olarak vatandaşa sunulmasına karşı olduklarını ifade eden Uğur bu konuda yapılmayanı yapmak için yola çıktıklarını belirtti. Uğur açıklamasında “Bir belediyenin yapması gereken asli görevlerini biz kasabamıza asla vaat olarak sunmuyoruz. Bunlar bizim zaten asli görevimiz, onları layıkıyla yapacağız; ancak bizim ve arkadaşlarımızın ekibimizin genel derdi şudur, kasabamızın coğrafi konumu ve sahip olduğu değerler ve turizm yolu diye bir yol var. Antalya yolu yılda yüz binlerce insan geçiyor oradan ama maalesef yüzde beşine, yüzde onuna hitap edecek bir ticari faaliyette bulunulmamış bugüne kadar” diyerek güzergahı belde halkı için ticari faaliyet kaynağına çevirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Tarımsal olarak Serban’ın konumunu iyi kullanacaklarını belirten Uğur sulu tarım noktasında bir projelerinin olduğunu da kaydetti. Uğur ayrıca imar noktasında çok net müdahaleler olması gerektiğini belirterek “Bir defa kesinlikle ciddi bir imar değişikliği yapacağız kasabamızda. Yaka bölgesi ve Antalya yolu üzerindeki alanı kesinlikle imara açacağız. Ve orada yine ticari faaliyetlerde bulunacağız. Az önce de bahsettiğim gibi tarım ve hayvancılık üzerine kasabamızın girişimci ruhlu insanlarının önünü açacak ve devletimizin teşviklerinden yararlanacak veya yararlandırılacak faaliyetli temsilcisi olup insanlarımıza yardımcı olacağız” dedi.

Sosyal anlamda da çeşitli eksiklerin olduğunu belirten Uğur tarımsal faaliyetlerin yanı sıra sosyal anlamda da çeşitli hamleler yapacaklarını dile getirdi. Uğur özellikle gençlere seslenerek “Arkadaşlarıma sesleniyorum kesinlikle bir gençlik merkezimiz, bir kütüphanemiz, çağımızın gerekliliği olan bilgisayar odamız ve genç arkadaşlarımızın spor aktivitelerini yerine getirebileceği spor salonları yapacağız. Bu projelerimizin devamına istinaden özellikle kasabamızda üniversite öğrencisi olan arkadaşlarımıza mutlaka ya kendimiz ya da sponsor bularak destek olacağız” diyerek Serban’ın her kesimine dokunmaya çalışacaklarını kaydetti.

Projeler noktasında kendisine güvendiğini belirten Uğur argüman olarak ellerinin dolu olduğunu ve zaman zaman bunları vatandaşlarla paylaşmaya devam edeceklerini belirtti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.